![]() |
|
SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremZdravim,Prosim, funguji in-line sat amplifiery i v konfiguraci kdy jde antena primo do TV ktera ma sat tuner? Koupil jsem jeden takovy zesilovac a nemam zadny signal je to jako kdyz odpojim antenu uplne, prodejce mi rekl ze to je napetim z TV ... Zkusil jsem i s jinou televizi a na jinem miste rozvodu. Antena je nastavena dobre, prvni TV na kratsim kabelu ma dobry signal, na druhe TV ktera je na delsim kabelu u nekterych programu obcas chyby, proto jsem zkousel amp. diky za radu |
BeerBear
Registrace: 6/2017 Příspěvků: 10 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremZesilovač nepatří ani hned za LNB a ani až těsně k přijímači, jeho umístění je tam, kde signál poklesne právě o úroveň, kterou dokáže zesilovač kompenzovat.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: SAT zesilovat a TV s DVB-S/S2 tuneremSouhlasim s tim umistenim jak rika PoldaS,Vy ale vsichni predpokladate ze ten amp funguje, jenze ja na konci nemam vubec nic, je to jako kdyz tu antenu odpojim. z jinych zdroju sem se dovedel tohle: most Samsung and LG TV tuners are using mid range continuous voltage around 16V to change Horizontal to Vertical instead of changing from 13 to 18V. A few sat receivers using sharp tuner do the same. In this case amplifier is useless at best, and in most cases actually drop the signal to below the LNB frequency. coz samozrejme kutilove s digitalnim merakem typu chocholousek vedet nemuzou :) |
BeerBear
Registrace: 6/2017 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
@PoldaSa kam tedy mam umistit zesilovac se zesilenim+20dB v pripade ze celkovy utlum rozvodu je -20dB ?p.s.: ze ty nekde na kabelovce nastavujes zpezne smery? |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
add Poldaspardon, melo byt "zpetne smery" |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |