![]() |
|
Nová sestava - nefunkční SkylinkDobrý den, jsem úplný začátečník. Koupil jsem komponenty - parabolu s dvojitým LNB, přijímač Ferguson Ariva 203, dále modul GoSAT Irdeto CI+, kartu Skylink, kterou jsem aktivoval a s registračním poplatkem bych měl mít aktivovaný balíček komplet na pár dnů. Problém je, že to nefunguje, FastScan nenajde nic. Možnou příčinu bych viděl v nasměrování paraboly, ale tam se jeví, že oba přijímače (Port 1 a 2) signál mají a směr je správný 23.5/33 (Astra B). Kanály zdarma chytám na oba (normální scan bez karty). Druhá možná příčina by mohla být, že ta Ariva umí jen CI a neporadí si s modulem/kartou CI+. Třetí je, že aktivace u Skylinku není funkční. Ale nevím. Poradil by mi někdo, co zkusit? Díky |
ctverec
Registrace: 7/2017 Příspěvků: 14 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkPodle čeho jsi nastavoval parabolu? Jestli jsi ÚPLNÝ ZAČÁTEČNÍK, tak být tebou, pozvu si nějakého technika na anténní a satelitní rozvody. Ty si s tím budeš dělat starosti třeba několik dnů a on to bude mít v provozu třeba za půl hodiny. Nehledě na to, že tím podpoříš místního živnostníka/firmu a navíc na to budeš mít záruku. Pokud jsi zmíněné komponenty kupoval v kamenné prodejně, tak ti většinou na takové instalace mají buď své lidi anebo ti někoho doporučí.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
a tak piseze volne -nejake- stanice mu idu, otazka ci su to z 23.5E a/alebo 33? (btw co je 33??) -plus monoblock na 10o rozdiel? |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
tridsattriwtf?https://www.lyngsat.com/europe.html |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkCelý téma úplně o ničem, zavolat firmu a nechat udělat odborně. I když s tím nakoupeným harampádím typu Arišrot a GoSat CAM (to byl nákup tutově z TIPA) budou problémy vždy.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkArivu sice nepreferuju, ale měl jsem jí v ruce a Fastscan normálně funguje. Modul ani karta nemá nic společného s nalazením programů. Máš blbě parabolu, případně diseqc. Pokud ti nehraje ČT24, případně Očko, pak jseš blbě naštelovanej. Thats all.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
@SirMax,krikriChytrolini,k těm začatečníkům bych Vás přiřadil taky,když nic o tom nevíte!Ariva neumí CI+,změnit modul a firmware na arivé,kde je funkční fastscan |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@ProsatMožno nevedia lebo o takých šrotoch ani neuvažujú. |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
@ProsatNapsal jsem snad někde, že jsem odborník? Nenapsal. Já jen vždy preferuji to, aby práci dělali ti, kteří tomu rozumí. Když auto nejede, tak ho dám do autoservisu a když je problém s vodou, tak zavolám instalatéra atd...VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkTady je to ale jinak, nakoupí se hromada levného harampádí a pak se po diskuzích somruje co a jak.![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 762 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční Skylinka ono je to možno ešte inak. On CTVEREC nenapísal ktoré že mu to voľné stanice bežia. Ja tipujem že ZDF, ARD, Pro7 a pod. Takže všetko je úplne správne až na parabolu.tiež by ma zaujímalo čo to je dvojité LNB na 23.5/33. Keby nám chlapec napísal možno už mohol pozerať aj ako hovoríte so šrotmi. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
ctverecKoupils nové auto a ted se ptáš, jak udělat řidičák...Jak jsi přišel na to, že máš koupit toto vybavení, když jsi ten úplný začátečník? A jak víš, co je fastscan, irdeto CI+ atd, zajímavé, možná další vtipálek, co se jenom baví...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 165 |
![]() |
|
@SirMaxTo je také můj názor.![]() |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkMilej PoldoS mám GoSat 7055 již pět let a neměl jsem sním ani jeden problém a pro moji potřebu mi stačí a tak nevím kde jsi se školil v tom,že GoSat je šrot. |
dulin
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 1 100 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkTrošku jsi to pomotal, jedná se o modul a ne přijímač.![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 762 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkA ten modul je špatný v čem přesně? |
TDHenry
