Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

nutná reautorizace při občasném zapínání boxu?

Mám u rodičů peklo - mají skylink ready přístroj a zapínají ho spíše příležitostně. Většinou ale dekódování nejede a musím kartu na dálku reautorizovat. To je chyba nebo vlastnost? To budu muset dosmrti každých pár týdnů reautorizovat kartu a hádat se při tom s rodičema?

Jantars
Registrace: 2/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

@sateliťák

A proč by to mělo být špatně? Je to prostě nastavením kódovacího systému irdeto a hotovo. Mají to popsáno na svém webu? Mají. Každý kdo do Skylinku jde prostě s touto abnormalitou pro občas používané přijímače musí počítat. Že se to těžko starším uživatelům vysvětluje je věc jiná.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

RE: nutná reautorizace při občasném zapínání b...

Keby nemali rapave ice karty, tak by to nemuselo byt. Mozno ked vypnu caid 0D96 bude pokoj...

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

@loon

Proč myslíš, že je to záležitost jen ICE karet? Podle mne tak funguji i Irdeto karty. Navíc ICE karta funguje i s CAID 0624.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

joscer

Tak jak je možné že saťák týden nezapnu ALE je ve standby a po zapnutí hned hraje a programy běží?!

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015

A proč by neměl po týdnu hrát, když po týdnu má karta stále aktuální op klíč i platné zápisy ? Zkus to po dvou týdnech nebo po měsíci. ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

@Badis2

Drobeček už ti vlastně odpověděl.
Ale pokud narážíš na tu komunikaci ve standby módu, tak ta skutečně u Technisatu neprobíhá. Není to totiž technicky možné. A myslím, že to není možné u žádného přijímače.

joscer

Pokud satelitní kartu nepoužíváte více než 2 týdny avšak méně než 30 dní, je potřeba vyčkat na dekódování po dobu maximálně 3 minut. Pokud dekódovací kartu nepoužíváte po dobu více než 30 dní, je potřeba vyčkat na dekódování po dobu maximálně 1 hodiny. Podmínkou ovšem je, že po tuto dobu budete mít přijímač stále zapnutý na jednom z našich programů (např. ČT1 HD) a nebudete přepínat mezi programy. Pokud přepínáte programy, může se doba čekání výrazně prodloužit.

Jantars

@Jantars

ulož rodičům do mobilu SMS kterou si pak mohou sami kdykoli poslat v případě potřeby pro okamžitou reautorizaci své karty:
text SMS: SKYLINK INFO číslokarty
odeslat na číslo: 9035507
(cena SMS 7Kč)

lance
Registrace: 10/2008

@lance: to samozřejmě můžu, ale nic to neřeší, protože oni neudělají většinou ani to nejjednodušší - zavolat mě, já už to online za minutu mám taky hotový........ je to jednoduchý - zapnu televizi - neběží to - nechám to 5minut na ct1 - neběží to pořád - zavolám. Nic jinýho se po nich nechce ale.... :-(

Jantars

@Jantars

Je smutné, že "máš u rodičů peklo" kvůli Skylinku, ale Skylink kvůli Tvým rodičům na svém systému zasílání zápisů a klíčů na karty nic měnit nebude, takže nezbývá, než se podle toho zařídit, nebo se na celý Skylink vyprdnout a vyřešit občasný příjem TV u rodičů jinak...
prostě u Skylinku se musíš smířit s tím, že:
- když zapneš přijímač do 8 dnů - bude fungovat okamžitě
- když zapneš přijímač do 30dnů - bude fungovat do 3-5min
- když zapneš přijímač po 30dnech - budeš čekat déle, nebo si můžeš poslat reautorizaci pro urychlení...
Pokud Tě ovšem rodiče šikanují kvůli Skylinku, je to spíše na zamyšlení z jiných důvodů.. ;)

lance
Registrace: 10/2008

SirMax

ICE karty v cryptoworks mode maju chybu... Nebudem rozpisovat aku a preto po zmene OP kluca zvacsa z pondelka na utorok je problem.. A ten sa moze menit aj kazdy tyzden, alebo kedy chcu. V irdeto mode ten bug nieje. Preto si to myslim.

nic nemam

loon

Tazko radit ked nepise aku kartu ma a aky prijimac.Obecne plati a karta sa musi updatnut do par minut maximalne do 30min aj bez refresh.

kentworld
Registrace: 9/2016

@Jantars
U lekara tiez cakaju tak odkaz,nech pockaju aj na obraz.Ak nie daj im DVBT a uz nezavolaju.

kentworld

@loon

Mám ICE kartu v CAM Smit (stařičký zelenomodrý), tedy v CW módu a žádné problémy, co naznačuješ, nemám.

joscer

Hele lidi, řešme techiku a ne sociální vztahy :)))
Myslím že dotaz byl dostatečně zodpovězen jak samotným skylinkem tak některými ve fóru,já se podle toho zařídím.

a ještě snad @kentworl a ostatní kteří se snažili v dobré víře pomoct i "jinak": jak jsem psal není to černobílé. Technicky vzato řešení je jednoduché - nastavení přístroje nebo časový spínač na zapnutí boxu 1x týdně (to ale nedokážu protože bezbřehá spořivost starší generace mi neumožňuje standby). Ve skutečnosti to je tak, že rodiče primárně sledují na dvou TV DVB-T, DVB-S je "opuštěn" na třetí TV. Oni sat dlouhodobě nechtějí používat, já ho však udržuju jako zálohu protože DVB-T má velmi problematický signál - jakmile to bude neúnosné stejně budu muset nasadit DVB-S všude. No a nakonec sice říkají že na televizi se vůbec nekoukají a že jim to je jedno, jenže i kdyby to byla jen hodina týdně stejně to musí šlapat, a když přijede návštěva tak v tu chvíli DVB-S taky musí šlapat, nebo když se jednou do roka chtějí podívat na slováky zase to musí šlapat.... atd.

Jantars

joscer

kukas asi ale pravidelne. inak cca do pol hodky, hodiny by mala nabehnut napr. na stv1

nic nemam

loon

@joscer
Coskoro ten cam mozes dat do suflika, pokial nezmenis providera. :)))

kentworld

@kentworld

Až přijde čas, zúčtuji s ním. A nechám si ho na památku.

joscer
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra