![]() |
|
Příjem DVB-T2Ahojte,má smysl v současné době probíhajícíh Testů se začít zajímat o příjem DVB-T2?Nebo prozatím počkat jakou cestou se bude vývoj ubírat..O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2On dostačuje i č/b obraz a mono zvuk, když není vyhnutí, ale pokud je k dispozici kvalitnější varianta téhož, pak není důvod ji nevyužít a zbytečně koukat na degradaci :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
OPRAVAZapomněl jsem na slůvko TÉMĚŘ kvalitu SD skoro přiblížím HD a tu seřízením kontrastu, dynamického kotrastu atd .. mám. Leckdy se musím podívat na logo, jestli tam je HD, nebo se dívám přes DVB-T.Zatím všechny novoty a novinky pro normálního smrtelníka znamenaly potíže, problémy, investice: Vypnutí analogu - Stražovják (Hodonín, Babí Lom) vypnut bez náhrady, Kojál ani Děvín u nás nedávají dostatečný signál - absolutní tma - nutnost nákupu zařízení a balíčků Satelitu. Skylink - přechod z MPEG2 na 4 - opět nákup nového zařízení. Takže doufám, nehledě zase na investici do nové TV, pokud Kojál či Děvín v DVB-T2 pořádně seřídí a dají dostatečný výkon, půjde u nás zase normální televize. A nebo to bude opět novinka na dvě věci? *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
@ja987A zabudol si, že temer k Tvojim očiam.![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 589 |
![]() |
|
@peterskNeNE, za C je správně:Jsou dvě možnosti 1) Buťo to slavné a všemi opěvované HD je tak mizerné, že se kvalitou přibližuje k SD 2) Nebo mám seřízenou TV tak, že vylepší dle mnohých zavrhovanou "mazaninu SD" a kvalitou ji přiblíží k HD. ![]() *******
|
ja987
![]() |
|
@Saxon and PoldaS and petersk and dalšíJenže vy o voze a ja987 o koze.Zapomínáte, že on má tvp o úhlopříčce 80 !!! cm, kdežto vy metrtřicet a víc ![]() ![]() ![]() Potom může tvrdit, že nevidí rozdíl mezi SD a HD (když se dívá ze tří metrů) ![]() |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Abych neodbíhal od tématu.Najde se tu odborník, který zodpovědně odpoví na otázku, zda pro DVB-T2 je lepší logaritmicko-periodická nebo yagi anténa? *******
|
ja987
![]() |
|
@ja987Většina YAGI antén (v TV pásmu IV a V, tedy v UHF) přijímá 4 až 5 kanálů, kdežto LP anténa je (široko)pásmová, tedy přes celé pásmo UHF.A nejlepší anténa (pro dané místo) je ta anténa, která bude mít nejlepší příjem - což ti zase nejlépe napoví změření signálu odborníkem. A je přitom naprosto jedno, jestli se jedná o příjem analogový, DVB-T, či DVB-T2 ![]() |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
@kokunTak to chápem potom![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskNerozumím tvé reakci na kokuna. To jako jsi chtěl naznačit, že si dělá legraci?*******
|
ja987
![]() |
|
@kokunDíky za vysvětlení. Potíž je v tom, že už 2 anténní firmy mi tu nenaměřili dostatečný signál a odmítly mi antény instalovat.Elaboroval jsem sám. Kojál pouze K29 jsem ulovil na Colorku s předzesilovačem a zesilovačem. Zkusil jsem SR a jdou. A obě antény se mi povedlo umístit tak, že se antény vzájemně ovlivňují a to kladně. Kojál (H) najednou K 29 40 i 59, a kde se vzal tu se vzal K46, a SR (V) Velká Javorina i Borský Mikuláš všechny muxy. Pokud je však jen jedna anténa, nejde krom K29 nic. Anténonolgie je prostě nevyzpytatelná věda. *******
|
ja987
![]() |
|
@ja987To bola reakcia na 80cm TV. Ak myslíš takú uhlopriečku, tak áno, veľký rozdiel medzi SD a HD nie je.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@ja987Ale bohužiaľ v neprospech HD.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Doporučuji pořídit si televizor vybavený funkcí NSR (No Signal Required), který se obejde bez antény. Spolupráce techniků s předními svĕtovými galeriemi zaručuje, že máte vždy k dispozici kvalitní obraz. Tak například dnes je tam ,,Růžencová slavnost" od Albrechta Duerera a zítra má být Rembrandtova ,,Noční hlídka".P.S. Milovníci erotiky se po 22. hodinĕ mohou podívat na Goyovu ,,Nahou maju"... |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Zajímavé, že vždy příspěvky k věci a na 100% odborné jsou tady od těch, co všechno znají, všude byli, všechno viděli, od všeho mají klíče a na všechno mají krabici....*******
|
ja987
![]() |
|
@ja987Nič v zlom, ale ak máš 80 cm TV, tak je veľmi odvážne sa baviť s Tebou o kvalite obrazu v SD a HD a pod.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2anténním monstrům zdar![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 763 |
![]() |
|
@petersk @drobečekpetresk: obrazovka 80 ani 130 to není je to mezi.drobeček: ano zdar souanténním monstrům, pokud mi nezajistí dostatečný TV signál i přes to, že řádně platím koncesionářské poplatky. A nemíním dále již podporovat žádného gaunerského poskytovatele satelitu - nebudu jejich zavázaný rukojmí. *******
|
ja987
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2Koncesionářské poplatky platíš za vlastnictví TV přijímače a tyto poplatky jdou České televizi. A právě ČT můžeš mít ze satelitu bez nutnosti jakýchkoliv pravidelných plateb.Jinak je celkem legrace, že nechceš být "rukojmí žádného gaunerského poskytovatele satelitu", když seš de facto rukojmí gaunerského poskytovatele terestriky :D Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@PoldaSKolik platím teresterickému poskytovateli, že jsem jeho rukojmí?Konc. poplatky musím platit tak jako tak, i když nebudu mít žádnou pozemní anténu? Trochu krátkozraký názor: "když seš de facto rukojmí gaunerského poskytovatele terestriky" *******
|
ja987
![]() |
|
JeštědJeštěd ON Air![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2ja987@ Minimálně si spočítej co nasypeš do všech těch svých anténních systémů, jenž z větší části pak končí někde na skládce. A ještě sypat budeš, za chvíli přechod na T2 a pak ti kromě ČT stejně zbytek zakódují. Je dobrý umět počítat v globále a ne jenom stylem vrabec v hrsti :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@ja987Takže máš 82 cm? Lebo aj to je v tolerancii![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskJe to 43.Jinak odjíždím na dovolenou. Na dovolenou od vinohradu, na dovolenou od televize a na dovolenou od parabola.cz. Tak se tu všeci mějte. *******
|
ja987
![]() |
|
@PoldaSTroufnu si říci, že o anténách "trošičku" vím, a ubezpečuji, tě, že žádná anténa na skládce neskončí. Ony se ty aluminiové jekly dají využít i jinak, třeba na stavbu další antény. A náklady? Tak maximálně jako za 2 měsíce za plnou palbu Skylinku.A je obdivuhodné jak o mě všechno víš a dokonce lépe než já sám, jako bys se mnou bydlel nejméně 5 let. Méně domýšlení by Ti neškodilo. *******
|
ja987
![]() |
|
RE: Příjem DVB-T2O anténách možná něco víš, ale nijak slavný to není. Přičemž si nic domýšlet nemusím, stačí vycházet z tvých vlastních příspěvků a z faktu, že kdyby ti všechno fachalo jak má, tak tady nebudeš o ničem diskutovat a furt si na něco stěžovat :-)Skylink pak vynech, plná palba je programově úplně někde jinde, než pozemák s pár pitomostma. Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
![]() |