![]() |
|
SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremZdravim,Prosim, funguji in-line sat amplifiery i v konfiguraci kdy jde antena primo do TV ktera ma sat tuner? Koupil jsem jeden takovy zesilovac a nemam zadny signal je to jako kdyz odpojim antenu uplne, prodejce mi rekl ze to je napetim z TV ... Zkusil jsem i s jinou televizi a na jinem miste rozvodu. Antena je nastavena dobre, prvni TV na kratsim kabelu ma dobry signal, na druhe TV ktera je na delsim kabelu u nekterych programu obcas chyby, proto jsem zkousel amp. diky za radu |
BeerBear
Registrace: 6/2017 Příspěvků: 10 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
@BeerBearZesilovač potřebuje napájení, pokud výstup tv neposkytuje do rozvodu aspoň 5V , tak zesilovač nemá jak fungovat.Jinak - popis situace je dost nekompletní a zmatený.... |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@decmenno dobre, mrzi me ze muj popis situace nechapete, snazil jsem se to popsat jednoduse, popravde kdyz si to prectu tak me nenapada co k tomu jeste dodat.Samozrejme TV se sat tunerem do ktere jde primo kabel od LNB napajeni pro LNB poskytuje. |
BeerBear
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremA pardon, myslel jsem, že se má zesílit DVB-T signál vedený sólo do tv. Pak stejně-pokud jsou z lnb-twin vedeny kabely na 2 místa, musí hrát tv na obou místech stejně (to by musel být ten druhý kabel víc jak 50m dlouhý, aby se zeslabil signál).Kdo a čím nastavoval parabolu? |
decmen
![]() |
|
@decmenno pravda ze kabely mozna nejsou nejkvalitnejsi a asi by to chtelo o neco vetsi antenu, jsem na okraji silnejsiho footprintu, a antenu jsem nastavoval sam s analogovym signal meterem. :)Na ty prvni TV (asi 10m od anteny) maj kanaly kvalitu mezi 90-100 a silu signalu 80-90 Na druhy TV (kolem 30m) mam kvalitu 100 ale silu to ukazuje 0, to si nejsem jistej jestli to neni chyba, asi polovina programu jde a druha pulka ma obcas chyby obrazu. Ale me slo o to proc nejde ten zesilovac, jestli tyhle in-line ampy fungujou jen s normalnim receiverem nebo jestli by to melo fungovat i s TV s integrovanym tunerem. Mam Samsung a Panasonic ale u obou je to s ampem jako bych odpojil antenu, signal 0, sila 0, chyby 2000 |
BeerBear
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremVlastne me jen zajima jestli to ma fungovat, mozna je ten muj amp jen nefunkcni.Nebo nevhodny pro TV tuner, potom bych rad vedel ktery funguje. |
BeerBear
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremObecně: pokud je vše dobře nastaveno a rozvody udělány bez chyby , není zesilovač sat. signálu potřeba. Ten slouží opravdu jen k pokrytí ztrát ve velmi dlouhém vedení od paraboly k přijímači.Hledal bych chybu jinde-bez zesilovače. |
decmen
![]() |
|
sat zesilovač a TVKvalitný koax.kábel treba,základné nastavenie sat.tunera v menu TV,...... |
garbanka
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 780 |
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremU satelitního příjmu má cenu zesilovat až při vedení kolem sta metrů .... |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
BeerBear si nám neprezradilo tvojej inštalácii vôbec nič. Ani to, akú veľkú máš parabolu a ktorú družicu si chcel sledovať. Ako píše Tondach, zosilňovač na SAT koax je v bežných podmienkach nezmysel - do jednej z izieb mám prívod dlhý snáď 50m, koax pôvodný čo v tom dome niekto natiahol, takže má dnes ca20 rokov, totálny šunt ešte k tomu naspojkovaný niekoľkokrát.kvalita v prioritnom bode 11dB, kvalita v tom "prasáckom" pripojovacom bode 9.5dB - takže stále dosť na bezchybný príjem. Pokiaľ po 30m kábla máš problém s príjmom tak máš buď 33cm parabolu a snažíš sa prijímať 28.2E v Košiciach alebo skrat na kábli, zlomený kábel, zle nainštalované F-ko a pod. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremAno, než by pozval odborníka k vyřešení problému, tak raději vyhazuje peníze za blbosti, jen tak dál![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 762 |
![]() |
|
@BeerBearZesilovač je zbytečný. Zkontroluj si nastavení paraboly, konektory a nastavení TV.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremPánové, nečtete pořádně, jeho vlastně "jenom zajímá, jestli to má fungovat", těmi "negativními" názory jste ho neuspokojili. Už mu konečně někdo napiště, který zesilovač má použít...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 165 |
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremOK, takže nejlepší zesilovač, který má použít, je žádný zesilovač a dále postupovat dle předchozích instrukcí až k plnému uspokojení![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 762 |
![]() |
|
@tukandekuji :)presne tak, ja vim ze je nejlepsi dat vetsi parabolu (ikdyz ta podle me staci) nebo natahnout novej kabel, jenze sem proste linej zejo :D Ale ono to nakonec tak dopadne, ocividne nikdo z pritomnych odpoved nezna .. |
BeerBear
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremTen zesilovač ti akorát přebudí tuner a nemáš nic. Běžný LNB na trhu v pohodě pokryje ztráty do 100m při kabelu Belden H125 (a ekvivalent).Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@BeerBearOčividně nerozumíš psanému textu...![]() Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
@BeerBearPatříš k velmi dlouhé řadě naivků, kteří o problematice vědí velké houby ale snaží se být odborníky. V první řadě přestaň měřit signál na procenta a hned bude jasněji. Opravdu si myslíš, že žádný signál může mít maximální možnou kvalitu? Pokud ano, tak se nechej vyšetřit u Chocholouška!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 685 |
![]() |
|
@DusanAle ano Dusane, ja vim ze je problem v tom kabelu. na to sem se ale neptal.Zatim nikdo neodpovedel na to co jsem chtel vedet. Ja se neptal co bych mel delat, chtel sem vedet proc nefunguje ten amp. Co je na tom tak tezky pochopit? Jedine PoldaS se zminil ze by to mohlo byt prebuzeny, to je dalsi varianta, no me spis prijde ze ten amp z nakyho duvodu nejede |
BeerBear
![]() |
|
@Enikno tak podobna odpoved i pro tebe Eniku,ja samozrejme vim ze se to nemeri na %, o to ale vubec nejde, jen uvadim co ukazuji tunery v TV. A jak je videt tak na otazku kterou jsem polozil neumis odpovedet ani ty .. |
BeerBear
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremProsim pokud nekdo nebude mit konkretni informace o problematice amplifieru, nechte si sve komentare, dekuji |
BeerBear
![]() |
|
@BeerBearOno to ale souvisí s tím, co jsem Ti už napsal. Kdybys totiž věděl kolik máš signálu, tak bys věděl, že zesilovat ho je problém. Z výstupu LNB Ti leze nějakých 80dBuV. Pokud ho tedy zesílíš hned za LNB, tak ho přebudíš, protože většina SATampů končí s vybuditelností na 95dBuV. Pokud dáš zesilovač až před televizor, tak tomu taky nepomůžeš, protože zesílíš šum a nikoliv signál. Základní informaci o tom, kde ten zes máš zapojený jsi samozřejmě neposkytl.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@EnikDobre staci se zeptat,zkousel jsem na dvou mistech, na 10m v mistech kde je prvni TV ktera ma signal dobry (v tech mistech i zacina starsi kabel) potom jsem zkousel i o neco dal priblizne ve 20m (zhruba polovina starsiho coaxu) |
BeerBear
![]() |
|
@Enik"Pokud dáš zesilovač až před televizor, tak tomu taky nepomůžeš, protože zesílíš šum a nikoliv signál.". .... ty zas perlis, ze te to neustale bavi, na jedne strane peskovat a poucovat jine a na strane druhe placat nesmysly |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
@kaosMyslel jsem si o Tobě, že jsi větší odborník. Ale když tohle neznáš, tak jsi mě docela zklamal! Zesilovač se totiž dává vždy co nejblíže ke zdroji signálu. Na straně přijímače ztrácí smysl!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremnechci ti radit, to mi neprislusi, jen nechapu proc si to nejdriv nekde neoveris, nez ty nesmysly zde zverejnis...tak tedy polopate, vyjdu z tve modelove situace: vystup LNB 80dB/uV, C/N 15dB, zesilovac +15dB, celkovy utlum rozvodu 50dB - bez zesilovace na konci rozvodu: uroven signalu 30dB/uV, uroven sumu 15dB/uV "nechyta" se MP ani STB, TV - se zesilovacem na konci rozvodu: uroven signalu 45dB/uV, uroven sumu cca 30,5uV/dB bezproblemovy to prijem a ted mi prosim vysvetli, to tve tvrzeni ze "zesílíš šum a nikoliv signál" p.s. na pouziti zesilovace primo za LNB sis odpovedel (a asi spravne) sam: "hned za LNB, tak ho přebudíš" |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |