Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LG 49ub820v-zh problém s naladěním satelitu v TV

Zdravím všechny,

už 3 den řeším problém na TV LG 49ub820v-zh, nevím si rady a tak bych Vás chtěl požádat o pomoc.

Mám uvedenou TV a v ní CI+ modul TechniSat (irdeto techniCrypt) a kartu Freesat.
Před cca 3 dny při sledování nějakého satelitního programu bez jakéhokoli varování a bez příčiny
vypadl signál - a od té doby to nejsem schopen zprovoznit. Nevím z jakého důvodu ale když dám
v TV ladit satelit (Thor 0,8W / LBN 9750/10600) tak se mě zobrazí síla a kvalita signálu 100% jen
u transpondérů které nepoužívá Freesat - výsledkem je že po "proladění" celého satelitu mě najde
"jen" cca 120 progamů (všechny zakodované) a žádný od Freesatu dokonce ani CT 24 který vysílá
volně.

ze stejné paraboly mám v druhém pokoji Ferguson Ariva 200 HD a druhou kartu Freesatu a tam vše funguje bez problémů.
Už jsem vyzkoušel kde co ale bez úspěchu (tovární nastavení TV, prohození karet, live chat s LG podporou - prostě nic)
Aby toho nebylo málo tak mám bohužel 3 měsíce po záruce takže budu opravdu rád za jakékoli rady pokud se někdo s
podobným problémem setkal nebo dělám něco špatně ale už prostě nevím

děkuji předem všem za rady

ms20
Registrace: 9/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70
Odpověď v diskusním vlákně

LG 49ub820v-zh problém s naladěním satelitu v TV

Vážený ms 20, mám LG 42 UB 820 V - ZH. Tím, že jste dal tovární nastavení, musíte hodnoty transpordérů zadat ručně. Než začnete zadávat smažte staré údaje.

kostička
Registrace: 6/2012

RE: LG 49ub820v-zh problém s naladěním satelit...

- skontrolovať F-konektotor/či nie je skrat, TO ROBÍM VŽDY/
- pripojiť A200 HD na tento výstup LNB
- ak to bude OK, viac krát továrne nastavenia TV
- manuálne ladenie po jednot. TP/pozor na ich parametre

VU+SOLO 4K Open ATV 7.0 FLASH a niekoľko image v multiboot na USB-testy Golden Media Triplex DualBoot SW 1.2.80/E2 Open ATV 6.4, ARIVA 200 SW 2.18B8p Skylink ICE

mida
Registrace: 4/2011

už jsem i zkoušel smazat všechny transpondéry a zadat ručně jen ty Freesatu a nic - prostě na nich není signál i když na jiných (ne Freesat) signál je

ms20

LCD "visí" na zdi kabely v ve zdi v liště
už jsem zkoušel přehodit kabely na "konvertoru" ale také nic
zapojit A200 HD na tento kabel se chystám - vzhledem k sundávání TV ze zdi sem to ještě neudělal

tovární nastavení jsem dělal už cca 10x

když zkusím ruční ladění 1 transpondéru tak nic nenajde - není signál (nezkoušel jsem všechny transpondéry Freesatu jen cca 3-4)

ms20

zarážející je najde na celé družici "jen" 100 - 120 programů to se mě zdá dost málo

a další zvláštnost jednou jich naladí třeba 99 a po druhé 116

ms20

@ms20

mám podobné zk.,rval jsem si poslední zbytky vlasů,při pokusu něco naladit u nové LG.Vzdal jsem to,nasadil arivku a svatý pokoj od tv i od manželky.To bylo pořád ,co si s tím zase dělal atd Rv Rv Rv :((

korkoran
Registrace: 10/2006

taky jsem při prvním ladění s LG "bojoval" ale 2 roky to fungovalo bez problémů až teď si nevím proč postavila TV hlavu

ms20

@ms20

pokud jsi to ještě nezkoušel,odpoj kabel z napájení a nech to vybít 10 min.Pak zkus všechno o začátku a jestli se tam daj měnit regiony zkus třeba Slovensko,ještě bych zkusil vyndat modul.Pokud byla bouřka,buď to zblblo a nebo odešlo.

dnurg
Registrace: 12/2016

... a hlavně vypni automatické dolaďování! Když dáš továrko, vrátí se ti signál i na ostatní frekvence. LG musel programovat totální úchyl, její firmware je o třídu horší, než u sračkoidního Gogena.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

odpojené napájení na delší dobu jsem zkoušel - žádná změna
modul i s kartou jsem zkoušel v Arivě 200 HD-tam vše běží jak má takže v modulu to asi není

ms20

automatické dolaďování jsem vypnul - změna žádná
nalezeno 119 programů - vše zakódováno - žádný Freesat

ms20

dnes dopoledne provedeno další tovární nastavení TV, smazání všech transpondérů a následné ruční zadání transpondérů Freesatu,
poté TV na cca 30 min."vytažena ze zásuvky " - poté signál 0 - po následném naladění - nalezené stanice 0

ms20

Takže ti nezbývá, než klasický postup. Vyloučit poruchu signálu z paraboly, kabeláž k telce a zbyde ti vada tuneru.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

tak jsem právě udělal další "pokus"
na kabel k LG jsem připojil Arivu vložil jsem do ní modul + kartu z LG a vše fungovalo

