![]() |
|
Příjem DVB-T2Ahojte,má smysl v současné době probíhajícíh Testů se začít zajímat o příjem DVB-T2?Nebo prozatím počkat jakou cestou se bude vývoj ubírat..O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
Příjem DVB-T2To záleží jakou k tomu máš motivaci. Najdou se lidé, kteří si tímto způsobem přijdou k programům z MUXu3, protože ho v DVB-T nezachytí (LTE, terénní profil, vysoký kanál ...) |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
RE:Příjem DVB-T2Ubírat se bude vývoj stejnou cestou jako dosud v období těch "testů", tedy v DVB-T2/HEVC. Čili čím dříve se na něj připravíš tak tím méně starostí s tím budeš mít později.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Hodit celý T2 za hlavu a vzít satelit, kde se aspoň člověk může podívat na HD a podstatně víc programů. Pozemní vysílání je v CZ provedení akorát jedna velká hrůza.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@PoldaSJinak mám O2Tv,DVB-T jen jako záloha nebo pro zábavu..O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Hmm, bavit se u SD mazanic, divnej to koníček :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Je to k ničemu, ještě horší patlaniny než v DVBT MPEG2... Zlatý satelit s HD!Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Je určitě času dost,max.průběžně sledovat informace o finálních kmitočtech ,třebas z důvodů kanálových řešení svého příjmu. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Slušnej fejsbůk...:))On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonJo,jsem dobrej. .![]() O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Sledovat vývoj kolem DVB-T/2 a jeho příjem je zatím vhodný například pro fandy, nadšence, pracovníky instalačních firem, prodejce a další obory. Ono se to nezdá, ale bude potřeba se naučit pár nových věcí, dokoupit techniku, nebo zvolit referenční přístroje. Pro běžného diváka pozemního vysílání je to strašák daleké budoucnosti.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
Prijem DVB-T2 Krasov a JestedV utery odstartujou další dva vysilace Plzen Krasov a Liberec Jested prechodovou sit 12 v DVB-T2 na 31.kanalu. Chci se zeptat, zda někdo uz nevi kdy budou spusteny další vysilace v DVB-T2 sit 12? |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 661 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2V ČRa nebo na ČTÚ by vědět mohli. Ale vzhledem k tomu hnusu, co se v síti 12 šíří, by snad bylo lepší nespouštět nic.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@PoldaSJe mi líto, že máš tak mizernou TV, že Ti zobrazuje mazaniny. DVB-T a T2 mi umožňuje sledovat i programy, které přes satelit nemám a v dostatečné dobře sledovatelné kvalitě. Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
Ja987Síť 12 je sice přechodová, takže to není konečný stav, ale stejně je technická kvalita programů špatná. Divák od nastupujícího standardu očekává buď nové programy, nebo vyšší kvalitu a to se v tomto případě neděje ani jedno a to je zásadní chyba. Zvlášť v případě, že se jedná o první seznámeni se standardem, který diváka stojí a bude stát nemalý peníz. Budeme doufat, že T2 multiplex ČT bude na tom s obrazovou kvalitou daleko lépe. HD rozlišení a odpovídající bitrate je dnes podmínka pro spokojenost diváka.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonZnovu musím opakovat, že kvalita SD pro sledování pořadů je naprosto kvalitní a dostatečná. Od r. 1954 kdy se na obrazovce objevoval boj černochů v tunelu, je to opravdu skok v kvalitě obrazu. Podle mne 99,9% diváků sleduje programy a jejich děj a neměří tok, nebo nepočítá vrásky herečky. Dnes je na trhu dostatek TV s možností ručního nastavení (ne automaticky) úpravy dynamického kontrastu, gama, super resolution, redukce šumu i redukce MPEG artefaktů. Dokonalým nastavením poměrů jednotlivých nastavení je možno doladit i SD obraz na úroveň HD. Pouhým okem nepozoruji pak rozdíl mezi HD a SD a měřidlo toku si kupovat určitě nebudu.V DVB-T mám ze SR Dajto, Doma i Markýzu, což ze satelitu nemám, takže postupně přecházím na DVB-T a T2, i když někdy signál chytám s obtížemi a velkým úsilím, ale chytám. Třeba po převodu všech muxů ze všech vysílačů v plných výkonech se to zlepší. To je však hudba budoucnosti - r. 2022. A jinak v ČR mi stačí Škodovka a nemusím mít Ferrari - stejně se nesmí nikde jet rychleji, než 130. *******
|
ja987
![]() |
|
Ja987To co píšeš je jen a pouze tvůj pohled, nic víc.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Ja987@ Jestli nepoznáš rozdíl mezi SD a HD, tak máš buď místo televize šrot, anebo něco se zrakem. Oboje je ale špatně a měl bys to řešit.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@PoldaSNEE, NEpochopils. Je to obráceně a pro méně chápavé ještě jednou:Kvalitní televize umožní seřídit a nastavit SD obraz na kvalitu HD. *******
|
ja987
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Bylo by hezký, kdyby to takto šlo a nepochybně by měli radost jak distributoři signálu, tak i samotný televizní stanice (kvůli úspoře peněz), ale bohužel je to dle dávnýho rčení, že z houna bič neupleteš. Nativní HD je prostě kvalitou jinde, než SD matlanina.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
Ja987Svoje oči možná ochčiješ, ale fyziku ne:))On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Co tak seřídit a nastavit TV aby byl s SD rovnou UHD...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 763 |
![]() |
|
@ja987"Kvalitní televize umožní seřídit a nastavit SD obraz na kvalitu HD."snívaj ďalej ![]() ![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 589 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Zkrátka a jasně, kdo chce, hledá jak, kdo nechce, hledá důvody. Pokud budu chtět vidět Friga na mašině, tak se na něj podívám a je mi fuk, kolik má obraz pixelů, že je černobílý, nebo jaký má tok, je mi to opravdu naprosto fuk. Jde mi o děj programu. Na druhé straně na projev politika nemrknu i kdyby byl obraz a já měl televizi super extra UHD.A "mazaninu" jsem neviděl ani nepamatuju - puk vdim při hokeji dokonale i v SD. Podle mne o SD, že je mazanina, může psát leda tak zhýčkaný neuspokojenec, který neví o čem je NORMÁLNÍ život a po návratu z hokny si večer pustit normální televizu a čučet (ne měřit). Jak jsem už napsal pro normálního člověka je budoucnost v DVB-T2 a věřím, že už se konečně od doby konce analogu vrátí do naší dolinky konečně slušný signál. *******
|
ja987
![]() |
|
@ja987Popsal jsi to docela výstižně a mohu jen souhlasit.![]() Protože přesně vím kam tím míříš.Signál v SD naprosto dostačuje. Dále procesor ve FHD televizi udělá ostatní práci za vysílatele. Jinak zbytek ať si plácá svoje názory a modlí se za signál v UHD rozlišení.Nechť si kupují další nové placky 4K(HDR) a sledují i tak ošizené HD v našich končinách! |
Old Master
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 687 |
![]() |
|
@ja987Napríklad s týmto, čo píšeš súhlasím, ale Tvoje tvrdenie, že na kvalitnom TV sa dá SD nastaviť aby vyzeralo ako HD tak to je prehnané a nemožné.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 589 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
![]() |