Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

2 TV, 1 receiver

Dobrý večer všem,
potřebuji poradit. Mám v bytě (dvě oddělené místnosti) 2 TV s 2 sat.přijímači, v obou jsou Irdeto karty Skylink. Nestává se v poslední době, že jdou obě TV najednou, buď jedna nebo druhá. Nechci proto platit obě karty. Lze nějakým způsobem vyřešit ovládání jednoho přijímače z dvou nepříliš vzdálených míst (konkrétně zeď 40 cm, vzdálenost ovbou tv asi 1 metr přes zeď)?
Díky, jf

francjin
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

francjin

Co máš za stroje?To je důležitý.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

RE: 2 TV, 1 receiver

Ja jsem tuto kombinaci 2 TV a 1 sat reciever s kartou vyuzil u zname s Mascom MC 270 HD, kdy jsem pro druhou TV v kuchyni pouzil vystupy cinch video/audio a IR cidla pro ovladani prijimace z druhé mistnosti. Toto jde vyuzit i s primacem Technisat Techistar S2 nebo Openbox S3 CI HD.

HYPER
Registrace: 11/2010

2 TV 1x DO

Já bych proboural díru ve zdi a za ní dal ten přijímač...

vjosef
Registrace: 5/2008

Mám doma FM transmitter, ktorý nepoužívam - môžem pozrieť, či je ešte kompletný. Dokáže prenášať signál, ktorý transformuje na analóg (cinch, scart), ale môžeš si prepojiť aj oba TV z prijímača priamo káblom a transmitter používať len na prepínanie prijímača ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Prznit signál analogem jenom proto, abych ušetřil 70 kaček měsíčně a ještě dělat harakiri s nějakým ovládáním přes zeď? To se fakt vyplatí :D
Když se nechce platit, tak stačí přenášet kartu mezi přijímači.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Alebo kupit rozumnejsi stb. A kartu nie m7.

Kasr
Registrace: 8/2008

To by samozrejme taky slo, ale za cenu castecneho opotrebovani cipu karty za cas a pak dochazi ke spatnemu kontaktu mezi cipem a plisky kontaktu ctecky karet a muze docházet ke spatnemu dekodovani a vypadkum obrazu. Psal jsem jenom o tom, jak se to da udelat. Dalo by se to udelat i na druhy HDMI kabel, ale muselo by se to udelat na aktivni rozbocovac HDMI pro 2 TV a dokoupit delší HDMI kabel. Sam diskutujici se uz neozval, takze nevime jaký prijimace vlastní atd.. Třeba nakonec pristoupil na tu variantu co si uvedl a bude si občas kartu prehazovat z prijimace do prijimace.

HYPER

Je to na odpoved PoldaS.-)

HYPER

Ale houby, platební karta má taky čip (stejný) a několik let ji používám i vícekrát denně k placení a kontaktům nic není. U satu to přešoupne možná jednou denně, což není žádná tragédie :-)

PoldaS

Tak vydrzet by to něco mělo, to mas pravdu, ale nektery ty výrobky stoji občas za houby. Tak ja mam taky kartu od Skylinku a uz jsou pekne na cipu videt leskle drazky po kontaktních pliskách ve ctecce a uz jsem musel nalepit na cip papirovy stitek. Ale jede zatím vpohode.-)

HYPER

Ja by som takúto dilemu riešil určite spôsobom, ktorý naznačil "Kasr", ostatné riešenia sú trošku pritiahnuté za vlasy. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

souhlas R^ R^

korkoran
Registrace: 10/2006

Kvůli 70 kačkám měsíčně kupovat jinej přijímač (nebo spíš 2), další kartu a ještě se tentovat s nastavením, navíc s tím, že jeden přijímač s kartou bude muset jet pořád, aby to fachalo i na druhým? To se fakt vyplatí :D

PoldaS

Jednoznačně nejlepší řešení pro francjina, který se tady už neukázal a ani ho to nezajímá, je zbourat zed...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra