![]() |
|
HEVC na AMIKO HD 8260+Ahoj přátelé, prosím o radu. Připadá v úvahu, že by se přijímač AMIKO HD 8260+ po nahrání nového softwaru naučil HEVC? Tedy kodek H.265. Jde mi o to, jestli do budoucna budu muset pro příjem DVB-T2 koupit nový přijímač, nebo jestli by stačilo v tomto aktualizovat firmware. Předem děkuji za rady. |
mike1sdh
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 1 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98 | |
![]() |
|
LancePokud je PoldaS a Technik TKR tentýž člověk, pak je jasné, že s touto problematikou má pramálo praktických zkušeností.Například v Nové Peci na Lipně je běžné, že z Kleťe na K22 mám na anténě o 12dB méně, než na K39, na K49 ještě míň. A K22 tam hraje jako víno, i když má FECko 3/4 a kratší GI. Zdravím bikera:) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+Pokud je Lance a Saxon tentýž člověk, pak je jasné, že s touto problematikou má pramálo praktických zkušeností.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+S touto určitě...:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonZdarec, že já se s ním rozčiluju, se divím sám sobě. Málo věcí v antenařině platí tak spolehlivě v praxi, jako tato pravidla rozdílného šíření rozdílných frekvencí... on technik snad ani netuší jak se tu ztrapňuje a že ho tady o těchto základech musí poučovat obyčejný hobby amatér jako jsem já :) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+Aha, amatér. Tak to vysvětluje vše neboli mudrc, kterej všechno vyčte z Google a pak si myslí, jak tomu rozumí :D A ještě tady má fejk profily, aby mohl sám sobě notovat :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+A já jsem si Technika celkem vážil. Možná už stárne a blbne, nebo jen to horko?![]() On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+Tos zapomněl přihlašovací údaje k tomu technikovi nebo co? :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@PoldaSAno, amatér, a zcela zjevně s více zkušenostmi ve věcech o kterých je tato naše debata, než máš Ty, který se považuješ za "profíka" a víš prd... tuplovaná ostuda pro tebe, normální člověk by tady na Tvém místě už dávno zalez pod stůl a nevystrkoval ani nos, ale Ty máš zjevně zalíbení v sebeztrapňování... tak klidně pokračuj, když chceš, Ty gůůgle![]() |
lance
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+Už seš zase lance? Vedle ve vlákně řádíš jako bretah, tak bys to mohl aspoň nějak sjednotit :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+Došel ti dech, tak tu máme klasický trollí úskok stranou, co? Mně úplně stačí jeden nick a nepotřebuju se tady "kuklit" jako nějaký poldas/technik/.... který se tady denně neztrapňuje a má z ostudy kabát![]() |
lance
![]() |
|
Kdo nechápe rozdíl v šířeníK 28 a K 59, možná něco z teorie zná, ale v praxi je rozdíl tak markantní, že diskuze je naprosto zbytečná. Praxe je nejlepším potvrzením teorie, tedy té správné části.Proto tvrzení, že šíření v normálním terénu je frekvenčně nezávislé, kde kulatost zeměkoule sama o sobě dělá na 8 km pokles 5m a dále je krajina zvlněná až na nepatrné výjimky všude v ČR, narazí na nesplnění podmínky přímočarosti. Ochota vln se ohýbat je v učebnicích popsána. Urážky jsou dokladem nedostatku argumentů. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@samorostnechcel som uz vobec zasahovat do tejto temy. Avsak tvoja posledna veta ma zdvihla z kresla...![]() Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+lance@ To píšeš sám o sobě, když tady fantazíruješ o technicích a neuneseš, že praxe je opravdu jiná, než jakési pochybné teorie a rozumy z Google.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+No praxe je nyní taková, že v lesích, kde nehrál 59/60 v DVB-T, tak v DVB-T2 na 31 to prostřelí a hraje! Ze stejného stanoviště při stejném výkonu!![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+To je možný, ale důvodem zcela jistě není ten rozdíl kanálů. Jinak znám případy příjmu slovenskýho vysílání v ČR, kdy k56 z Blavy funguje líp, než k27 z tamtéž (oboje 50kW). Jinde to samozřejmě může být klidně opačně.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@Delta1- tak vidíš, poldas Ti to jasně vysvětlil, zcela jistě to nemůže být způsobeno nižším frekvencí k31 proti 59/60, protože při šíření signálu v členitém terénu (za x horizonty, v lesích...) nehraje frekvence signálu žádnou roli, poldas totiž někde zrovna viděl k27 a neviděl k56, takže nějaké trapné přírodní zákony fyziky přece neuznává (spíš je vůbec nezná), a pokud někdo tvrdí opak, je to jen hloupý gůůgler... tak vítej do klubu![]() ![]() ![]() |
lance
