![]() |
|
Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2Přijímám tento signál z vysílače Krašov 31 k, po spuštění bylo vše naprosto v pořádku,signál nekolísal a měl dobrou kvalitu. v noci z 31.7.na 1.8. se spouštěl vysílač Domažlice Vraní vrch a od té doby je signál nestabilní, neustálé výpadky v obraze hodnota MER cca 29 - 31 Db.Bylo by mi jedno, že nejde přechodný mux, ale rozpadávají se mi i všechny ostatní DVB-T kanály, přičemž před tímto startem bylo vše OK.Doufám, že to snad opraví. Není to pro mne nejdůležitější zdroj TV, preferuji satelit, ale využívám i toto. |
vogel5
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2To:vogel5, Tvoje lokace ? Ant. soustava? zesilovač? V tomto případě se mohlo klidně stát že Vraní vrch mám v Tvém místě lepší pokrytí a to může způsobit nejen rozbití Mux 12 z Krašova, ale i zahlcení přijímací soustavy atd.atd.. bez rozepsání kde jsi a co máš nelze stav ani nějak komentovat.. |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2V 99,9% procentech případu je závada doma u zákazníka. Představa, že ČRa něco na signálu ještě spraví je marná. Pájik naznačil část možných problémů.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@vogel5Pokud se ti rozpadají všechny multiplexy, zcela jistě je problém u Tebe doma a velmi pravděpodobně to vůbec není způsobeno spuštěním Vraního vrchu, ale nejspíš půjde jen o časovou shodu s jiným problémem (např. možným spuštěním blízké LTE stanice, jiného rušení, nebo nějakou závadou u Tebe doma) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2TO: vogel5, omar i lance mají pravdu..a na časovou shodu bych také asi dal..to se stává velmi často a spuštění přechodné sítě s tím nemusí mít vůbec nic společného... spíše horké počasí...a závada v Tvém rozvodu..chce vyšetřit |
Pájík
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2vyšetřit TV rozvod![]() |
Pájík
![]() |
|
@vogel5Věichni mají pravdu,u tebe chyba.Zatím mám jen starékanály jak z Krašova tak z Čerchova a z Vraní hory a nic to zde nenarušilo.Budeš tam mít nějakou místní interferenci,Lte to zde už neruší,tak třeba mizerný zesilovač či co jiného ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@korkoranže jde o nízký kanál ještě nevylučuje rušení způsobené LTE !!!!! |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 388 |
![]() |
|
od vogel5Děkuji všem za rady, bohužel jsem v místě kde jakýkoliv multipex je vždy v mapkách bílý a proto zde byly a budou vždy problémy s příjmem. Anténní rozvod není asi super-anténa Anténa GoSat GSA-27PRO, domovní zesilovač od IVO záborec s možností regulace úrovně vstupních signálů, lte filtr a pak sloučeno vSlučovač: LNB QUAD UNI + TV-4x výst. Jak jsem psal preferuji satelit, ale jen nechápu, proč zase problémy při spuštění nových vysílačů, když se spustil Svatobor u Sušice v začátcích DVB-T, měl jsem zpočátku stejný problém a časem se to upravilo. dodnes nechápu proč spustily ČRa z Krašova kanál 48 a ze Svatoboru 49, neměl by být větší rozestup? |
vogel5
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2Připojit spektrák a hned bude vidět odkud vítr vane.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2A nebo ti díky horku odchází zdroj(elyt v něm) a zesilovač zakmitává.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2TO: Saxon, :-) ano na 95% to vidím na to horké počasí - viz. moje předchozí poznámka :-) Ideální ležet u vody, ale komponentům to právě moc nesvědčí :-) |
Pájík
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2Od pondělí jsem měnil tři čínské zdroje za AL105.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@lancevyzkoušeno při52,48,40,36,3332,28,26 kanále a be rušení. |
korkoran
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2Taky si myslim, ze by to mohla byt jedna ze zavad v napajeni pro zesilovac. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
vogel5Základem je zkusit signál z antény na přímo bez zesilovačů, slučovačů atd..Poslední dobou se setkávám i s rušením od SAT přijímače! Pokud je zapnutý (a má vlastní závadu)ruší v tomto horku DVB-T signál! Zkus to na přímo-na pasiv a dej vědět, jak se to chová jen na jedné TV! Pak bude jasno![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
Problém odstraněnOmlouvám se, ale neměl jsem dříve čas vyzkoušet vaše rady,až dnes jsem přišel na to v čem byl problém.Vysílač Krašov nemá multiplex 4 a tak jej přijímám na 45.k z Karlových Varů, na samostatnou anténu s předzesilovačem, kdysi jsem si nechal vyrobit propusť na 45.k,ale nikdy jsem ji nepoužil, protože nebyly problémy. Tato anténa je natočena více na SZ (více na Domažlice)a zřejmě rušila díky rozdílným vzdálenostem signál z Krašova. Vřadil jsem tam zmiňovanou propusť na 45.k a vše jde naprosto v pořádku.Všem děkuji za rady !!! |
vogel5
![]() |
|
@vogel545.kanál je ale Dyleň![]() ![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
RE: Kvalita signálu přechodného muxu DVB-T2korkoran MUX4 na 45.k jede taky z Klinovce. Takze by to mohlo byt i odtamtud. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 657 |
![]() |
|
![]() |