Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nová sestava - nefunkční Skylink

Dobrý den, jsem úplný začátečník. Koupil jsem komponenty - parabolu s dvojitým LNB, přijímač Ferguson Ariva 203, dále modul GoSAT Irdeto CI+, kartu Skylink, kterou jsem aktivoval a s registračním poplatkem bych měl mít aktivovaný balíček komplet na pár dnů. Problém je, že to nefunguje, FastScan nenajde nic. Možnou příčinu bych viděl v nasměrování paraboly, ale tam se jeví, že oba přijímače (Port 1 a 2) signál mají a směr je správný 23.5/33 (Astra B). Kanály zdarma chytám na oba (normální scan bez karty). Druhá možná příčina by mohla být, že ta Ariva umí jen CI a neporadí si s modulem/kartou CI+. Třetí je, že aktivace u Skylinku není funkční. Ale nevím. Poradil by mi někdo, co zkusit? Díky

ctverec
Registrace: 7/2017
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nová sestava - nefunkční Skylink

Podle čeho jsi nastavoval parabolu? Jestli jsi ÚPLNÝ ZAČÁTEČNÍK, tak být tebou, pozvu si nějakého technika na anténní a satelitní rozvody. Ty si s tím budeš dělat starosti třeba několik dnů a on to bude mít v provozu třeba za půl hodiny. Nehledě na to, že tím podpoříš místního živnostníka/firmu a navíc na to budeš mít záruku. Pokud jsi zmíněné komponenty kupoval v kamenné prodejně, tak ti většinou na takové instalace mají buď své lidi anebo ti někoho doporučí.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

a tak pise

ze volne -nejake- stanice mu idu, otazka ci su to z 23.5E a/alebo 33? (btw co je 33??) -plus monoblock na 10o rozdiel?

krikri
Registrace: 3/2010

tridsattri

wtf?

https://www.lyngsat.com/europe.html

krikri

Celý téma úplně o ničem, zavolat firmu a nechat udělat odborně. I když s tím nakoupeným harampádím typu Arišrot a GoSat CAM (to byl nákup tutově z TIPA) budou problémy vždy.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Arivu sice nepreferuju, ale měl jsem jí v ruce a Fastscan normálně funguje. Modul ani karta nemá nic společného s nalazením programů. Máš blbě parabolu, případně diseqc. Pokud ti nehraje ČT24, případně Očko, pak jseš blbě naštelovanej. Thats all.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@SirMax,krikri

Chytrolini,k těm začatečníkům bych Vás přiřadil taky,když nic o tom nevíte!Ariva neumí CI+,změnit modul a firmware na arivé,kde je funkční fastscan

Prosat
Registrace: 8/2005

@Prosat

Možno nevedia lebo o takých šrotoch ani neuvažujú.

Richard21
Registrace: 9/2009

@Prosat

Napsal jsem snad někde, že jsem odborník? Nenapsal. Já jen vždy preferuji to, aby práci dělali ti, kteří tomu rozumí. Když auto nejede, tak ho dám do autoservisu a když je problém s vodou, tak zavolám instalatéra atd...

SirMax

Tady je to ale jinak, nakoupí se hromada levného harampádí a pak se po diskuzích somruje co a jak.

;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

a ono je to možno ešte inak. On CTVEREC nenapísal ktoré že mu to voľné stanice bežia. Ja tipujem že ZDF, ARD, Pro7 a pod. Takže všetko je úplne správne až na parabolu.
tiež by ma zaujímalo čo to je dvojité LNB na 23.5/33. Keby nám chlapec napísal možno už mohol pozerať aj ako hovoríte so šrotmi.

Dagy2
Registrace: 11/2010

ctverec

Koupils nové auto a ted se ptáš, jak udělat řidičák...Jak jsi přišel na to, že máš koupit toto vybavení, když jsi ten úplný začátečník? A jak víš, co je fastscan, irdeto CI+ atd, zajímavé, možná další vtipálek, co se jenom baví...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@SirMax

To je také můj názor. R^

rs505
Registrace: 11/2009

Milej PoldoS mám GoSat 7055 již pět let a neměl jsem sním ani jeden problém a pro moji potřebu mi stačí a tak nevím kde jsi se školil v tom,že GoSat je šrot.

dulin
Registrace: 1/2013

Trošku jsi to pomotal, jedná se o modul a ne přijímač. ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

A ten modul je špatný v čem přesně?

TDHenry

Zbytečná snaha, pokud nespolupracuje a nedoplňuje upřesňující informace na které se ho diskutující ptají tak je celá tato diskuze zbytečná. Plácnout dotaz a už se neukázat žádný problém nevyřeší. Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@Dagy2

Patříš mezi další vtipalky, ten modul mu v tom nepoje de a fastscan taky nemusí fungovat!

amper
Registrace: 6/2008

Tuž odkráčej do nejbližšího kamenného obchodu (ideálně k prodejci) a odzkůšajte,kde udělali soudruzi z NDR chybu.

hdpe
Registrace: 11/2007

@hdpe

Přesně tak jak jsi napsal

amper
Registrace: 6/2008

Prozatímní shrnutí

Dobrý den, děkuji za některé reakce. Doplňující otázky a nejasnosti zodpovědět můžu:
-azimut paraboly jsem nainstaloval pomocí aplikace dishpointer.com, elevaci 33 dle stupnice na držáku
-tím se vysvětluje, co znamená 23.5/33
-technika si pozvat nechci, protože mám zájem si věc osahat a nainstalovat sám, zajímá mě to a považuji to za zvládnutelné
-Astra B byl překlep, mělo být Astra 3B
-dvojité LNB je znamená, že invertory/LNB jsou dva spřažené, aby bylo možno přijímat signál ze dvou družic bez změny natočení paraboly (https://www.alza.cz/satelitni-set-80-monoblock-single-lnb-d2420236.htm?o=1)
-že jsem začátečník neznamená, že o tom nevím nic. Snažím se o tom vědět tolik, abych to mohl zprovoznit

Za návodnou informaci zatím považuju:
-nehraje mi ČT24 ani Óčko, to znamená, že mířím na špatný satelit? Jsou tyto stanice zdarma? Jak poznám Astru 3B (podle jakých free stanic)?
-aktualizace firmware na Arivě je dobrý tip
-z toho, že modul CI+ není kompatibilní s přijímačem s CI jsem měl obavu, ale možná by to mohla aktualizace spravit?

ctverec
Registrace: 7/2017

TA3, CT24, OCKO, TV8 by Ti mali ísť aj bez karty, ale keďže Ti nejdú, tak máš zle nastavenú parabolu. Pozri si, čo Ti ide a podľa toho si zisti, na ktorú družicu "čumíš". Zoznam družíc s programami a parametrami na ich naladenie nájdeš na vrchu tejto stránky pod heslom satelity. Veľa šťastia. R^

Opensat 9700 HDPVR+

krtík
Registrace: 7/2012

Free stanice na 23.5°E:
http://www.onastra.cz/16968513/channels?free=yes&pay=no&mode=tv&orbital_position%5B%5D=23.5%C2%B0E&sd=yes&hd=yes#!/channels

SirMax

Marně přemýšlím, jak si to lze nainstalovat svépomocí, když tomu dotyčný absolutně nerozumí a jeho jediným technickým vybavením je nicneříkající teploměr v Arišrotu, kterej ukazuje podle toho, jaký je ráno venku počasí :D

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Vzhledem k tomu, že Skylink na svých DVB-S2 TP hojně používá modulaci 8PSK, tak je potřeba mít precizně nastavenou parabolu. Bez měřáku se asi nelze obejít, pokud má být dobrý příjem i za horšího počasí a ne výpadek při každé menší dešťové přeháňce.

SirMax

Amper

Ampére - tak vidíš priateľu. ja som síce vtipálek ale nie mudrlant - trafil som na prvú že pán nemá ani nastavenú správne parabolu a nemá potuchy že keď v prijímači nastaví 23.5E a niečo mu to zobrazuje tak to neznamená že má parabolu aj natočenú na 23.5E.
Navyše použil monoblock - t.j. úplne to najhoršie riešenie pre začiatočníka jeho typu pretože nemá ani potuchy kde je chyba - zle natočená anténa alebo zle nastavený diseqC.

Až zvládne teóriu toho ako funguje diseqC a pochopí, že je dôležité vedieť ktoré programy mu idú (a nie "nejaké") a porovnať s tabuľkou programov všetkých okolitých družíc aby zistil kam že sa to vlastne parabolou díva, tak potom príde na rad nejaký CI-modul a jeho kompatibilita s prijímačom.

riešiť kompatibilitu CI-modulu keď nevieme nastaviť správne parabolu je ako s tým autom - špekuľovať či mám dostatočný výkon motora keď ešte neviem otvoriť dvere na aute.

Takže myslím, že správna odpoveď je posledná od PolduS a SirMaxa.

Ctverec sorry, neber to osobne - začni čítať ABC tu hore v menu. Nemáš o tom ani páru, musíš mať aspoň základné znalosti.
Písal si že máš port1 a port2 ale info o "invertoru" si dal na monoblock single. Naozaj ti chýba kopa základných znalostí. :(

Dagy2
Registrace: 11/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra