Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Příjem DVB-T2

Ahojte,má smysl v současné době probíhajícíh Testů se začít zajímat o příjem DVB-T2?Nebo prozatím počkat jakou cestou se bude vývoj ubírat..

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem DVB-T2

On dostačuje i č/b obraz a mono zvuk, když není vyhnutí, ale pokud je k dispozici kvalitnější varianta téhož, pak není důvod ji nevyužít a zbytečně koukat na degradaci :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

OPRAVA

Zapomněl jsem na slůvko TÉMĚŘ kvalitu SD skoro přiblížím HD a tu seřízením kontrastu, dynamického kotrastu atd .. mám. Leckdy se musím podívat na logo, jestli tam je HD, nebo se dívám přes DVB-T.
Zatím všechny novoty a novinky pro normálního smrtelníka znamenaly potíže, problémy, investice:
Vypnutí analogu - Stražovják (Hodonín, Babí Lom) vypnut bez náhrady, Kojál ani Děvín u nás nedávají dostatečný signál - absolutní tma - nutnost nákupu zařízení a balíčků Satelitu.
Skylink - přechod z MPEG2 na 4 - opět nákup nového zařízení.
Takže doufám, nehledě zase na investici do nové TV, pokud Kojál či Děvín v DVB-T2 pořádně seřídí a dají dostatečný výkon, půjde u nás zase normální televize. A nebo to bude opět novinka na dvě věci?

ja987
Registrace: 1/2016

@ja987

A zabudol si, že temer k Tvojim očiam. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

NeNE, za C je správně:
Jsou dvě možnosti
1) Buťo to slavné a všemi opěvované HD je tak mizerné, že se kvalitou přibližuje k SD
2) Nebo mám seřízenou TV tak, že vylepší dle mnohých zavrhovanou "mazaninu SD" a kvalitou ji přiblíží k HD. :laughing:

ja987

@Saxon and PoldaS and petersk and další

Jenže vy o voze a ja987 o koze.

Zapomínáte, že on má tvp o úhlopříčce 80 !!! cm, kdežto vy metrtřicet a víc :O :laughing: :laughing:
Potom může tvrdit, že nevidí rozdíl mezi SD a HD (když se dívá ze tří metrů) :)

kokun
Registrace: 5/2015

Abych neodbíhal od tématu.
Najde se tu odborník, který zodpovědně odpoví na otázku, zda pro DVB-T2 je lepší logaritmicko-periodická nebo yagi anténa?

ja987

@ja987

Většina YAGI antén (v TV pásmu IV a V, tedy v UHF) přijímá 4 až 5 kanálů, kdežto LP anténa je (široko)pásmová, tedy přes celé pásmo UHF.

A nejlepší anténa (pro dané místo) je ta anténa, která bude mít nejlepší příjem - což ti zase nejlépe napoví změření signálu odborníkem. A je přitom naprosto jedno, jestli se jedná o příjem analogový, DVB-T, či DVB-T2 ;)

kokun
Registrace: 5/2015

@kokun

Tak to chápem potom :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@petersk

Nerozumím tvé reakci na kokuna. To jako jsi chtěl naznačit, že si dělá legraci?

ja987

@kokun

Díky za vysvětlení. Potíž je v tom, že už 2 anténní firmy mi tu nenaměřili dostatečný signál a odmítly mi antény instalovat.
Elaboroval jsem sám. Kojál pouze K29 jsem ulovil na Colorku s předzesilovačem a zesilovačem. Zkusil jsem SR a jdou. A obě antény se mi povedlo umístit tak, že se antény vzájemně ovlivňují a to kladně. Kojál (H) najednou K 29 40 i 59, a kde se vzal tu se vzal K46, a SR (V) Velká Javorina i Borský Mikuláš všechny muxy. Pokud je však jen jedna anténa, nejde krom K29 nic. Anténonolgie je prostě nevyzpytatelná věda.