takže můžeme vyloučit špatný konvertor, kabeláž, modul i kartu
z toho plyne že problém je někde v LG - buď dělám něco špatně (i když jsem zkusil snad vše co mě napadlo a co jste mi radily) a nebo prostě něco odešlo v TV

jen nerorumím tomu že to naladí cca 120 kanálů (i když všechny zakódovaný) a zbytek nejde

kdyby odešel tuner jako takový tak by asi nešlo nic - jsem vážně v koncích :fuming:

ms20

ms20 pokud si to mel v tovarku, tak ho dej znovu a vyberes ladeni bez Skylink/CSlink a vyberes Thor 0,8W a nastavis spravne diseqc rezim na vypnuto pokud mas prijem pouze z této druzice a ulozis. Pak zadas ve vyhledavani TP 11727/V od UPC a sitove vyhledavani a mel by si mit signal na TP a zadas vyhledávat. Po naladeni presunes potrebne programy na požadovanou pozici kterou potrebujes.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

bohužel nepomohlo - signál 0%

ms20

Podivej se do položky Automaticke vyhledavani zda tam nahodou nemas volbu vyhledavani pro Skylink/CSlink a zda tam nahodou v tabulce je zobrazena moznost satelit1 Astra 23,5E a satelit2 Astra 19,2E. Pak by bylo zrejme, ze se televiza zblbla a prepla se pro vyhledavani Skylinku. Pisu to proto ze se mi stalo u zname kdy mela v automatickem vyhledavani tuto moznost po zničehonic vymazani celého seznamu UPC, kdy jsem ale předtím spadnutím seznamu stanic za boha nemohl dostat do seznamu TP 11958/V po preladeni a televize mi psala zadny program nenalezen. Nakonec jsem stejne musel provest to zacatecni ladeni kdy jsem pak zmenil Astru 23,5 na THOR a nastavil spravne rezim diseqc u druzice a vse proladil v rezimu manual se sitovym vyhledavanim aprogramy z pozic 4001 a dal presunul na pozici 1,2...atd. Zatím to drzi, ale jsem zvedav az preladi na ten novy TP 11919, který je ted v rezimu test co to udela. Osobne mam zn. Samsung a tam tyhle patalie nepozoruju. Programy si doladim a umistim na potrebnou pozici a nepotrebne vymazu. V tomhle Samsung trochu zapracoval a u sat prijmu to vylepsil.

HYPER

Ještě doplnim, ze se to zblblo něco malo po dvou a pul letech a stejne tak je i stara TV.

HYPER

@HYPER

v tom problém není satelit mám nastaven správně, jak jsem psal již někde víše - smazal jsem všechny transpondéry a poté ručně zadal pouze ty Freesatu a nic nenašel a na všech transpondérech Freesatu signál 0%

ms20

@HYPER

jen si ted nejsem jistej jak mám mít nastaveno diseqc - je tam spousta možností

mám LNB konvertor Inverto BLACK ULTRA QUAD 0.2DB a z něho 2 kabely

jeden k této TV LG a druhý do Ferguson Ariva 200 HD na druhé TV

ms20

Ja jsem zadny TP u druzice Thor nemazal. Najel jsem na TP od UPC a potvrdil okenko vyhledavani site a na tom TP jsem videl i u ukazatele silu signalu a kvalitu a potvrdil jsem vyhledat a pak uz jsem jenom sledoval prubeh vyhledavani programu. Predpokladam ze to mas obdobne u tohoto novějšího typu TV. Ten QUAD konvertor by nemel vadit i když si myslim, ze pokud nemas v planu provozovat vice jak dve TV, tak stacil klidne i TWIN konvertor. To ti ale asi dal uz ten technik i s parabolou, pokud to mas nastaveny od nich. Diseqc je tam myslim první volba diseqc 1.0 a tam jsou moznosti A,B,C,D a vypnuto nebo neumozneno a pak je tam diseqc pro nataceci zarizeni motor a tam budes mit taky na vypnuto. To by ale mělo byt zcela normalne na vypnuto i když nikdy nevis a muze se to nekdy zmenit.

HYPER

@HYPER

když potvrdím okénko vyhledávání sítě tak tam prostě nemám signál

zkoušel jsem obě možnosti - jak vše smazat a zadat ručne jen transpondéry Freesatu tak i jen tovární nastavení a následné ladění ale proste tam nemám signál

do budoucna jsem počítal ještě s jedním satelitem do dětského pokoje - časem

chápu správně že by Diseqc mělo být nastaveno na vypnuto (je tam A,B,C,D, Tone A, Tone B a vyp.)

ms20

Jo diseqc das na vypnuto pokud tam mas pouze jednoduchy LNB a neprijimas zadnou jinou druzici. Eventuelne by tam mohla byt i volba A a nemelo by se taky nic dit jelikož v ceste k LNB není prepinac Diseqc. Zkus to co to udela kdyz tam das moznost A a pak to ulozis?

HYPER

ta TV je fakt nemocná

po dalším pokusu o naladění jich našla cca 66 - většina zakódovaných ale...
podle podrobností o kanále se mě povedlo naladit 10 funkčních proramů ale problém je v tom že píše astra 23,5E 12685/H/30 000

parabola je 100% natočená na Thor 0,8

a teď mě někdo vysvětlete co to je - co si o tom mám myslet :bigeyes:

ms20

na Astře tenhle traspondér nikdo nepoužívá

ms20
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra