Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Openbox s3 ci hd a motor

Koupil jsem si tento přijímač jako náhradu za HDbox 9105+,ale problém je vtom,že žádný satelit nezůstane v paměti,i když dám uložení,takže každý satelit musím vyhledat ručně,myslím tím s DO.Automatika funguje pouze při návratu na 23,5.FW je 131 a USALS nepoužívám,mám nastavený motor.S HDboxem vše funkční(motor Scanmaster).Díky

hugo51
Registrace: 9/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Openbox s3 ci hd a motor

Použij USALS pro požadované satelity (přesné hodnoty nulového bodu jsou základním atributem).Openbox s motorem funguje naprosto skvěle - já bezproblémově používám celkem 58 pozic a troufnu si tvrdit,že kdyby takhle fungovaly všechny receivery,byl by to ráj nikoli na zemi ,ale na orbitě.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

@táhlovej

USALS jsem nikdy nezkoušel,takže zítra začnu s pokusy.Ale proč nezůstají pozice v paměti?Postupuji takto;vyberu satelit,potvrdím,přejdu na úpravu motoru,najdu pozici-potvrdím OK uložit-vrátím se na seznam satelitů a ještě potvrdím červeným tlačítkem uložit.Měl jsem Nokii,Fergusuna,Vantage,Octagon,HDbox a žádný problém s motorem,až nyní.Takže zatím děkuji a o USALS si ted musím něco pročíst.

hugo51

Je dobré provést reset motoru.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

@táhlovej

Mám motor Scanmaster,který jsem kupoval někdy v roce 1991 nebo 1992 a nikde jsem tam resetovací tlačítko či otvor nenašel,takže mám smůlu a nový motor s resetem se mi kupovat nechce.

hugo51

Pokud mne paměť neklame,tak motor Scanmaster protokol DISEqC 1.3 (USALS)nepodporuje a měl jen 26 předdefinovaných pozic tehdy nejpoužívanějších satelitů(dnes je ale téměř vše jinak) - takže tím se vše vysvětluje.

táhlovej

@táhlovej

Myslím,že máš pravdu,že to je pouze 1,2 a tehdy v začátcích se to myslím nejmenovalo USALS,ale GO TO,či tak nějak.Ale v nastavení Openboxu je motor DISEqC 1,2,ten funguje,takže by různé nastavení mělo zůstat v paměti,což se neděje.Já to nepřičítám chybě přístroje,ale někde dělám chybu já,ale nevím kde.

hugo51

Teď mi ještě tak někde vzadu vrtá květákem myšlenka - zkus použít soft 1.23,ve kterém ještě NENÍ fastscan.Ten totiž nejspíš svou "preferencí" pozice 23,5E ty problémy může způsobovat.Podobný problém se totiž vyskytoval u jinak kdysi výborného receiveru Technisat SIR a vhodným nastavením(na němž někteří soudruzi z NDR a BRNA parazitovali) se problém podařilo odstranit.

táhlovej

@táhlovej

Ten fastscan mě také napadl,ale protože jsem nic nevybral,tak byl myslím, nefunkční a proto jsem ten nápad vypustil z hlavy,protože na HDboxu jsem měl fastscan vypnutý a vše bylo v pořádku,takže mě nenapadla nějaká souvislost.Ještě ted opět zapojím Openbox a vyzkouším 1.23.131 jsem dal kvůli PV.

hugo51

Ani po instalaci 1.23 se nic nezměnilo.Ale děkuji a pro dnešek končím.Zítra je také den

hugo51

Obávám se,že DISEqC protokol 1.2 má nějaké odlišnosti od protokolu,který používá motor SCANMASTER a proto ten problém není řešitelný jinak než nákupem vhodného motoru - doporučuji pokud se podaří sehnat originál MOTECK s "nulovou ryskou na noze".

táhlovej

Zbytočná námaha , tiež som sa s tým mordoval pár týždňov.So starým motorom bez Usals (napr.SG2100) si S3 neporadí.Všetky EAST pozície v pohode uloží a dajú sa používať , ale celý WEST sektor sa nedá uložiť, iba ručne natočiť...Nepomôže zmena FW ani Openboxu :)

T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log

P 222
Registrace: 1/2006

@P 222

Ach jo,takže bud nový motor,jak radí Táhlovej a koupit ho hned,nebo instalovat zpět HDbox,který je bez problému a ten používat až do jeho konce,takže bych koupi motoru oddálil.Až bude doma soused,tak to ještě vyzkouším u něho a podle výsledku vše zvážím.Děkuji za poznatek,jinak bych se trápil jako Ty.

hugo51

@táhlovej

Takže já musím mít motor 1,2 a 1,3(USALS).A co motor BigSat SG2100BS DiSEqC 1.2, 1.3.Má to být výrobek MOTECKu.

hugo51

@hugo51

originály MOTECK měly v ose nohy takovou "rysku".

táhlovej

Díky za pomoc.

hugo51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra