![]() |
|
pokuta za predcasne ukonceni smlouvyAhojte, nemáte někdo žkušenost jaká je smluvní pokuta u freesatu při předčasném ukončení smlouvy? Chci si pořídit freesat plus HD - pouze kartu, akce 199Kč 6 měsíců, potom 249Kč 18 měsíců. Chci to hlavně kvůli několika konkrétním kanálům, ale mám obavu, aby některý nevyřadili/nevyměnili za jiný pro mě nezajímavý, jako je to teď třeba se CBS Reality. Zjišťoval jsem cenu bez závazku, ale to je úplně mimo realitu, za to chtějí 750Kč. Takže bych do toho rizika se závazkem snad šel, pokud by ta smluvní pokuta nebyla 24x750 nebo taková nějaká levárna. |
riccardo
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyKdyby ta smluvní pokuta byla tak vysoká, tak se přece vyplatí dodržet smluvené období. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 938 |
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyOK, to byl jenom příklad, jasné že by bylo levnější to v takovém případě doplatit. Se tu neptám ani tak na matiku ze základky, ale spíš mi jde o to, jak se ta pokuta vypočítává - jaké jsou proměnné pro výpočet a jesli s tím má někdo zkušenost. |
riccardo
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyA na zákaznický lince ti sdělili co?Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyZe zákona: 1/5 (20%) z toho, co bys zaplatil do vypršení smlouvy ??? |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyNa zákazníky se dovolat není jen tak. Těch 20% zbývajících paušálů by byl myslím ideál, ale obávám se, že to platí jenom pro naši nesvatou oligopolní mobilní divizi (i když kdoví, patří to vlastně pod telekomunikace, taky, že). |
riccardo
![]() |
|
@riccardoKdyž se zeptáš na ČTÚ,tak Ti řeknou -podívejte se ,co jste podepisoval,na smlouvě totiž záleží,tam to taky musí být napsané,to se také vymiká ostatním obchodním zákonům.Takhle mi to tam u ČTka vysvětlili ohledně Kyslíku![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyNa zákaznickou linku freesatu 222 999 900 jsem se dovolal během pár vteřin! Takže nikoliv, že to není jen tak, ale lenost se starat sám.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvy@PoldaSNo já jsem na to číslo volal (dnes 9:20) a po 15 minutách plechové h(db)y mi došla trpělivost. Gratuluju ti, že ses dovolal hned, jsi #1! Možná tě ale nenapadlo, že to, co mi řekne někdo na infolince, nemusí mít zcela žádnou váhu, zvlášť když se jedná o "negativní scénář", což jistě ukončení smlouvy je. Takže se na infolince, aby mě od toho odradili, třeba můžu dozvědět, že bych musel doplatit zbytek paušálů, ale ve skutečnosti to třeba může být jen těch 20%, jako u mobilních tarifů. Nebyla by to u UPC ojedinělá levota, exzákazníci jistě ví. Takže proto se tady ptám, jestli s tím má někdo reálnou zkušenost nebo znalost. Z toho co se dozvím si pak můžu udělat lepší představu. |
riccardo
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyNevím co je u UPC jakási levota, asi máš nějaký zkušenosti, se kterýma ses nepodělil (nebo spíš JPP), ale stejně jako si hovor nahrává operátor, tak si ho můžeš nahrát taky a to pak v případě potřeby použít. V každým případě stanovisko zákaznickýho centra je víc směrodatný, než nějaký webový anonymní rady. A jestli chceš mít jistotu úplnou, pak si zajdi k advokátovi a ten ti dá relevantní právní radu.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyJe to 20% stejne jako u mob. operatoru ale pozor je to z nezaplacenych pausalu bez slevy ze standartní cenikove ceny. Co jsem koukal na podminky maj to podobny jak digi tak freesat.DIGI CZ + CAM modul, Skylink + QVIART LUNIX
|
dvbuser
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvy@dvbuser: Díky, přesně to jsem potřeboval. Takže 20% ze 750Kč x počet zbývajících měsíců. |
riccardo
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyNa Sk je pokuta 500 eur, bolo mi oznámené pri podpise zmluvy (na jeden rok viazanosti). |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyriccardo:zrovna něco podobného řeším u Digi a nestačil jsem se divit nad výši pokuty a co všechno obsahuje... |
januvia
Registrace: 4/2013 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
RE: pokuta za predcasne ukonceni smlouvyDíky chlapi! |
riccardo
![]() |
|
@riccardoVše máš ve VOP Freesatu v čl. 5.4.2. Já když si nějaké služby pořizuji, přečtu si podmínky a před podepsáním smlouvy i tu smlouvu. Neškodilo by Ti, přečíst si VOP a zjistil bys, že při vypovězení smlouvy před uplynutím závazku na poskytnutou slevu platíš DOHODNUTOU sankci při uzavírání smlouvy. Je už na Tobě, jakou sankci při uzavírání smlouvy dohodneš. Buď přistoupíš na jejich návrh, nebo i sankci ve smlouvě usmlouváš. Každý je strůjcem svého štěstí.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
![]() |