ja987

@ja987

To bola reakcia na 80cm TV. Ak myslíš takú uhlopriečku, tak áno, veľký rozdiel medzi SD a HD nie je.

petersk

@ja987

Ale bohužiaľ v neprospech HD.

petersk

Doporučuji pořídit si televizor vybavený funkcí NSR (No Signal Required), který se obejde bez antény. Spolupráce techniků s předními svĕtovými galeriemi zaručuje, že máte vždy k dispozici kvalitní obraz. Tak například dnes je tam ,,Růžencová slavnost" od Albrechta Duerera a zítra má být Rembrandtova ,,Noční hlídka".
P.S. Milovníci erotiky se po 22. hodinĕ mohou podívat na Goyovu ,,Nahou maju"...

rs505
Registrace: 11/2009

Zajímavé, že vždy příspěvky k věci a na 100% odborné jsou tady od těch, co všechno znají, všude byli, všechno viděli, od všeho mají klíče a na všechno mají krabici....

ja987

@ja987

Nič v zlom, ale ak máš 80 cm TV, tak je veľmi odvážne sa baviť s Tebou o kvalite obrazu v SD a HD a pod.

petersk

anténním monstrům zdar ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

@petersk @drobeček

petresk: obrazovka 80 ani 130 to není je to mezi.

drobeček: ano zdar souanténním monstrům, pokud mi nezajistí dostatečný TV signál i přes to, že řádně platím koncesionářské poplatky. A nemíním dále již podporovat žádného gaunerského poskytovatele satelitu - nebudu jejich zavázaný rukojmí.

ja987

Koncesionářské poplatky platíš za vlastnictví TV přijímače a tyto poplatky jdou České televizi. A právě ČT můžeš mít ze satelitu bez nutnosti jakýchkoliv pravidelných plateb.
Jinak je celkem legrace, že nechceš být "rukojmí žádného gaunerského poskytovatele satelitu", když seš de facto rukojmí gaunerského poskytovatele terestriky :D

PoldaS

@PoldaS

Kolik platím teresterickému poskytovateli, že jsem jeho rukojmí?
Konc. poplatky musím platit tak jako tak, i když nebudu mít žádnou pozemní anténu? Trochu krátkozraký názor: "když seš de facto rukojmí gaunerského poskytovatele terestriky"

ja987

Ještěd

Ještěd ON Air :)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

ja987@ Minimálně si spočítej co nasypeš do všech těch svých anténních systémů, jenž z větší části pak končí někde na skládce. A ještě sypat budeš, za chvíli přechod na T2 a pak ti kromě ČT stejně zbytek zakódují. Je dobrý umět počítat v globále a ne jenom stylem vrabec v hrsti :-)

PoldaS

@ja987

Takže máš 82 cm? Lebo aj to je v tolerancii :))) :)))

petersk

@petersk

Je to 43.

Jinak odjíždím na dovolenou. Na dovolenou od vinohradu, na dovolenou od televize a na dovolenou od parabola.cz.

Tak se tu všeci mějte.

ja987

@PoldaS

Troufnu si říci, že o anténách "trošičku" vím, a ubezpečuji, tě, že žádná anténa na skládce neskončí. Ony se ty aluminiové jekly dají využít i jinak, třeba na stavbu další antény. A náklady? Tak maximálně jako za 2 měsíce za plnou palbu Skylinku.
A je obdivuhodné jak o mě všechno víš a dokonce lépe než já sám, jako bys se mnou bydlel nejméně 5 let. Méně domýšlení by Ti neškodilo.

ja987

O anténách možná něco víš, ale nijak slavný to není. Přičemž si nic domýšlet nemusím, stačí vycházet z tvých vlastních příspěvků a z faktu, že kdyby ti všechno fachalo jak má, tak tady nebudeš o ničem diskutovat a furt si na něco stěžovat :-)
Skylink pak vynech, plná palba je programově úplně někde jinde, než pozemák s pár pitomostma.

PoldaS
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra