![]() |
|
Pomáhajte pri vybraní superového TVOdkedy som na Parabol, už ma známi majú za experta, čo ani nie je možné. Mám im radiť čo je lepší, či 43" Samsung UE43KU6072 za 398 eur, alebo GoGEN TVU 43S298 STWEB za 399 eur. Mne viac páči Gogen, lenže neviem ako je v praxi. Pomôžte, ak to už niekto má a aj na satelit a aj na internet. |
kisshorvat
Registrace: 3/2017 Příspěvků: 92 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
@ScruffyOmlouvám se, beru zpět, měl jsem starou informaci. Ty 2+3 roky samozřejmě platí. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@kisshorvatNo, asi by si si o 4K a HEVC kodeku ako odborník mal niečo naštudovať - bol tu na parabole o tom článok cca v r. 2015. A preto si zároveň myslím, že TV so zabudovaným SAT tunerom by mal mať len človek, ktorý s tým vie robiť. Už Ti tu niekto spomínal, že rada môže dopadnúť, že za dobrotu na žobrotu. Pokiaľ im niečo poradíš, budú to brať tak, že to vieš urobiť a budeš robiť promo asistenciu, ktorá zaberie spústu času. Byť Tebou, tak im poviem, že externý sat. prijímač je užívateľsky omnoho menej náročný a snažil by som sa ich od TV so zabudovaným satom na Tvojom mieste odhovoriť ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
@DzordzoNa to by som netrúfal, nechcem mat problém. Podmienka je do 500 a jedno diaľkové ovladanie. |
kisshorvat
![]() |
|
@DzordzoNějak jsem nezaregistroval, že by satelitní STB byl jednodušší na ovládání, než TV se zabudovaným satelitním tunerem.Snad jeden rozdíl je v rychlosti ladění. V STB ladění naslepo projede pásmo za pár minut. TV, pokud nemá přednastavené kmitočty, tak úplné ladění trvá několik hodin. Mluvím tedy o Samsungu 4K. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@marcelestaky mám plazmu,proto chválím svůj ocas |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@omar3TV poväčšine zaostávajú za vývojom STB. Má Tvoj satelitný tuner HEVC? Lebo môj 4K Samsung nemá. STB sú aj spoľahlivejšie v sat. príjme a pokiaľ mi odíde STB, ešte môžem pozerať TV, ak odíde SAT tuner v TV, min. na 30 dní som dopozeral. Ak poskytovateľ prejde (tak ako teraz ANTIKSAT) na HEVC, aj tak musím kúpiť externý STB, ak nechcem kupovať znovu nový TV. Pokrok nezastavíš, ale TV vydrží spravidla technologicky dlhšie ako STB. Preto odporúčam samostatne TV a samostatne STB, ale ak chce niekto nasilu mať to v jedom kvôli počtu DO, je to jeho právo, svoj pokec na rozmyslenie si ale neodpustím, už len kvôli alibi ...Videl som totiž LG so sat tunerom a trvalo mi 4 hodiny, kým som ho donútil, aby mi posledný TPD nevymazával - preto som zástancom samostatných zariadení, hoci sám mám 4K Samsung so SAT tunerom - viem ale aj ako užívateľ, čo to obnáša ... |
Dzordzo
![]() |
|
@omar3Dikes za radu, to je priama hrôza, samsung škrtáme zo zoznamu. |
kisshorvat
![]() |
|
@kisshorvatNení to taková hrůza, občas to pustím přes noc a ty 4 družice se do rána akorát doladí. Druhá cesta je podle přehledů na parabole si tam nasázet všechny chybějící TP na dané družici a je to pak naladěno za pár minut. Dát za 4K stb stejný peníze jako za celou TV by se mi nechtělo.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3ten STB ale umí daleko víc,než jen čumět a přepínat |
pierrepetr
![]() |
|
@kisshorvattak ak to chceš na Skylink, pýtaj sa na FASTSCAN - na Skylink tam môže byť - neviem, nehľadal som, ladil som Freesat ako píše OMAR ... |
Dzordzo
![]() |
|
@pierrepetrsúhlas - napríklad na nahrávanie je určite lepší ... |
Dzordzo
![]() |
|
@DzordzoUž jsme to tady probírali. Nevím, co mám za tuner, ale naladí mi to všechny satelitní UHD programy včetně slovenského 213 UHD. Podle některých je to jen podpora. Já si myslím, že ho mám. Počet DO neřeším, už teď jich mám 10 a jeden nebo dva navíc se nepoznají. Manželka ten jeden hlavní k TV má označen.![]() DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3pokiaľ Ti tam pôjde TPD z tohoto článku:https://www.parabola.cz/zpravicky/28044/antik-sat-zahajil-testy-v-hevc/ volá sa TEST HEVC, potom Tvoj TV podporuje HEVC. Na mojom to nakoniec funguje, ale mám malý problém, ako dám do TV 2 moduly a 2 karty (Freesat+Antiksat)? Takže pokiaľ ten stream ide FTA, tak ide (TA3), až ho zakódujú, aj tak zostane len Freesat ... |
Dzordzo
![]() |
|
pri vybraní superového TVTaky to sem patří,včera jsem viděl plazmu paňáce a on netopil,ale takřka vůbec,ani dopředu,ani dozadu![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@korkoranno vypnutej netopí |
pierrepetr
![]() |
|
to kisshorvatHelló!Van egy Samsung 65KU6072. Ez egy kicsit gyengébb, a gyors mozgásokat. Mutatja. Jobb, ha a külső műholdas 4k, amely upscaling akár HD vagy SD csatornák.Király! Přeloženo elektronicky. Mám Samsung 65KU6072. Je trochu slabší na rychlé pohyby. Zobrazuje dobře.Lepší je vnější satelit 4k, který upscaluje HD i SD kanály. Paráda! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
Függelék.Függelék. Csak egy vezérlő. Kapcsolja be és ki a műholdas tv. Mindent szabályozza a műholdas.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostFüggelék. Csak egy vezérlő. Kapcsolja be és ki a műholdas tv. Mindent szabályozza a műholdas.Doplnenie. Iba jedno DO. Zapni a vypni SAT príjem. Všetko riadi satelitné...Ja z toho byť jeleň! |
kisshorvat
![]() |
|
@kisshorvatAzt szeretné mondani, hogy a muholdvevo távjával be és kikapcsolni a TV-t - HDMI CEC funkció - és elég csak egy távirányító.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 590 |
![]() |
|
DodatekStačí jeden ovládač.TV se zapne a vypne přes satelitní přijímač automaticky.Všechno řídí satelitní přijímač.Televize se nastaví jednou provždy a potom je možné ovládač televize uschovat.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@peterskAzt szeretné mondani, hogy a muholdvevo távjával be és kikapcsolni a TV-t - HDMI CEC funkció - és elég csak egy távirányító. Rád by povedal, že cez satelitné DO sa dá ovládať cez funkčnosť HDMI CEC vypnutie a zapnutie TV a k tomu postačuje jedno DO. Ja z toho byť jelen. |
kisshorvat
![]() |
|
@kisshorvatTak si o tom niečo prečítaj, ak nerozumieš ani po maďarsky.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskTy asi nerozumieť ničomu. Ja aspoň rozumieť slovensky, česky, maďarsky, rusky, anglicky, časť nemecky. |
kisshorvat
![]() |
|
@kisshorvatNo o tom by som silno pochyboval.![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |