![]() |
|
vu+ultimo 4KPro známého jsem včera konfiguroval tuto "vlajkovou lod", protože mu odešlo jeho staré duo do věčných lovišt. Jelikož čekám podobný osud mého obyčejného ultima, tak jsem byl hodně zvědavý, jak ta lod bude plavat. V krabici je všechno, dokonce i tuner /twin FBC/ je zvlášt a musí se vsunout do přístroje /kdo si na to netroufá, at si to nechá udělat přímo z prodejny/. Dálkové stará klasika, jak ji známe z ostatních receivrů od vu+ /docela v pohodě/. Zatím dojem velmi dobrý, receiver je dost vysoký, všude spousta místa /místo zdroje, který je "externí"/, takže bude dobře větrat. Přehodil jsem HDD, zapojil, nahrál openATV a spustil. Trochu jsem se trápil s oscamem, který je rozdílný od mips, ale vím asi, kde jsem dělal chybu. Vyzkoušel jsem i VTI, ale vrátil jsem se k openATV. Na své tv /42 plazma/ jsem žádný rozdíl v kvalitě obrazu nepozoroval, nedá se říct, že ATV je obrazově "horší". Po trápení s oscamem jsem nakonec nahrál plugin oscamsmartcard /nebo něco podobného/ a pak už to šlo "samo". Restart enigmy velice rychlý, celkový restart už byl pomalejší. Celkový dojem velice dobrý, ale bohužel skoro 15litrů je trochu moc, až takové dělo to zase není. Aby to bylo "pro mne" atraktivní, tak by cena měla být neco mezi 11-12 tis. To není stížnost, ani pláč, pouze konstatování. Na to, abych to objektivně posoudil jsem měl určitě málo času, možná po týdnu bych mluvil jinak, jsou to jenom "první dojmy" s kterými jsem se chtěl "podělit", takže to berte s rezervou...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 165 |
![]() |
|
RE: vu+ultimo 4KV pohode. Aj ja ho mám a skúšam na ňom veci. |
hrenss
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
RE: vu+ultimo 4Kto bude asi tým , že si tam nedal ten správny image.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: vu+ultimo 4KV čom je tam oscam iný?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 589 |
![]() |
|
RE: vu+ultimo 4KImage tam byl určitě správný, ale softcamfeed byl sice ARM, ale divnej, sice oscam se stáhnul, ale configy jsem měl asi jinde, protože po restartu mi zmizeli, ale to je jenom moje doměnka, s ARM oscamem zatím zkušenosti nemám a času bylo málo...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanstačí oscam zastavit a spustit z příkazové řádky a hned víš kde mají být konfigy |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@tukanARM oscam je taký istý ako mips, len to je preložený na ARM architektúru. Vždy treba zistiť, že aká je cesta na oscam konfigy ako píše matchboxx, lebo skoro v každom image sú inde.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 589 |
![]() |
|
@tukankaždý má svůj názor na tento stroj, samozřejmě kdyby byl lacinější, bylo by to velmi dobré, ale co dnes je laciné, za mobil si někteří výrobci také klidně řeknou přes 20 tis. přitom třeba Huawei,Honor atd. umí to samé, za nižší cenu, ale pořád to je zejména telefon. Ale zpět k Vu+ ultimo4k, souhlasím je to dobrý stroj, je však třeba vědět jaký nejlepší image nainstalovat a na co vše jej možno využít,včetně znalosti nainstalování správného oscamu pro procesor arm atd. Zatím to ale je,jeden z nejlepších satelitních přijímačů zejména z pohledu hardware co jsou na trhu, za který si výrobce nechává také bohužel řádně zaplatit. Komu stačí méně výkonné hardware, tak si prostě koupí lacinější stroj, nebo počká, až dojde ke snížení ceny. |
fergus
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
PetoJak píšeš, to se liší i u mips, jenomže když jsem to kontroloval, tak tam nic nebylo, ale přitom oscam fungoval, samozřejmě do doby, než jsem to restartoval, bylo to celé divné /no, taky to bylo večer a měl jsem i nějaké to pivko/. Byl jsem zvyklý všechno dělat pohodlně přes webif. Měl jsem málo času, asi bych na to přišel a něco se přiučil, ale nakonec ten plugin vše vyřešil, ani jsem netušil, že takový plugin je...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: vu+ultimo 4K pár postřehůPoužívám 8 měsíc Vti včetně všech aktualizací a vše absolutně bez problémů.Nekupoval jsem Ultimo jen jako satelitní přijímač,ale právě jako multimediální centrum.Staré Duo už nestíhalo vůbec nic.Za mě používám mimo základních funkcí tyto nadstavbové pluginy které fungují: CamoFS(připojené 3 kamery v domácím okruhu se záznamem alarmu) CZSK archiv CSFD-databáze filmů Foreca-počasí DLNA Browser(z mobilu tahá fotky a videa,odpadlo komplikované kopírování ) PictureCenter FS(prohlíží rychle fotky i v síti(PC,tablet,mobil) ) WebradioFS skvělý přehrávač internetových rádii s možnosti záznamu(krásně naporcuje skladby a pojmenuje při záznamu,stačí jen nakopírovat do mp3 přehrávače) Youtube které svižně reaguje Oscam 11233(Skylink karta)..nastavení jenoduché přes Open Webif Bluetooth( bez kabelů mám propojené sluchátka nebo externí repro soustavu) Velmi využívaná funkce celou rodinou a to je streamování s převodem tj.každý z rodiny si pouští u sebe(tablet,mobil,PC) co chce aniž by to mělo vliv na to co zrovna běží na hlavní TV) HD Glass s spousta dalších pluginů.V šuplíku se mi válel jeden starý USB tuner DVB-T2 od MSI ,strčil jsem ho, připojil anténu a je tam další tuner :-) (pakliže je ale zapnuté FCC, tak USB tuneru nefunguje obraz?) takže za mě VTi, zkoušel jsem originál(to neumí nic) Open Pli a Black Hole, ale pro normálního uživatele nejpřívětivější je jednoznačně Vti. Cena je drsná,ale zase to nějaký pátek vydrží aniž by to zestárlo. VU+ Ultimo 4K
|
papagiorgi
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
@papagiorgiInac nemas problem sa prihlasit do Sosacu a Stream Cinema ?? |
hrenss
![]() |
|
RE: vu+ultimo 4Knema pokial nepouziva default skin. |
kentworld
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: vu+ultimo 4KLebo mne sa tam nedá prihlásiť. |
hrenss
![]() |
|
@hrenssPresne to robí aj mne vo VTI,keď v archíve cz/sk dám modrým nastavenia,tak prijímač ztuhne a zostane čierna obrazovka. |
johan10
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 315 |
![]() |
|
@johan10Aj mne presne toto isté robí a robí to aj pri Stream Cinema. A nedá sa nič robiť potom s prijímačom. |
hrenss
![]() |
|
RE: vu+ultimo 4Kv defaultnom skine (VU_HD) to robi.Dajte si iny napr.AtileHD alebo nainstalujte HDGlass a bude to ok. |
kentworld
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
@kentworldHDGlass všetko ok.Dík. |
johan10
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 315 |
![]() |
|
@johan10Zmenil som ten Skin a všetko funguje. kentworld diky za radu |
hrenss