![]() |
|
Bouřky vs elektronikaNazdar dáme anketu na téma Bouřky vs elektronika?Vypínàte ze zasuvky elektroniku při bouřce?Já ano,také pro jistotu odpojìm anténní kabely..O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
Bouřky vs elektronikaJá před bouřkou televizi odpojím od všech kabelů a ze sítě a odnesu ji do sklepa. Dělám to už 30 let a velice se mi to osvědčilo.![]() |
jarouch1
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 87 |
![]() |
|
RE: Bouřky vs elektronikaA vzhledem k programovýmu obsahu ani nemá smysl ji nosit zase zpátky :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@Saták1Asi by se to mělo dělat kvůli bezpečnosti, ale já to nedělám. Navíc cena dnešní elektroniky je cenově velmi nízká a není problém si koupit novou telku. Já měním mobil co rok a stojí pomalu stejně jako ta telka, možná o 100euro min. Ale co to je dneska.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
![]() |
|
Bouřky vs elektronikaNeřeším to, kupuju si věci aby mi sloužily, ne abych já otročil okolo nich |
motanek79
Registrace: 10/2013 Příspěvků: 628 |
![]() |
|
RE: Bouřky vs elektronikaPři velké bouřce vypínám, protože prachy na rozhazování nemám... |
Kante
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
@jarouch1To budu asi taky praktikovat. U nás poslední dobou bouřka téměř každý den, někdy i 2x. Potřebuji zhubnout![]() VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@franckZ hlediska bezpečnosti by se mělo vše raději odpojovat,jak ze sítě,tak i anténa.Tvůj argument,že telku nebo mobil si lze kupovat nové každý rok tu neobstojí.Já na to rozhodně nemám každý rok a i kdybych měl..jsou potřebnější i milejší věci,za které utrácet.![]() |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
@sigurCož takhle se proti účinkům bouřky pojistit? |
motanek79
![]() |
|
@franckArgument,že mám na to si koupit věc novou a starou zahodit je hloupý.Já na to finance mám také,ale z principu věci používám,pokud jsou funkční.Je to plýtvání něco vyhodit jen proto,že už se mi věc nelíbí. |
moki
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
RE: Bouřky vs elektronikaOd té doby, co mi blesk odpálil modem, to dĕlám jako Saták1. Babička zase zapalovala hromničnou svíčku, a pokud si pamatuji, nikdy neutrpěla při bouřce žádnou škodu. Takže to zřejmě fungovalo...![]() |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
RE:Bouřky vs elektronikaVšechno povypínám a schovám se pod peřinu! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
RE: Bouřky vs elektronikaKdyž jsem jedním bleskem přišel o Arivu 202E , a dva externí zdroje (TV Sharp vydržela) mám všechno na jedné zásuvce, která je vedle zdířky STA. Odpojím jednou zástrčkou TV, 2x sat box, audioreceiver, SPDIF zpožďovačku, mediacentrum a i gramofon. I když mám, v STA zásuvce oddělovač, vytahuju antenní kabel taky. Halt se musím ohnout a vytáhnout dva kabely ze zásuvek. Když má někdo v břiše kost, a nabitou peněženku, ať kupuje nové věci. Lenost se občas prodraží.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@mokiTak samozřejmě plýtvat se nemá. Ale tady v Itálii je televize, mobil, auto apod běžné spotřební zboží které se mění dle chuti, nových technologií apod. Já píšu jak to mám já a jak je to tady. Jak to máte vy nevím a je to vaše věc.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@franckVe spojitosti s pojištěním je mi Tvůj přístup rozhodně bližší, než dělat službu věcem, které mají sloužit mi |
motanek79
![]() |
|
@rs505To delavala i moje babička s tou svíčkou. Jojo ty babičky...už nemám.![]() Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@motanek79PřesněAle zase na druhou stranu kdo nemá finance tak je nevykouzli a trocha skromnosti by neuškodila nikomu. Ani mě. Ale holt kapitalismus je kapitalismus... Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@konasJak to děláš když je bouřka a ty nejsi doma? |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
RE: Bouřky vs elektronikaJen jsem se utvrdil v názoru, že Francek je povrchní. Počkej, až se nebudeš držet máminy sukně a vysávat otcův důchod. ale co si pořídili... |
DVBT1
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 1 774 |
![]() |
|
@sirdaVětšinou doma někdo je a má své instrukce. Když nejsem doma celý den, ráno sleduji předpovědi a vypínám. Při delši absenci zastavuji i vodu.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@franckTak každý si nemůže dovolit kupovat si stále nové věci.Např.telku Panasonic 42px80e mám už 9 let a zatím funguje bez problémů.Dokoupil jsem si jen Blu-rey přehrávač a VU+ Zero..O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
satak1jo to je ještě kvalitne nastavena plazmovka od panaku. Vybral jsem ji kamaradovi před 8 lety jako nahradu za odešlou TV CRT Panasonic, která jim vydržela 15 let. Odesel snimkovac a ještě něco. Sice není Full HD ale obraz je lepsi nez tomu bylo u pozdejsim rad HD ready. Full HD Panasonic stal v te době přes 37000,-. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Bouřky vs elektronikaJenom doplnim, ze mu taky jede stále bez jedine opravy a tahne ji na 9 let v provozu.-) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Bouřky vs elektronikaPokud si na f-konektor v přijímači našroubujete ten tzv. nasazovák tak je odpojení i připojení toho kabelu otázkou tak 3 vteřin. Tudíž se to určitě vyplatí.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Bouřky vs elektronikaNeboli rychloF. Ale existují i přepěťovky za cca stovku, takže netřeba nic vytahovat. Navíc při bouřce většinou praští někde do uzemnění nebo fáze u nadzemních vedení NN, ale rozhodně ne do plastovýho konvertoru, kterej ani není vodivě spojen s parabolou.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@DVBT1Amico mio, já už pracuju od 20ti let, tedy 15 let v kuse. Mám dva byty, který jsem si koupil za svý peníze. Já naopak pomáhám rodicum, protože mému otci je 71 a máti do Itálie přijela s holým zadkem (jako každý Čech). Takže si dávej bacha co pises a zkus méně závidět. GoodbyeRai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |