Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Kde jsou ty stare casy

Projizdim si sve stare nahravky z VHS a az mi z toho ukapla slza... Kde jsou ty stare casy... Nasel jsem v hlouby skrine stare kazety s nahravky ze stareho Cartoon Network, ze stareho Eurosportu a samozrejme i ty nahravky nasich televizich... Stara Nova, Ceska televize... Jojo... holt uz je to navzdy pryc... Nejcasteji jsem se setkal s nahravky okolo roku 2000-2003. To byly casy... :(

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kde jsou ty stare casy

Evil dead je v serialovej forme ako Ash vs Evil Dead.

kentworld
Registrace: 9/2016

Jo pánové. To byly doby kdy se ještě vyplatilo z TV něco nahrávat. :bigeyes:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Nejcennější nahrávky na VHS mám z února 1998:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

kde jsou ty staré casy

Ja som raz zažil, že na Astre 19,2E vysielal Sky Movies jedeň deň roku 1990 nekódovane (VideoCrypt tam bol tuším ako kód) a pozeral som to na Amstrade SRX 200, s konvertorom Marconi 1,8dB a nahrával na video Avex :-)

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

A když jsme v tom vzpomínání, jeden z největších průšvihů v technice byl, když firma SONY úplně pohřbila dokonalý system Betamax tím, že nezajistila širokou distribuci filmů na kazetách, takže JVC a Panasonic je převálcovali, tehdy technicky podstatně horším, systemem VHS. Ty obrovské VHS kazety, proti Betamaxovým, mně pily krev po celou dobu jejich existence.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Zapomněl jsi na Video 2000 ! Já mněl v obvodu take
asi 3 Bety !A pochodovaly...

ralp5
Registrace: 9/2007

videorekorder

som kupoval tusim v roku 1984 v TUZEXE... Avsak jednou z mojich prvych nahravok DRUZICOVEJ TELEVIZIE bol SUPER CHANNEL, z orbitalnej pozicie 13E
v roku 1988 https://www.youtube.com/watch?v=D1-LFGkfvzk

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@medecal64

ak dobre pamatam, tak SKY MOVIES slapal od svojho startu na 19E v skusobnej prevadzke, nekodovane priblizne pol roka...

bohus31

@bohus31

ja som, žiaľ, svoj prvý sat prijímač mal až od apríla 1990... práve ten amstrad....

medecal64

@Saxon

.. a co bylo v ůnoru 1998? ženil ses... :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
Jinak já mám nahrývky z MCM,Viva a VIVA2 někde v šuplíku.Ta MCM ale měla v pátak a v sobotu večer pořady s taneční hudbou a myslím,že všechny konkurenty hravě převálcovala.Joa MCM mám dojem vysílala dlouhou dobu myslím z 13´E volně.Bylo to v půli 90´....

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@medecal64

tíž jsem měl Amstrad,ale bylo to co si pamatuju Amstrad SRD 510 a ten měl dekodér VideoCrypt a v něm jsem měl "šedou" originál kartu pro Adult chanel... A pak jsem měl "v závěsu" dekodér Nokia D2/Mac Eurosrypt,kde jsem používal kartu Master Card II,která otevřela téměř vše v kódu EuroCrypt M/S.Co si pamatuju ,kódy se neměnily často.Snad jednou za rok...Běželi tam FilmMax,FilmNety Tv 1000,švédské i norské kanály-a jak říkám,jednou za rok mi v Praze přprogramovali kartu a jelo se dál,než přešly na digitální vysílání....

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@jamess96

Ten môj Amstrad nemal nič, len voľby s kapacitou 48 kanálov... Potom som niekde zohnal pirátsky dekóder na Teleclub, čo vydržal asi 9 mesiacov. Nasledovala nová parabola a k nej už bol potrebný iný prijímač a tak som si kúpil Pace 914, do ktorého sa zabudoval silnejší pozicionér s 5A na ovládanie 36 palcového motora a k nemu nejaký Pace s EuroCryptom a D/D2MAC. Tiež to dlho nevydržalo. :))

medecal64

@jamess96

Hádal bych, že má Saxon na mysli hokej z Nagana. ;) To by mi na ten únor 98 sedělo.

Antonio20
Registrace: 1/2009

@jamess96

viva2 bola super, ale aj na viva1 a mcm sa dalo pozerat.

Kasr
Registrace: 8/2008

@bohus31

Som na forach po celom svete, ale s tym, ze niekto pouziva velke pismena aj tam, kde nema som sa stretol len na umelo vytvorenom Slovensku. Neskutocne primitivne.

Traky
Registrace: 8/2013

Jamess

Hokej Nagano:))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

mas aj

nieco k teme TRAKY? alebo stabilne pises mimo temy...

bohus31

Na margo akýchsi velkých písmen som a posteriori presvedčený, že sa majú písať trebárs tam, kde ich treba, ako sa to robilo za starých časov, čiže Trakyho príspevok nieje od témy... :)))

rs505
Registrace: 11/2009

Hoši, hoši, vždyť

musíte být staří, podobně jako já!!!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

Copak Ty jsi nikdy neslyšel o stařecké demenci? :)))

rs505

PPVMV (Počúvajte páni v mojom veku) a na krabičku cca 20 x 20 cm zo šikmou hornou stenou z ebonitu na ktorej bol malý kryštál a v strede šikmej plochy bolo veľké koliesko so stupnicou na ladenie. To bolo AD 1945. Ten kryštál mi ešte zostal, no krabičku som zo zvedavosti vtedy rozobral, no a bol z toho našťastie len taký malý výprask.

olav
Registrace: 5/2010

@rs505

Modernejší, než demence, je ta nemoc, pojmenovaná po bavorském neuropatologovi. Alois je hajzl, krade a přemísťuje mi věci. :))

konas

@ralp5

Video 2000, pěkná blbost - tam a zpátky. A ještě rozdělené na dvě části.

konas

@konas

To já o Tobĕ vím, že držíš krok s dobou a přeju Ti to, :))) jenže jako důchodce si takový luxus nemohu dovolit a musím se spokojit s obyčejnou demencí, i když já to nazývám marasmem, protože to slovo mi připomíná maraschino a dalším řetĕzcem asociací také Itálii a francka... :)))

rs505

@rs505

Ty mi vyprávěj o důchodcích - dorostenče! Pálí Ti to jako třicetitiletému, a pro co já musím do Wiki, to Ty sypeš z rukávu.:))

konas
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra