![]() |
|
TV Philips - YouTube 4K videaAhoj , mám Philips 65PUS7601 a při přehrávání 4K videa na YouTube dochází k neustálému načítání videa. Na Kodi ,přes domácí DLNA mi 4K jede v pohodě. Pomůže jen snížení rozlišení na 1440p.Na fórech jsem se dočetl ,že pomůže vymazání updatu aplikace YouTube resp. nahrání starší verze,ale to zas nejsem schopný v nastavení najít jak udělat downgrade YouTube. Poradí nékdo?díky |
jardadts
Registrace: 10/2014 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
@jardadtsTV ma pristup na lokalnu siet cez Wifi a dalej na internet nie je niekde uzke hrdlo co sa tyka priepustnosti siete. Ako workaround odporucam hned ako otvoris taketo YouTube, das pauzu v pozerani, ono sa to trocha nacacheuje a potom uz to dopozeras neprerusovane... |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
TV Philips - YouTube 4K videa@krikriproblem je ,že si to nacachuje jen cast videa a pak to odmita nacist zbytek.Musim to pustit ,aby to zase zacalo nacitat,jenže za chvíli se to zastaví. Když testuju rychlost na mobilu tak mi to ukazuje 15-25Mb/s.Zkusil jsem udelat test pripojeni v TV pres internetovy prohlizec a tam mi to dava kolem 10Mb/s,nepomuze ani pripojeni pres kabel.Na PC namerim 65Mb/s. Na foru Philipsu si na tento problem stezuje vic lidi. |
jardadts
![]() |
|
@jardadtsasi má malou kaši |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
jardamas problem niekde s konektivitou -asi medzi WAN a lokalnym spojenim... skus vazne kupit 1-2 ethernet kable slusne spravene (nie najlacnejsie alza) mozno aj tienene (ano, na co to ma vyzarovat ked nemusi a je tam rozdiel v centoch), vymen 1 vyskusaj, vymen 2. vyskusaj...Ak by si vedel spustit tzv extended pingy medzi jednotlivymi castami siete tak by si aj definoval kde je to uzke hrdlo.. Predtym este vyskusaj dat priamo Telku hned na WAN pripojenie od ISP -pokial ISP nema blokovanie na 1 konkretnu MAC adresu (routra) tak tam hned od providera daj TV, vyskusaj streamy/youtube, ked ide, tak potom routet atd... |
krikri
![]() |
|
jardaaha teraz som tom docital, no ked viac ludi reportuje ze phil to takto ma je to horsie. ak ta vstavana appka nema moznost menit cache youtube tak tazko... co by sa dalo aj tak spravit je na routri pozriet ci su nejake nastavenia pre bsndwidth/prioritixaciu//Qos -dnesne kuzelne krabicky robia hadam vsetko, len treba vediet ako to nastavit...pre TV by si rezervoval 1 konkretnu IP -nemennu, tej by si vytvoril class map policy map atd aby sa uprednosnovala trafika pred ostatnym... treba ale vychadzat z toho aky router potom switch ci sa nieco da.. K |
krikri
![]() |
|
jarda3do tretice co sa da urobit - ak mas doma nejaky NAS -napr QNAP je na nom nastavit proxy server - tam je to tak ze end-klient sa spaja s proxy serverom ktory ma teda aj cache na tuch NAS diskoch, tam nastavis aj take parametre ze kolko nacachovat atd. NAs stahuje z internetu - telka z NAs.. dasia vyhoda ked viac klientov v sieti taha ten isty kontent tak uz taha prednostne z Nas az ked nema tak z inetu...Ja mam Qnap tam su min 2 proxy co som skusal ale to uz je take asi high na teba pozri https://www.qnap.com/en/how-to/tutorial/article/how-to-set-up-a-proxy-server-on-qnap-turbo-nas K |
krikri
![]() |
|
RE: TV Philips - YouTube 4K videa@KrikriProblém bude nejspíš ve firmwaru.Ať pošlu do TV internet kabelem ,wifinou z lokální sítě nebo nasdílím LTE s rychlostí přes 50Mbit/s tak v TV přes internetový prohlížeč vždy naměřím něco kolem 10Mbit/s. To samé někdo psal na zahraničním fóru. Tvoje řešení je pro mne dost pracné a výsledek by mohl být,že si rozdrbu nastavení routeru a nic nevyřeším.Těch pár demofilmů na youtube zatím v plném rozlišení budu muset oželet. 4K přes Kodi jede v pohodě ,ale tam bude asi nižší datový tok. Přesto díky za ochotu. Řešením asi bude downgrade samotné aplikace Youtube,ale zatím jsem nepřišel jak to udělat :-( |
jardadts
![]() |
|
@jardadtstak si stáhni a koukej |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
![]() |