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 536 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkZbytečná snaha, pokud nespolupracuje a nedoplňuje upřesňující informace na které se ho diskutující ptají tak je celá tato diskuze zbytečná. Plácnout dotaz a už se neukázat žádný problém nevyřeší.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
@Dagy2Patříš mezi další vtipalky, ten modul mu v tom nepoje de a fastscan taky nemusí fungovat! |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkTuž odkráčej do nejbližšího kamenného obchodu (ideálně k prodejci) a odzkůšajte,kde udělali soudruzi z NDR chybu. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@hdpePřesně tak jak jsi napsal |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
Prozatímní shrnutíDobrý den, děkuji za některé reakce. Doplňující otázky a nejasnosti zodpovědět můžu:-azimut paraboly jsem nainstaloval pomocí aplikace dishpointer.com, elevaci 33 dle stupnice na držáku -tím se vysvětluje, co znamená 23.5/33 -technika si pozvat nechci, protože mám zájem si věc osahat a nainstalovat sám, zajímá mě to a považuji to za zvládnutelné -Astra B byl překlep, mělo být Astra 3B -dvojité LNB je znamená, že invertory/LNB jsou dva spřažené, aby bylo možno přijímat signál ze dvou družic bez změny natočení paraboly (https://www.alza.cz/satelitni-set-80-monoblock-single-lnb-d2420236.htm?o=1) -že jsem začátečník neznamená, že o tom nevím nic. Snažím se o tom vědět tolik, abych to mohl zprovoznit Za návodnou informaci zatím považuju: -nehraje mi ČT24 ani Óčko, to znamená, že mířím na špatný satelit? Jsou tyto stanice zdarma? Jak poznám Astru 3B (podle jakých free stanic)? -aktualizace firmware na Arivě je dobrý tip -z toho, že modul CI+ není kompatibilní s přijímačem s CI jsem měl obavu, ale možná by to mohla aktualizace spravit? |
ctverec
Registrace: 7/2017 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkTA3, CT24, OCKO, TV8 by Ti mali ísť aj bez karty, ale keďže Ti nejdú, tak máš zle nastavenú parabolu. Pozri si, čo Ti ide a podľa toho si zisti, na ktorú družicu "čumíš". Zoznam družíc s programami a parametrami na ich naladenie nájdeš na vrchu tejto stránky pod heslom satelity. Veľa šťastia.![]() Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 558 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkFree stanice na 23.5°E:http://www.onastra.cz/16968513/channels?free=yes&pay=no&mode=tv&orbital_position%5B%5D=23.5%C2%B0E&sd=yes&hd=yes#!/channels VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkMarně přemýšlím, jak si to lze nainstalovat svépomocí, když tomu dotyčný absolutně nerozumí a jeho jediným technickým vybavením je nicneříkající teploměr v Arišrotu, kterej ukazuje podle toho, jaký je ráno venku počasí :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Nová sestava - nefunkční SkylinkVzhledem k tomu, že Skylink na svých DVB-S2 TP hojně používá modulaci 8PSK, tak je potřeba mít precizně nastavenou parabolu. Bez měřáku se asi nelze obejít, pokud má být dobrý příjem i za horšího počasí a ne výpadek při každé menší dešťové přeháňce.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
AmperAmpére - tak vidíš priateľu. ja som síce vtipálek ale nie mudrlant - trafil som na prvú že pán nemá ani nastavenú správne parabolu a nemá potuchy že keď v prijímači nastaví 23.5E a niečo mu to zobrazuje tak to neznamená že má parabolu aj natočenú na 23.5E.Navyše použil monoblock - t.j. úplne to najhoršie riešenie pre začiatočníka jeho typu pretože nemá ani potuchy kde je chyba - zle natočená anténa alebo zle nastavený diseqC. Až zvládne teóriu toho ako funguje diseqC a pochopí, že je dôležité vedieť ktoré programy mu idú (a nie "nejaké") a porovnať s tabuľkou programov všetkých okolitých družíc aby zistil kam že sa to vlastne parabolou díva, tak potom príde na rad nejaký CI-modul a jeho kompatibilita s prijímačom. riešiť kompatibilitu CI-modulu keď nevieme nastaviť správne parabolu je ako s tým autom - špekuľovať či mám dostatočný výkon motora keď ešte neviem otvoriť dvere na aute. Takže myslím, že správna odpoveď je posledná od PolduS a SirMaxa. Ctverec sorry, neber to osobne - začni čítať ABC tu hore v menu. Nemáš o tom ani páru, musíš mať aspoň základné znalosti. Písal si že máš port1 a port2 ale info o "invertoru" si dal na monoblock single. Naozaj ti chýba kopa základných znalostí. ![]() |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61 | |
![]() |
|
![]() |