Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

HEVC na AMIKO HD 8260+

Ahoj přátelé, prosím o radu. Připadá v úvahu, že by se přijímač AMIKO HD 8260+ po nahrání nového softwaru naučil HEVC? Tedy kodek H.265. Jde mi o to, jestli do budoucna budu muset pro příjem DVB-T2 koupit nový přijímač, nebo jestli by stačilo v tomto aktualizovat firmware. Předem děkuji za rady.

mike1sdh
Registrace: 5/2017
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98
Odpověď v diskusním vlákně

@PoldaS

akosi si sa zabudol vyjadrit ku tvojim tzv. SD mazaniciam...pretoze dobre vies, ze to je od teba pausalne napisany nezmysel. Pretoze kvalita obrazu
SDtv stanic nieje rovnaka vo svojich parametroch, trebars len v datovom toku. Ak mas moznost, porovnaj trebars kvalitu SDtv obrazu Alma sport vs. Severka tv....To iste plati aj o HDtv staniciach. Stanice HDtv nemaju rovnaku HDtv kvalitu.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

RE: HEVC na AMIKO HD 8260+

Vždycky píšu o nativním HD, a to je prostě a jasně o úroveň výš, než jakýkoliv SD a nemá smysl tady pořád dokola vypisovat, že to tak není a jak je Plustelka (nebo něco podobnýho v SD) skvělá. Není a v SD ani nebude, sorry :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

omar3@ Tady asi nebyla řeč o útlumu signálů někde v rozvodech (kde to lze navíc velmi snadno vyřešit měničem kmitočtu), ale o samotném terestriálním šíření.

PoldaS

@PoldaS

... a právě při terr. šíření je na tom K28 daleko lépe než k59, což bys mohl vědět...

lance
Registrace: 10/2008

To je právě pěkná pitomost :D

PoldaS

@PoldaS

nejde o nic, iba o peniaze...nepasuje ti pravda v obchode?

bohus31

@sente

famozne, na ban ako stvorene...

bohus31

V jakým obchodě? Jinak mám oči a pasuje mně HD signál a ne SD mazanice. Jestli ty preferuješ SD, tak je to tvůj problém a mně je to fuk :-)

PoldaS

@PoldaS

tuším, že dotyčný přijímá Kojál poměrně daleko od vysílače v členitém terénu někde kolem Hodonína, takže výhoda příjmu K28 vs K59 je celkem jasná, pitomost jsou tvoje názory...

lance

@PoldaS

Uvědom si, že SD není mazanice, ale dostatečná kvalita obrazu pro sledování pořadů, která 98% obyčejných diváků stačí. Samozřejmě, že HD je kvalita o stupeň vyšší. Stejně tak většině lidí stačí Fabia či Octavia, protože to není trakač, někteří mají Opla, nebo i něco šikmookého. Ale nebudou si fšichni lidi kupovat Ferrari nebo Laborghini - stejně se ve většině Evropy smí jezdit max. 130. :laughing:

ja987
Registrace: 1/2016

@lance

Přesně tak, jsem 5 km od Stražovjáku a K28 a K40 celkem v pohodě, devětapadesátku doluju z éteru. Stejně tak z SR 27 v poho = nejlepší ze všech, K56,57,58 na hraně čtverečkování.

ja987

@lance

Oprava ne 28, ale 29 je správně. 28 SNAD bude až od září.

ja987

@PoldaS

preferujem normalny dobry obraz, za ktory ADEKVATNE zaplatim. Ak ty preferujes HDtv od skylinku ktory je predrazeny, tak je to tiez tvoja vec. Ruska NTV plus za primeranu cenu, ma nepochybne vyssiu kvalitu HDTV ako predrazeny skylink...

bohus31

PoldaS

Presne ako pišeš tu 25.07.2017, 16:56.59. Za svoje peniaze nech si každý pozerá čo chce . Keď niekomu vyhovuje pár SD mazanic od plustelky , nech si ju má.Jeho vec.Tu na parabole ju majú možno dvaja ľudia. Aj to preháňam... My nie sme takí bohatí , aby som museli pozerať plustelku.

Od zajtra reagujem len na toho, ktorý za to nestojí ! ...a kompersor4 je môj brat :)

dtnl
Registrace: 12/2014

@dtnl

Nee, chyba, já jsem třetí, kdo má Plustelku. Bez ní bych neměl Markízu.

ja987

lance@ 5km od Stražovjáku přijímá tak leda Pálavu a možná nějakej zbytek z Kojálu, takže proto je mux 3 nepoužitelnej a ne jak si představuješ, že kvůli nějakýmu šíření k59. Zjevně vůbec neznáš mapu :D

PoldaS

A k27 bere z Borskýho Mikuláše nebo Blavy, tak proto lepší signál než na těch kanálech 55-57, který jsou navíc vyzařováním směrovaný do vnitrozemí a ne do ČR.

