![]() |
|
O2 TV počet zákazníkůO2 TV (IPTV a OTT) 30. 6. 2017 225 tis. 30. 6. 2016 217 tis.Doplňková služba MULTI, která domácnostem umožňuje sledovat O2 TV na více televizorech najednou. Tuto službu si pořídilo více než 34 tisíc domácností a O2 se tak může pochlubit již téměř 260 tisíci aktivními set top boxy. Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: O2 TV počet zákazníkůA kdypak bude mit digi alespon tech 200000 predplatitelu![]() |
keramik
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 631 |
![]() |
|
to keramiknikdy![]() |
tnt
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 278 |
![]() |
|
A co zákony?Ahoj lidi.Chápu pozici zákazníka, jako uživatele O2 IPTV, který chce sledovat sportovní programy, které pan XY licenčně skoupil. Jako lokální ISP ale také vidím problémy poskytovatele. Argumentů proč NEpodporuji O2 TV je mnoho. Naštval jsem si několik zákazníků tím, že jsem rozsah O2TV na našem globálním qosu jednoduše omezil na 10Mbit max do celé naší sítě.Takže jakmile se tam nasáčkujou lidi s IPTV ve větším počtu, začnou se hromadně agregovat, boxy jim začnou stahovat kvalitu až do hrubého zrna. Totéž jsem udělal pro i ostatní IP TV jiných stran než O2, např. Tmobile a pod. Tedy nikomu jsem službu nezablokoval, ale bezpečnostně pořešil. To je nepodstatné. Pokud pominu to co jsem napsal, je pro mně rozhodující zákon a také principy hospodářské soutěže. Máme svoji IPTV v plné podpoře a také bychom byli schopni zajistit programy, které má v nabídce jen O2. Tedy z jiného soudku: Nejde mi do hlavy, proč se nechávají všichni operátoři IPTV službami počínaje satelitními službami konče ojebávat nějakým O2, proč se ještě nikdo neobrátil na antimonopolní úřad, protože snad jen u nás je možné, aby jediná společnost skoupila práva na něco "obrazového" monopolně. A pokud je tohle z právního hlediska "o(nevhodné slovo)elné", tak je tu zákon 127 / 2005 Sb o elektronických komunikacích, který stanoví povinnosti a práva poskytovatelů mezi sebou z hlediska datových okruhů. Jestliže chci nabídnout jakoukoli KOMERČNÍ službu zákazníkovi mimo moji infrastrukturu na infrastruktuře jiného poskytovatele, tak můžu, ale potřebuji datový okruh za který si zaplatím. Komerční IPTV není nic jiného než datový okruh v našem případě O2 a dalších je to služba, kterou platí zákazník úplně někam jinam, než poskytovateli internetu. Nevím jak jinde, ale mně O2 nekontaktovalo se záměrem poskytovat jejich službu přes moje linky a já to vyhodnotil jako bezpečnostní riziko s vlivem na stabilitu. A jelikož mám svoji IPTV bez možnosti doplnění žádaných programů , tak je snad můj přístup jasný. Zákazník to buď pochopí, nebo prostě odejde k O2. Tak to prostě je a dokud budou naše zbytečné úřady jako je telekomunikační a jim podobné jen koukat na prospěch O2, tak to tak prostě bude i dál se zhoršující se tendencí. Není to tak dlouho, kdy byla veliká mela v sousedních státech se vstupem Netflixu a začaly díky tomu padat infrasktruktury daleko větších operátorů než jsem já v okolních státech. A čeká nás to tady taky. A bude ve sračkách i O2 se svými IPTV zkoupenými pořady. Tedy nechme to vycukat. |
antonin1
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 76 |
![]() |
|
@antonin1jako lokalniISP by si mohl rozlišovat IPTV a OTT |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: O2 TV počet zákazníkůZ hlediska trafficu ISP je to úplně jedno, netová TV prostě vytěžuje lajny a je fuk jestli IPTV nebo OTT, a spousta menších ISP na to není připravená. A ani být nemůže, protože pak by se cena pro koncáky musela pohybovat v krapet jiných dimenzích.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |