![]() |
|
Odrušení LTE pod BTs podruhéAhoj všem, vracím se podruhé k montáži STA přímo pod BTs. Lokalita mimořádně těžká, na půdě výkonové prvky a na střeše jak BTs tak antény integrované záchrané služby a snad všichni operátoři.. prostě les vysílačů :-) přesunutím TV antény na jiné místo jsem docílil lepšího stavu úrovní TV signálů a také částečné omezení zarušení vším možným i nemožným. Momentálně se ještě trápím s K38(mux 7) - sice nebyl vůbec v plánu, ale myslím že by se podařilo ještě odladit na úroveň pro další práci s tímto muxem, prozatím se mi to ale nedaří.. a hodnoty nejsou dobré. OstatníMux 1/2/3/4 jsou již úplně v pořádku.. na to že jim v podstatě nehrálo nic po implementaci BTs od O2, tak je to již úspěch a jeotázka jak dalece se zabývat tím MUX7. Tj. závěr:po úpravách rozvodu a vstupní části lze i pod BTs normálně přijímat TV a jak tu někdo psal předtím,je to sice náročné , ale jde to...![]() |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéNo, kanal 38 je od vseho ruseni dost daleko, takze muj nazor je, ze pokud je na antene alespon 40dBuV uzitecneho signalu (prece jen RS7 ma celkem znatelne vetsi naroky na signal), tak to musi jit zpracovat celkem slusne. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéTO: Ja, no přímém směru na vysílač dokážu i 50dBuV, ale v tom stejném směru jede něco co mi tento kanál naprosto spolehlivě zboří, pokud uhnu z přímého směru tak se dostávám z onoho extrémního rušení, ale zase také samozřejmě mimo vysílač tj. 40 dBuV tak némám spíše tak 36... přitom co je to za NASA na tomhle baráku tak se ani nedivím co tam odkud létá neboť tento objekt používají i některé závody jako pojítko (zrcadlo) mezi pobočkami- je toho tady skutečně moc.. prostě zajímavý fenomén jak se tu všechno mísí.. nevím jestli budu mít trpělivost ještě ten Mux7 odlazovat dál- tady jsem rád vlastně za to co jde..nešlo jim už vůbec nic..musel jsem i dávat filtry i na konce odboček ke stoupačkám apod.. prostě harakiri :-) |
Pájík
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéTO: Ja, ještě kabely jsem dával od Cavelu... prostě kvalitní káble...intenzita vyzařování je ale natolik velká, že stejně i do kvalitních kabelů částečně prolézá a to jsem využil všechny možnosti všeho co mně napadli :-) no.. byla to ale výzva prostě :-))) |
Pájík
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéPár STA na domech, kde je současně i BTS, už mám taky za sebou a nikdy jsem nezažil problém s jakýmsi vyzařováním a průniku rušení do kabelů v rozvodech. Vlastně ani do anténního systému ne, snad jediný co jsem řešil někdy před půl rokem bylo LTE od TM, který sestřelilo Alcada 526 na k59, ale stačil dát filtr na vstup a bylo po problému.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéTo PajikJednou se mi stalo, že se mi při hledání vhodného místa pro anténu zahltil měřák. Musel jsem dát na vstup filtr a pak to šlo měřit. To Polda Asi před 14 dny jsem si u jedné ITA všiml, že na výstupu z rozvaděče jsem měl po odrušení LTE +GSM cca 25dBuV a v pokoji na zásuvce jsem měl již cca 50dBuV. (H125). Od BTS cca 800m. |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéPři takový výstupní úrovni je to špatný už samo o sobě, minimum je tuším 45 (nechce se mně to teď hledat v tabulkách) a ne 25.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéProč se v současnosti ještě zabývat K38 (RS7), když po prázdninách začne vysílat z Ostravy v DVB-T2 mux ČT a kanál 38 již asi nebude pro ČR dostupný po r.2020 |
novy
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéTO: novy, no jenže tady jsme v Brdech a DVB-T2 tu jede na K31 - jak od Prahy (Cukrák) tak od Plzně (Krašov).. CT Mux HD zatím nevím co bude mít za kanál zde přidělený a hlavně než si lidi nakoupí novou techniku tak by radši chtěli mít hned teď (tj. Mux7) ne co bude potom později... i se to špatně vysvětluje, že si mají počkat a ještě případně koupit novou TV :-) |
Pájík
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéTO: Dolinak, vždy měřím už s filtrem, tady u nás už to ani nejde jinak, všem jde totiž skvěle internet LTE, ale nehrají jim TV...od jistého času už neustále odrušuji, neboť čím je síť hustší tím se pak rušení častěji objevuje a to i tam kde by se snad vůbec nečekalo :-) |
Pájík
![]() |
|
@PájíkCos tam dával za coax ? TS 703 J ?Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéTO: Všem, antény jsem nakonec rozdělil použil ještě jednu navíc a použil filtraci LTE od Alcadu pro jistotu do 774MHz jak na začátku tak na konci svodu od antény + odladění O2,vodafone a K38 je nyní ve skvělé formě. Je potřeba říct, že i na začátku svodů do stoupaček k bytům jsem ještě znovu použil další filtry, ale průsak nebyl velký - v normě by bylo i bez nich nicméně, nechci riskovat tak jsem je tam dal pro jistotu..Kabely myslím 703-2G. Nyní jede v tomhle docela dost komplikovaném místě Mux 1/2/3/4/Rs7+DVBT2 Mux12 bez problémů a stabilně.![]() |
Pájík
![]() |
|
@Pájíkv podminkach jenz popisujes, tak ten kabel s utlumem stineni 80dB asi nebude zrovna vhodny |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéTO: kaos, cavel se mi osvědčil, nicméně asi jsou lepší a s větším útlumem stínění.. |
Pájík
![]() |
|
@Pájíktak zrovna v tomto případě silného rušení se asi moc neosvědčil, když musíš dávat x filtrů za sebou po trase.. situace cos popsal si vyloženě říká o kabel s lepším stíněním |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Odrušení LTE pod BTs podruhéTO: Lance, ano, až budu dělat někdy příště takový objekt (to asi dlouho nebude :-), porozhlédnu se i třeba po jiném kabelu i mnohem kvalitnějším... |
Pájík
![]() |
|
@PájíkPříště můžeš použít třeba Cavel TS703J s trojitým stíněním ,který má SA větší než 105dB.Tys tam dal jinak běžný koax, který má dva pláště (PE a PVC). Plast toho bohužel mnoho neodstíní. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
![]() |