PoldaS

Šmaryja Francin,šmaryja Pepin ,aji strýco Pagáč...prostě dle vkusu každého soudruha/soudružky.Bližší (a naprosto zaručené) informace, sledujte na kanále TV8 HD :laughing:

hdpe
Registrace: 11/2007

@PoldaS

To je naprosto fuk, že 29 a 40 bere z Pálavy, o to tu vůbec nejde, on srovnává K59 který teď "loví" horko těžko - odkud asi?? Nepochybně z Kojálu, a doufá v to, že nižší K28 by mu tam mohl prolézt lépe než K59... to je už na tebe moc, co ???? Myslím, že to tady pochopil každý, kromě Tebe :(

lance

@lance

Děvín mám zavřený svahem 50 od domu, nepoužitelný. Ten Kojál mám také za kopcem ale 3 km vzdáleným, takže se to asi stačí ohnout, 59 asi hůře a navíc má Kojál pro mou polohu na 59 horší diagram, než 29 a 40. Na Blavu a BM je jediný směr, kam mám ten náš ďolík otevřený. Povedlo se mi s Plustelkou vyloudit z toho ničeho, co tu mám, 51 programů po zemi a to mi asi bude muset stačit.

ja987

lance@ Mux 3 používá jiný parametry, než mux 1 a mux 2, z čehož plyne, že mohou být místa, kde jsou s ním problémy, zatímco ostatní dva šlapou v pohodě. A vůbec to nesouvisí s tím, že je na k59 a ty dva na k29 a k40. Když ti šíření el. mag. vln nic neříká, tak si to běž nastudovat a pak dělej chytrýho.

PoldaS

@PoldaS

Studovat šíření elmg vln začni sám, komiku, nevím proč ztrácím čas s takovým "odborníkem" jako jsi ty, který nezná ani elementární fakt, že nižší frekvence se snáze šíří ("ohýbá") za překážky a také útlum šíření v reálném prostředí (vzduch, vlhkost) narůstá s frekvencí.. Rozdíl frekvence hypotet. k28 vs k59 (530 vs. 778 MHz) je samozřejmě znát. Páč ti to zjevně nic neříká, prozradím ti, že k59 má cca o 1/3 kratší vln. délku než k28 což je podstatný rozdíl. Když ti dojde dech, začneš do toho motat modulace a parametry muxů, což sice má samozřejmě také zásadní vliv na možnosti příjmu, ale to je úplně jiná debata.

lance

Lance

Přesně tak. Někdy jsou ty parametry Muxu3 jako zaklínadlo:))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

lance@ Tvůj problém je, že sis vygooglil pár nesmyslů a vůbec ti nedochází, že příjem signálů je ovlivněn spoustou faktorů, takže vůbec neplatí, že když je něco na nižší frekvenci, tak je to lepší, než když je to na frekvenci vyšší. Máš se holt ještě hodně co učit :-)

PoldaS

@PoldaS

Samozřejmě že se mám co učit, jako každý, kdo si o sobě nemyslí tak jako Ty, že je mistr světa, jenže od Tebe zjevně není co se učit, kromě trollingu na diskuzích... a to teda děkuji, nechci :-/
Zjevně jsi při svém patlání antén nevytáhl paty z městské zástavby, páč to o čem já píšu, ti potvrdí každý antenář s letitými zkušenostmi, který kdy řešil příjem rozdílných kmitočtů stejného vysílače ve větší vzdálenosti obzvláště v členitém terénu bez přímé viditelnosti... tato elementární fakta jsou lehce změřitelná a každým antenářem x krát také v praxi potvrzena, za analogu i digitálu - stačí jen v případě velkých mor.vysílačů Kojál 29/40/59, Praděd 36/51/53, Zlín 25/33/49....
Konkrétně v hornatém terénu Valašska je x míst, kde ulovíš z Tlusté hory k25 (mux3), zatímco s k49(mux2) se abs. nečapneš, přesto, že má mux2 příznivější parametry pro příjem než mux3, a měřák ti ukáže taky proč - je to nedostatečnou úrovní signálu = intenzitou pole v místě za kopečkama, nikoli (jak předpokládám ty samozřejmě hned zas vyplodíš), že by na k33 a 49 se bily 2 vysílače TlH+Ploštiny, zatímco k25 jede jen z Tl.H...

lance
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra