![]() |
|
Nastavení sat.motoru Amiko DM 3800Ahoj.Jsem na 49.9 N a 14.0 E. Nejsem uplny zacatecnik,ale potreboval bych prosim poradit jak spravnenatocit motor,aby byl presne na nule na 13E Hotbyrd.Kdyz motor rucne natocim na stupnici na nulu a natocim to cele na 13E a v boxu zada sirku a delku,tak mi to vzdycky popojede asi o 1-2° na zapad a pak to musim cele zas o ty 1-2° posunout zpatky,ale to uz motor na 13E neni na nule.Sice to nejak funguje,ale jen diky tomu,ze mam parabolu 120cm.Programy na parabolu do 80cm dobry,ale programy na par.od 90cm uz jsou jen okolo 60%.Cetl jsem,ze bych mel manualne motorem otocit na 1°W a cely system otocit na 13E Hotbird a pak zadat ty souradnice.Vzdycky to dopadne stejne a motor je podle stupnice okolo 2°W a pritom by mel byt na vychozi druzici na nule.Muzete mi s tim prosim nekdo poradit?Jsou tu samozrejme technici.Byl mi jeden dobrej doporucen.Chtel 3500kc.To myslim ze je moc. |
clockwise
Registrace: 8/2017 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: motorPokud seš na 14E tak nenuť motoru nulu na 13E. Dej motor do 0 pozice, zadej tvou pozici v USALS nastavení v přijímači, zadej pak přesun na Hotbird, počkej až se natočí a pak otáčej na konzole celým motorem a hledej signál. Opakuj to celé pro pozice např 1W a 28E a pokud máš konzolu kolmou, tak to musí sedět... |
dvb.cz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
RE: Nastavení sat.motoru Amiko DM 3800Diky za radu. Vetsinou sem cetl ze motor musi byt na nule. Stozar mam uplne stoprocentne kolmy,takze to musi fungovat. Tak zitra to zkusim. |
clockwise
![]() |
|
RE: Nastavení sat.motoru Amiko DM 3800Ok, bude to fungovat určitě. |
dvb.cz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
@clockwisevaše "nula" je vaše zeměpisná délka.... na nulu musí být nasměrována parabola s motorem nastaveným na nulu.Protože na té nule "většinou" zrovna není satelit, nastavte motor na nulu, najděte ručně ten HotBird a pak ručně pohněte celou parabolou příslušným směrem o ten 1 - 2°, poté už by měl motor ten HotBird najít |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Nastavení sat.motoru Amiko DM 3800Jeste jednou diky. Tet jsem to dodelal. Chytam programy v rozmezi 68.5E az 30W. |
clockwise
![]() |
|
![]() |