Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Naladění France2

Zdravím všechny,
ještě vloni v létě jsem si nahrával Pevnost Boyard z France2, dneska jsem si chtěl pustit satelit, ale při natírání střechy mi někdo hnul parabolou. Přijeli maníci a srovnali to, ale France2 jsem za boha nenaladil. Měl by to být satelit Atlantic Bird 3 5,0W - za boha to nemůžu najít. Nevíte někdo, kde Frantíky naladit? Možná došlo k chybě při úpravě talíře, vloni jsem všechno chytal a teď se nechytám a dost mě to vadí,protože příští sobotu bude nová Pevnost Boyard a já o ní asi přijdu...

Díky za jakékoli info

Skunek
Registrace: 6/2017
Odpověď v diskusním vlákně

Naladění France 2

Přečti si následující: https://www.parabola.cz/forum/topic-88674/

Ládys
Registrace: 1/2006

RE: Naladění France2

France 2 FTA len cez multistream

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

France 2 bohužel jen v HD
https://youtu.be/lEbLOxOOq3Y

kolenáč
Registrace: 4/2010

DVB-S2 8psk 11681 Mhz H 3/4 27500 mp4 13.0E

kolenáč

nezasieraj to tu , s tými tvojími sprostosťami z youtube . viac by si mal študovať , čo kde je . máš asi 50 videí a samé sprostosti. nevymývaj tu mozog ostatným . poniektorý ho ešte majú.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

A poniektorí už nie, taký už je život... :)))

rs505
Registrace: 11/2009

oneeee, rs505

Oběma moc děkuju, ste mi pomohli. Vůbec jsem nepochopil jaká videa a jaký sprostoty. Netušil jsem, že zde je možný nechat se od někoho urážet, protože si mě asi někdo s někým spletl. Oba příspěvky jsem nahlásil. Naopak děkuju všem ostatním, kteří mi pomohhli. Napslal jsem dotaz na Multistream, poslali mi nějakou tabulku - já ty údaje přepíšu, je to:

5,0W EUTELSAT 5 WEST A WIDE 48 11509hDVB-S2 8PSK MPEG-4 HD 29500 8/9

Rozumím tomu tedy tak, že Atlantic Bird asi opravdu nefunguje a mám si teda nechat přenastavit parabolu na Eutelsat - na danou pozici a tam by měla France2 fungovat volně? Já opravdu nejsem odborník ani vášnivý příjemce satelitních programů, mne jde opravdu jen o France2 a to ještě jen o 8 - 10 večerů vysílání přes léto, jinak je to u ledu po zbytek roku.

Omlouvám se za exces nějakýho oneeee - vůbec nevim kdo to je a o co mu jde. Když si nechám parabolu přestavit na zaslané údaje, myslíte, že to má šanci fungovat?

Díky

Skunek

@Skunek

Nic nikam nenastavuj. France 2 prostě normálně FTA nechytíš. Jediná možnost je přijímač na MULTISTREAM a parabola na 5°W.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

@Skunek

Na 13E je to v kode stačí si pozrieť príslušné stránky ako je lyngsat a podobné.Že to niektorým ide je druhá vec ale nie je to volné FTA vysielanie.

pele1

Ach jo, jak hluboko jsem klesl... :O

rs505

@oneeeee

Doufám, že mi promineš ten dloubanec s ,,poniektorými". Tady už je vidĕt, jak je ta jazyková bariéra u mladé generace patrná, už nevĕdí, že sprostosť není sprostota, ale hloupost. Ovšem na druhou stranu se mi líbí ten zdravý přístup, že když nĕčemu nerozumím, tak to nahlásím. Tak je to spravne a tak to ma byt... :)))

rs505

nahlásil svoj výplach . :laughing:

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Nene, za nic nemůžeš

Si v pohodě, jen já jsem v (nevhodné slovo)i, ale to je můj problém.

Skunek

@oneeeee

Jsi snad svéprávný. Nikdo tě nenutí šmírovat příspěvky na You tube.

kolenáč

rs505

Jseš mi sympatickej, co ale mám teď dělat? Kolega mi doporučil Multistream, tam jsem napsal a oni mi poslali výše uvedenou tabulku - začínám se točit v kruhu - teď mi opravdu prosím někdo poraďte. Výjezd technika a pootočení talířem mě přijde na 400 Kč, já ale nekradu - mám se Multistreamem zabývat a nechat parabolu pootočit, nebo zkoušet různý alternativy na nastavený Atlantic Bird? Zkusil jsem dneska použít nepoužívaný satelitní přijímač, do vstupu jsem zašrouboval výstup z paraboly a přes scart jsem to šoupnul do televize. Ta mi přes vstup AV1 ukázala, že France 2 sice nějaký signál má, ale slabý - ukazuje to dole dvě lišty s posuvným jezdcem - horní do 3/4 a spodní ani ne do poloviny, takže signál tam je, ale slabý. Kolega v diskusi mi doporučil Multistream, ale tam mi poslali tabulku, kterou jsem zveřejnil - co teď? Jinak se omlouvám, jsi mezi těma hodnýma...

