Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Příjem DVB-T2

Ahojte,má smysl v současné době probíhajícíh Testů se začít zajímat o příjem DVB-T2?Nebo prozatím počkat jakou cestou se bude vývoj ubírat..

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

Příjem DVB-T2

To záleží jakou k tomu máš motivaci. Najdou se lidé, kteří si tímto způsobem přijdou k programům z MUXu3, protože ho v DVB-T nezachytí (LTE, terénní profil, vysoký kanál ...)

Dolinak
Registrace: 8/2007

RE:Příjem DVB-T2

Ubírat se bude vývoj stejnou cestou jako dosud v období těch "testů", tedy v DVB-T2/HEVC. Čili čím dříve se na něj připravíš tak tím méně starostí s tím budeš mít později.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

RE: Příjem DVB-T2

Hodit celý T2 za hlavu a vzít satelit, kde se aspoň člověk může podívat na HD a podstatně víc programů. Pozemní vysílání je v CZ provedení akorát jedna velká hrůza.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Jinak mám O2Tv,DVB-T jen jako záloha nebo pro zábavu..

Saták1

Hmm, bavit se u SD mazanic, divnej to koníček :-)

PoldaS

Je to k ničemu, ještě horší patlaniny než v DVBT MPEG2... Zlatý satelit s HD!

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

Je určitě času dost,max.průběžně sledovat informace o finálních kmitočtech ,třebas z důvodů kanálových řešení svého příjmu.

hdpe
Registrace: 11/2007

Slušnej fejsbůk...:))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Jo,jsem dobrej. . :)))

Saták1

Sledovat vývoj kolem DVB-T/2 a jeho příjem je zatím vhodný například pro fandy, nadšence, pracovníky instalačních firem, prodejce a další obory. Ono se to nezdá, ale bude potřeba se naučit pár nových věcí, dokoupit techniku, nebo zvolit referenční přístroje. Pro běžného diváka pozemního vysílání je to strašák daleké budoucnosti.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Prijem DVB-T2 Krasov a Jested

V utery odstartujou další dva vysilace Plzen Krasov a Liberec Jested prechodovou sit 12 v DVB-T2 na 31.kanalu. Chci se zeptat, zda někdo uz nevi kdy budou spusteny další vysilace v DVB-T2 sit 12?

HYPER
Registrace: 11/2010

V ČRa nebo na ČTÚ by vědět mohli. Ale vzhledem k tomu hnusu, co se v síti 12 šíří, by snad bylo lepší nespouštět nic.

PoldaS

@PoldaS

Je mi líto, že máš tak mizernou TV, že Ti zobrazuje mazaniny. DVB-T a T2 mi umožňuje sledovat i programy, které přes satelit nemám a v dostatečné dobře sledovatelné kvalitě. Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

ja987
Registrace: 1/2016

Ja987

Síť 12 je sice přechodová, takže to není konečný stav, ale stejně je technická kvalita programů špatná. Divák od nastupujícího standardu očekává buď nové programy, nebo vyšší kvalitu a to se v tomto případě neděje ani jedno a to je zásadní chyba. Zvlášť v případě, že se jedná o první seznámeni se standardem, který diváka stojí a bude stát nemalý peníz. Budeme doufat, že T2 multiplex ČT bude na tom s obrazovou kvalitou daleko lépe. HD rozlišení a odpovídající bitrate je dnes podmínka pro spokojenost diváka.

On Air!

Saxon

@Saxon

Znovu musím opakovat, že kvalita SD pro sledování pořadů je naprosto kvalitní a dostatečná. Od r. 1954 kdy se na obrazovce objevoval boj černochů v tunelu, je to opravdu skok v kvalitě obrazu. Podle mne 99,9% diváků sleduje programy a jejich děj a neměří tok, nebo nepočítá vrásky herečky. Dnes je na trhu dostatek TV s možností ručního nastavení (ne automaticky) úpravy dynamického kontrastu, gama, super resolution, redukce šumu i redukce MPEG artefaktů. Dokonalým nastavením poměrů jednotlivých nastavení je možno doladit i SD obraz na úroveň HD. Pouhým okem nepozoruji pak rozdíl mezi HD a SD a měřidlo toku si kupovat určitě nebudu.
V DVB-T mám ze SR Dajto, Doma i Markýzu, což ze satelitu nemám, takže postupně přecházím na DVB-T a T2, i když někdy signál chytám s obtížemi a velkým úsilím, ale chytám. Třeba po převodu všech muxů ze všech vysílačů v plných výkonech se to zlepší. To je však hudba budoucnosti - r. 2022.
A jinak v ČR mi stačí Škodovka a nemusím mít Ferrari - stejně se nesmí nikde jet rychleji, než 130.

ja987

Ja987

To co píšeš je jen a pouze tvůj pohled, nic víc.

On Air!

Saxon

Ja987@ Jestli nepoznáš rozdíl mezi SD a HD, tak máš buď místo televize šrot, anebo něco se zrakem. Oboje je ale špatně a měl bys to řešit.

PoldaS

@PoldaS

NEE, NEpochopils. Je to obráceně a pro méně chápavé ještě jednou:

Kvalitní televize umožní seřídit a nastavit SD obraz na kvalitu HD.

ja987

Bylo by hezký, kdyby to takto šlo a nepochybně by měli radost jak distributoři signálu, tak i samotný televizní stanice (kvůli úspoře peněz), ale bohužel je to dle dávnýho rčení, že z houna bič neupleteš. Nativní HD je prostě kvalitou jinde, než SD matlanina.

PoldaS

Ja987

Svoje oči možná ochčiješ, ale fyziku ne:))

On Air!

Saxon

Co tak seřídit a nastavit TV aby byl s SD rovnou UHD... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

@ja987

"Kvalitní televize umožní seřídit a nastavit SD obraz na kvalitu HD."
snívaj ďalej :))) :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Zkrátka a jasně, kdo chce, hledá jak, kdo nechce, hledá důvody. Pokud budu chtět vidět Friga na mašině, tak se na něj podívám a je mi fuk, kolik má obraz pixelů, že je černobílý, nebo jaký má tok, je mi to opravdu naprosto fuk. Jde mi o děj programu. Na druhé straně na projev politika nemrknu i kdyby byl obraz a já měl televizi super extra UHD.
A "mazaninu" jsem neviděl ani nepamatuju - puk vdim při hokeji dokonale i v SD. Podle mne o SD, že je mazanina, může psát leda tak zhýčkaný neuspokojenec, který neví o čem je NORMÁLNÍ život a po návratu z hokny si večer pustit normální televizu a čučet (ne měřit).
Jak jsem už napsal pro normálního člověka je budoucnost v DVB-T2 a věřím, že už se konečně od doby konce analogu vrátí do naší dolinky konečně slušný signál.

ja987

@ja987

Popsal jsi to docela výstižně a mohu jen souhlasit. R^
Protože přesně vím kam tím míříš.Signál v SD naprosto dostačuje.
Dále procesor ve FHD televizi udělá ostatní práci za vysílatele.
Jinak zbytek ať si plácá svoje názory a modlí se
za signál v UHD rozlišení.Nechť si kupují další nové placky 4K(HDR)
a sledují i tak ošizené HD v našich končinách!

Old Master
Registrace: 1/2005

@ja987

Napríklad s týmto, čo píšeš súhlasím, ale Tvoje tvrdenie, že na kvalitnom TV sa dá SD nastaviť aby vyzeralo ako HD tak to je prehnané a nemožné.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra