![]() |
|
Opticum HD X403Zdravím.Už dlhší čas používam tento sat prijímač a teraz mi začal robiť nasledovné: Po náhodnom čase pozerania vypadne obraz aj zvuk.V menu som zistil že začala vypadávať kvalita signálu. Sila signálu stále drží na cca 80%, ale kvalita rýchlo kolíše medzi 0-70%. Po zapojení druhého takého istého prijímača ten fuguje bez problémov.Chyba je na 100% v prijímači. Po jeho otvorení všetko vyzerá v poriadku. Tak sa pýtam, či niekto nevie poradiť, ktorú sučiastku mám vymeniť? |
PaliK
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 259 |
![]() |
|
RE: Opticum HD X403možná elyty na tuneru, zdroji, desce..? Vyzkoušej výměnu tuneru a zdroje (postupně) v problémovém přijímači přehozením z druhého bezproblémového přijímače a uvidíš kde je chyba... jestli je chyba na desce, nevím jestli má cenu se s tím crcat, problém na desce nemusí být jen v elytech... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
RE: Opticum HD X403Dík za odpoveď Lance. Presne to som od rána robil. Vymenil som zdroj - v zdroji to nie je. Vymenil som tuner - v tuneri to nie je. Vadná súčiastka je niekde na základnej doske. Vzdávam to. Musím vymeniť celý prijímač za nový. |
PaliK
![]() |
|
RE: Opticum HD X403Na svou dobu skvělý přijímač, mám ho dodnes. Mně naštestí odešla jen USB koncovka - po výměně v pořádku. V poslední době se mi stává, při příjmu feedů do kin, že z Londýna je obraz v pohybu strobovaný. Z Metropolitní opery, Bolšovo Těatra Moskva, z Opery Paříž i z La Scaly Miláno je to v pohodě. Nahrávky jsou v pořádku odevšad, tak nevím, co se obrazově přijímači na londýnské Královské Opeře nezdá.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konasOpticum používá výhradně republikánský HW i SW. |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
@PaliKZavada je v tuneru |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@ProsatLogicky som si to tiež myslel, ale vyskúšal som v prijímači dva tunery z takých istých dobrých prijímačov, ale kvalita signálu padá stále |
PaliK
![]() |
|
RE: Opticum HD X403tu pomože už len kuzelnik |
jony44
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
![]() |