Skunek

@Skunek

V pohodĕ. Ovšem neporadím Ti, co se techniky týče, jsem na tom pravděpodobně hůře než Ty. Ale nezoufej, určitě se najde nĕjaká dobrá duše, která Ti pomůže. Ovšem počítej s tím, že přitom můžeš dostat i vynadáno, tak už to tady chodí... ;)

rs505

@Skunek

Z you tube jsem to smazal.

kolenáč

@Skunek

multistream nerieš nie je to pre teba

pele1

@Skunek

Klidně multistream řeš, není v tom žádný problém. Jen to chce přijímač, který ho umí - tzn. pro laika ten octagon 4008, nahrát do něj správný image a o víc se není třeba starat, normálně si to sám naskenuje (se správným satelites.xml) jako běžné dvb-s programy.

Openbox SX6, Octagon SF 4008, anténa 120 cm, motor 53E-30W

hejta
Registrace: 5/2014

Tak mám obavy, že to asi nevyřešíme

Projel jsem ta nastavení znovu, zjistil jsem, že Eutelsat je vlastně Atlantic Bird, projel jsem Web, kouknul jsem na novou tabulku programu Eutelsat a je tam opravdu France2 zakódovaná, ale o řádek níž je jako volná a to platí i u ostatních stanic z rodiny France - France0, France5. Ta tabulka dneska musí bejt aktuální, protože poslední článek tam je někdy z prosince 2016, že se něco mění, ale není to pro mě podstatná věc. Ani ruční ladění zadané frekvence nejde a přitom by to mělo normálně fungovat - tak jsem se už opravdu nas - (rozčílil) a poslal jsem popis problému rovnou do France2. Nevim komu, já se v těch jejich formulářích nevyznám a už je mi to i jedno. Někdo to dostane a jak s tim naloží je už věc vyšší moci. Poslal jsem to normálně česky, zrovna jako na Multistream, maj překladač zrovna jako já. Zajímavý je, že na Multistreamu mi nevnucovali žádný přístroj, ale poslali mi tu tabulku, kterou jsem si znovu ověřil a podle všech tam prostě France2 má vysílat i volně. Pochybuju, že to dobře dopadne...

Skunek

https://www.parabola.cz/zpravicky/27019/konec-francouzskych-fta-kanalu-na-5w/
https://www.parabola.cz/zpravicky/27025/france-2-hd-france-3-hd-skoncily-jako-fta-na-5w/

pele1

France 2

Jsem Francouz zijici v CR. Tvuj problem jsem resil loni kdy France Television prestala vysilat volne na Eutelsat 5W. Stanice skupiny TF1 prestala take vysilat volne na satelitu na 9E. Presunula se na 36E jsou FTA ale v norme DVB-S2X. Pres satelit se da prijimat jen multistream France television na 5W ale jak to psal jeden kolega jen s prijimacem co umi multistream -investice vice nez 7 000 kc za napr. Octagon. Ja jsem to vyresil tak ze mi rodina koupila ve Francii prijimac certifikovany pro Fransat s parovanou kartou (110 euro s postou). Musi se koupit ve Francii eventualne na eBay (bez zaruky), Byt tebou pro to co potrebujes bych to vyresil pres internet. Nainstalovat aplikaci Mobdro do nejakeho minipocitace, tabletu nebo smartfonu s androidem a mas v slusne kvalite programy France television. Neni tam TF1 ale mas take NT1 a TMC. Pak vyresit nahravani. Jsou i jine aplikace treba hledat na googlu. Pozor: FilmOn TV - co chodil i pod windows jiz neni zadarmo ani Shoenerfernsehen! Tak hodne zdaru Jeste jedna info. Prijimac pro Fransat s kartou prodava take jedna prazska firma ale je predrazen stoji vice nez 7 000 KC (cena ve Francii necele 3 000 kc - zakladni typ jako Thomson 805 HD napr.) ;)

aslivins
Registrace: 3/2006

Ultra HD televize normu DVB-S2X většinou zvládají

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

@Antoš

France 2 nie je v DVB-S2X

pele1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra