Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

HEVC na AMIKO HD 8260+

Ahoj přátelé, prosím o radu. Připadá v úvahu, že by se přijímač AMIKO HD 8260+ po nahrání nového softwaru naučil HEVC? Tedy kodek H.265. Jde mi o to, jestli do budoucna budu muset pro příjem DVB-T2 koupit nový přijímač, nebo jestli by stačilo v tomto aktualizovat firmware. Předem děkuji za rady.

mike1sdh
Registrace: 5/2017
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HEVC na AMIKO HD 8260+

Hádáte se jako dva kluci, který ho má věčšího, pravda je někde uprostřed. PoldaS má pravdu v tom, že to jsou mazanice a každý uživatel tohoto fora to snad musí vědět, na druhou stranu věčšině lidí to prostě stačí /a ti sem prostě nechodí/.
to Ja987 - nechápu, jak můžeš poslouchat očko se samými reklamami, o zvukové kvalitě ani nemluvě, když máš internet plný úžasných int. rádií bez přerušování podle žánru. Vyzkoušej moje oblíbené 181.FM Awesame 80´s...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

ako male deti,

avsak fakty sa oklamat nedaju...aj slovenske DVB-T2 v kvalite SDtv su mazanice? nech kazdy posudi sam moju nedavnu nahravku EUROSPORTU DVB-T2
na SVK https://www.youtube.com/watch?v=zY9fd6TbDEI

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

HiFiOK@ U důchodců rušení Skylinku rozhodně nepozoruju, navíc důchodci jsou nejvíc konzervativní lidi a nemají vůbec rádi nějaký změny. A finančně na tom taky nejsou nejhůř, nehoní se za novýma mobilama, internetama apod., takže můžou těch 70 kaček měsíčně v pohodě dát :-)
Placení satu rušení leda ti, co přechází na alternativní dekódování nebo je TV přestala zajímat úplně. Ale to zase není tak velká skupina.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

bohus31@ Za předpokladu, že není k daný stanici k dispozici HD verze, to samozřejmě stačit musí. Ale jinak sorry, když se podíváš na nativní HD, tak je to někde úplně jinde, hlavně na větších TV. SD je prostě mázlý, neostrý, ty chybějící body nelze nijak odrbat :-) Esp v HD tamtéž: https://www.youtube.com/watch?v=BP8d8rHKy7c

PoldaS

realita je iná ako od klávesnice a grafov

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

tak pochopitelne

poldas ze HDtv ma vyssiu kvalitu ako SDtv...obcas si na skylinku normalne
zaplatim paket HD plus, avsak platit paket DIGITAL na rok je nezmysel...pretoze to uz na SVK ma vacsi vyznam zaplatit plustelku v DVB-T/T2. Velmi dobru kvalitu a cenu ma taktiez SAT NTV plus, ktoru je racionalne predplatit rocne s kumulovanym paketom bazovyj & sport.

bohus31

@bohus31

můžeš to nahrávku ESP uložit někde ve formátu TS ke stažení?

lance
Registrace: 10/2008

bohus31@ To už je věc každýho jaký má priority, někdo sleduje hlavně Digital a jinej další programy. Primárně šlo v debatě o kvalitu SD vs. HD

PoldaS

@tukan

Prostě óčko gold můžu poslouchat a poslouchám, ovšem zvuk si umím na dalším zařízení upravit ekvalizérem a reklamy jsem se naučil nevnímat.
Ano, většině lidí stačí SD. Všichni víme, kolik je koncesionářů a že cca 25% sleduje TV přes sat. Na parabolu ta většina nechodí, tady diskutuje cca 150 lidí = 149 satcvoků a 1 max 2 konzumenti TV. Kolik to je procent těch 149 ze všech TV koncesionářů? A toto malé procento by chtělo diktovat, v jaké kvalitě se má TV vysílat? Připomíná mi to imigranty, kteří chtějí zmuslimovat svět.

ja987
Registrace: 1/2016

@BIDLO

žádný upgrade desky nehrozí! čipy ALI:
Voyager I: 3511,
Voyager II, Amiko 8260+: 3516
HEVC zvládne až 3526 (Amiko miniComboExtra, AB Cryptobox700...)

V tomhle směru je "škoda", že v ČR bude HEVC, páč pro H.264 by ten Amiko8260+ byl za 15 stovek ideální levné obyč.kombo (Skylink + pozemák + homeshare... + BBC 27,5W k tomu navrch...) chybělo by tomu jen HBBTV ;)

lance

ja987@ To jsem zvědavej co budeš psát v momentě, kdy se Óčko Gold objeví i na satelitu a tobě tak zhasne první a poslední (a jedinej) argument :D
Jinak kolik je koncesionářů já osobně teda nevím, notabene za situace, že třeba firmy platí za každej kus přijímače extra. Stejně tak je zbytečný v souvislosti s konces. poplatkama psát o SD, když ČT vysílá v HD i v pozemáku. A HD samozřejmě nešíří jenom sat, ale i kabelovky a IPTV, to jenom tak na okraj.

PoldaS

@lance

origo nahravku mam na ext HDD doma v MT, prave vo formate TS. Ked sa dostanem domov, natiahnem niekde na akesi ulozisko a link ti poslem PM...

bohus31

@PoldaS

Ano souhlas, ale tady je debata o DVB-T2. V něm by měly být programy šířeny v HD i SD. ČT HD v DVB-T sledovat nemohu a vůbec, ale vůbec mi to nevadí.

ja987

V T2 bude v HD akorát ČT, což je právě ten zásadní problém, kterej dělá z T2 čistě okrajovku pro hóódně nenáročnýho diváka.

PoldaS

Stale je to tu dokola

Plustelka a jej super kvalita , tu na parabole ju má len jeden človek, alebo stále omielané "na skylinku normalne
zaplatim paket HD plus, avsak platit paket DIGITAL na rok je nezmysel...pretoze to uz na SVK ma vacsi vyznam zaplatit plustelku v DVB-T/T2. Velmi dobru kvalitu a cenu ma taktiez SAT NTV plus, ktoru je racionalne predplatit rocne s kumulovanym paketom bazovyj & sport." Už smiešne a trápne. Rv

👤👤👤

fann
Registrace: 8/2016

@PoldaS

Počkám až v září spustí DVB-T2 z Kojálu. Pak teprve uvidím, zda novinka DVB-T2 zlepší u mne kvalitu pozemního signálu, nebo to bude zase novinka ke zhoršení a na 2 věci.

ja987

@ja987

Se spuštěním Kojálu v září se ničeho kvalitativního nedočkáš. Přechodný multiplex je na to, aby se do něho narvalo co nejvíc programů bez ohledu na kvalitu.
Je škoda, že se do schvalované diginovely nedostal předpis, že už se v SD rozlišení v DVB-T/2 nebude vysílat.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@omar3

Chce to číst lépe. Napsal jsem "zda novinka DVB-T2 zlepší u mne kvalitu pozemního SIGNÁLU" Nyní ho mám téměř nulový a ždímu ho do TV souanténní konstrukcí a zesilováním. Tak se totiž "vylepšil" můj pozemní příjem digitalizací a vypnutím Hodonína - Babí Lom.
Rovněž tak jsem několikrát napsal, že mě vůbec, ale vůbec nezajímá, zda je to v SD či HD a ať je tok jaký je mi je zcela fuk. Zajímají mne pořady, večer si chci pustit TV a sledovat děj pořadu. Jsem obyčejný konzument TV zábavy a pihy na tváři hérečky nepočítám.

ja987

Ze vas serie niejaka kvalita obrazu. U s.raciek, co vysielaju sucasne stanice staci kvalita video cd!!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

@ja987

Jestli už teď máš špatný signál z Kojálu u obyčejného téčka, tak T/2 to nevylepší.
Strážováku je škoda, to byla dobrá kóta pro jihovýchodní Moravu. Třeba se tam s T/2 signál znovu objeví.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3

No uvidíme až to a co zapnou. Teoreticky by se prý T2 na nižších frekvencích mělo šířit lépe a dále než dnes K59. Záleží, jaký výkon Kojál pustí.

ja987

No to je tedy zajímavá teorie :D

PoldaS

Určitým způsobem má já987 pravdu. K59 má třeba mnohem větší útlum kabelu než K28, také je mnohem více ohrožen LTE.
Pokud ti ale nejede stávající K29 z Kojálu, tak K28 s DVB-T/2 nepojede taky. Vidím to na Hádech. Ke stávajícím kanálům přidali do stejného anténního systému nový vysílač DVB-T/2 se stejným výkonem, takže mám všechny 4 multiplexy naprosto stejné (28,29,40,59). U Kojálu by však mohlo k nějakým změnám v pokrytí dojít, protože se na jiných fórech proslýchá, že Kojál dostane na DVB-T/2 nový anténní systém.

omar3

Starkýny a)subjektivně mne) zajímá (ne)kvalita pouze u sportu,zde jsem kritický a létají ku*vy,p*če.Ovšem film co mne zajímá ,může šumět,být černobílý,třebas v kvalitě VHS...a rochním si,ako naši již neexistující vepři boubelatí,kteří měli zhatit plány imperialistů. :laughing:

hdpe
Registrace: 11/2007

@hdpe

nápodobně :)
sport + dokumenty(příroda) = kvalita obrazu důležitá
fimy + hudba = jde víc o děj, zvuk... než o obraz

lance
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98

Zpět Zpět na předchozí stránku