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+V praxi každý ví, že příjem signálu je ovlivněn spoustou různých věcí, např. SFN apod. A je naprosto amatérské tvrdit, že co je na nižší frekvenci se automaticky přijímá líp, než co je na frekvenci vyšší. Takto uvažují pouze trumpetové, co v životě nenamontovali ani ň a jejich znalosti jsou jenom od klávesnice - no a logicky se tito jedinci vztekají, když jim jejich "pravdu" někdo nejenom nepotvrdí, ale ještě si dovolí ji vyvrátit :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
PoldaSSám jsi trumpeta a pochybuju, že ty tvoje bláboly někoho trápí.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@PoldaSNikdy jsem nezpochybňoval, a už vůbec ne v tomto vlákně, že příjem signálu je ovlivněn spoustou věcí a nikde jsem netvrdil, že nižší frekvence se přijímá vždy lépe "automaticky" !!! To tu nikde nenajdeš, mistře, to je opět jen tvoje účelová fabulace!Pouze Ty zde neustále zpochybňuješ naprosto elementární fakt frekvenční závislosti šíření signálu v reálném prostředí (útlum a zejména schopnost "ohybu" za překážky). To znamená, že při shodných parametrech signálu na vysílači (vyzářený výkon, směr, modulace, parametry) se REÁLNĚ z daného vysílače dosahuje lepšího pokrytí území signálem na nižší frekvenci, než na vyšší. A v konkrétním případě k28/59 při rozdílu vln. délek cca 1/3 je výhoda šíření K28 už zcela zásadní, a projeví se zvláště v místech stínu přímého signálu. Čím více horizontů za sebou, tím bude výraznější pravděpodobný zjištěný rozdíl v úrovních signálů k28/59 ve prospěch k28!!! S těmito fyzikálními zákony nelze nic dělat, lze je buď vzít na vědomí (případně jim porozumět, což také není nic složitého), anebo zůstat nevzdělanej a blbej tak jako ty. Jen blb pohrdá vzděláním. Tato zcela elementární zákonitost se potvrzuje samozřejmě denně v praxi a potvrdí ti to KAŽDÝ ZKUŠENÝ ANTENÁŘ s delší praxí, zvláště pokud pracuje v kopcovitém terénu, dál od vysílačů... V pozemní antenařině samozřejmě neplatí žádné jedno jednoduché absolutní dogma, platí velké množství vlivů, a jen omezenec pochopí výše uvedené věci dogmaticky, tak jako ty. Nikdo ti nevyvrací nějakou tvoji konkrétní zkušenost s k27 vs.k56, ostatně takovýchto "opačných" má každý vč. mě taky plno, ale samozřejmě to nic nemění na výše uvedeném pravidlu a zcela zákonitě tyto "opačné případy" budou ve statistické menšině, protože kvůli tomu, že tys zrovna něco někde viděl nepřestane fungovat fyzika. Když se vrátíme k prvopočátku celé debaty - dotyčný doufá v lepší příjem muxu T2 na K28 než má nyní mux 3 na K59. Toto jeho očekávání má reálný základ, ať se ti to líbí nebo ne. To neznamená, že tomu tak 100% bude, ale zrovna v jeho případě jsou k tomu dobré předpoklady. Po této debatě je mně zcela jasné, že: a) jsi jen troll, který si tu honí ego a nejsi schopen kloudného technického myšlení b) nemáš ani zbla zkušeností, byť jen jako já, pouhý hobby amatér, který se svým koníčkem zabývá cca 30 let, protože bys tuhle debatu se mnou nikdy nevedl. Víc netřeba dodávat. Klidně si tu dál "vyvracej" co chceš, já už na debatu s nedovzdělanými (nevhodné slovo)y nemám čas. |
lance
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+Každý anténář si změří signál a je mu úplně jedno, jestli se něco šíří tak nebo onak, na výsledek to vliv vůbec nemá. Buď je signál použitelný nebo není a teoretický bláboly nějakých mudrlantů, kteří ani neumí zapojit konektor (viz jedna fotka místního guru a jeho "povedený" zapojený F konektoru s opletením a fólií přes vnější plášť, což je naprosto špatně), jsou zákazníkovi úplně ukradený.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
@PoldaSNo já ti nevím, ale zákazník je rád, že doteď měl Mux 3 napr.d a nyní ho může přijímat na nižším kanálu v DVBT-T2 bez větších problémů a dovolím si tvrdit novodobou "svářečkou"! A to tvé SFN pokulhává, neboť na dobrém spektráku je krásně vidět, narůstající ztráta s vyšší frekvencí, už z dob analogu, kde SFN bylo hudbou budoucnosti! Tak že frekvenčně dolů je rozhodně dobrá volba! Ostatně hned v pondělí to dozajista potvrdí další známý vysílač spuštěný v DVB-T2 opět dole![]() ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+Pokud někdo mux 3 neměl (a neuměl si v něm obsažený programy zaobstarat jinak) a teď je s příchodem T2 mít bude, tak je přece všechno v pořádku a dá se jenom blahopřát. Ale opět to nijak nedokazuje, že je to díky nižší frekvenci, o čemž je celou dobu řeč.Jinak bych byl v optimismu s T2 poněkud opatrnější, protože až se začne vypínat T, tak se začnou nepochybně objevovat i reakce opačný, tj. že předtím to fungovalo a s T2 nefunguje. Úplně stejně jako například při příjmu rakouskýho vysílání (a to není zdaleka tak klíčový, jak vysílání český). Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: HEVC na AMIKO HD 8260+na SVK je tato lacna masinka idealna. Pretoze s CAM plustelka spolupracuje standartne v DVB-T/T2. DVB-S/S2 s kodekom H.264 nema problems prislusnym emu fw a najmsat keys, otvorit crypt tandberg alebo trebars powervu... Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98 | |
![]() |
|
![]() |