![]() |
|
Nové kody na digiPriznajte sa kolký z vás natrafili na toto forum v zlatých časoch emu digi,mtv,premiere,atd-ja napríklad som jedným z nich a popritom som čo to zistil o satsvete za tie roky dost."Neprítomnosť dôkazu nie je dôkazom neprítomnosti."
|
Nicktos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 272 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
@bohus31Uplne prvni dekodery na FilmNet se prodavaly za 6000, svagr si ho koupil. Ja jich pak hodne znamym postavil, kdyz se rozsiril navod. S Teleclubem podobne, prvni byly s programovatelnou EPROM od p. Zajice. Pak se s tim roztrh pytel, jedna firma (myslim z Kladna) to prodavala po stovkach. |
connect
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
o ktoromroku pises connest? Druzicovu televiziu som zacal prijimat v CSSR az roku 1988. FilmNet som otvoril v roku 1989 decoderom, ktory som mimopracovne amatersky postavil za 900,-Kčs. Mal som niekolko zaujemcov ktory zan dali 2.500,- Kčs. Pochopitelne uz v casoch socializmu fungoval akysi mechanizmus ponuka - dopyt, kazdy predaval v tzv statom "regulovanej ekonomike" neoficilany dekoder na cierno za tzv "trznu" cenu. Jednoducho to sa v elektro predajni alebo tuzexe vtedy kupit nedalo...O ktorej firme z Kladna pises? Predavala dekoder pred novembrom 1989? Po politickom prevrate v CSSR nastal tiez chvilkovy tzv biznis, kde sa predavali nielen na cierno postavene dekodery ale biznis nastal aj so schemami, plosakmi a suciatkami. Takto podomacky vyrobenych dekoderov fungovalo vtedy v CSFR mnoho... Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Nové kody na digiNejen dekodérů ale i podomácku vyrobených přijímačů - osobně jsem realizoval cca 5ks![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
pochopitelneaj analogove receivery sa dali podomacky postavit, radsej som vsak v 1988 kupil tovarensky technisat. Postavit dekoder na FilmNet nebola vobec zlozita zalezitost, pretoze plosaky som kupil vo VD POKROK ZILINA spolu so suciastkami. Daval som "de facto" podomacky dokopy skladacky dekoderov, co by zvladol snad kazdy v ´89-tom...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
RE: Nové kody na digiAni na přijímači nebylo nic složitého, zejména ten od ing. Josefa Jansy, cenově cca do 1500Kč - dle šuplíkových zásob, nastavit se dal i bez měřáků přímo na signál z paraboly. To byl bezva pocit, když po několika minutách otáčení kapacitními trimry a ladícím potenciometrem naskočil obraz.![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: Nové kody na digiA dekodéry na 7 přen.kanálů EBU na 7 st.E.Od někoho za 7000 kč,jiný je nabízel cca do 1500kč.Polovina 90-tých let.To bylo sportu.Vše skončilo jejich přechodem na digitál. |
jenes
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 068 |
![]() |
|
@bohus31chci se tě zeptat.V jakém systému to byl ten Teleclub kódovaný,jak sis na něj vyráběl dekodér.Nebyl to systém SatBox nebo Enigma Pak přešel TeleClub do NagraVision...Jinak dekodér se dal udělat i na ty holandˇany v 90´letech RTL5,7atd Ti k=odovaly v LuxCrypt a byloa to obdoba toho Teleclubu z r.58...._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 958 |
![]() |
|
postavilsom len niekolko desiatok dekoderov na FilmNet james96. Dekoder na Teleclub som ziskal vymenou, za decoder FilmNet. Teleclub-ove decoders som uz nestaval...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@bohus31aha a tak v čem sa kódoval ten Filnet? Ze začátku si ho nějak nevybavuju.Pak vím,že jel v VedeoCrypt2 a měl jsem ho placený v MultiChoice...Můžeš mi prosím říct,v jakém kódu byl v 80 letech ten Filmnet? (popř. i Teleclub :-) ) Díky! _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@bohus31průměrný ano i vojáci a policajti,já byl po škole a ty decodery byly různě kvalitní,ten prachbídnej co popisuješ se musel během filmu dolaďovat cívkami,jinak běžel obraz |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
@pierrepetrohladne dekoderu sa hodne mylis, pretoze elektor Nicam bol stabilny velmi dobry analog dekoder...ohladne vtedajsich platov sa tiez mylis, pretoze st. zamestnanec na vyssej pozicii mal plat banika cca 10.000 Kčs/ mesiac v roku 1989.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@bohus31no jak myslíš 1500-10000 může být průměr 3.500,podle počtu lidí,nemyslíš?,ne,a ten elektoráckej stál za kulový,ale jak si přeješ |
pierrepetr
![]() |
|
bol somspokojny vtedy nielen ja s platom a dekodermi minulej doby, ale som v klude spokojny aj teraz pierepetre...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
@bohus31to je dobře |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nové kody na digiFilmnet a Teleclub bylo analogové kodování na přelomu 80-90 let, pozdější Filmnet Multichoice bylo již digitální kodování VC 2, neoficiální karty s procesorem PIC 16F84 otevřely celou sadu programů![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
@drobečekjá vím.Měljsem Multichoice a právě i program FimNet - to bylo kódováno ve VideoCrypt2,který byl po sléze bohužel také natvrdo hacknut a běžel vesele...Proto to i u nás brzo skončilo.Měl jsem na to přijímač Pace s integrovaným VideoCrypt 2.Ale zajímalo by mne a zatím to tady nikdo nepověděl,v čem byli kanály FilmNet a Teleclub spočátku tj. v přelomu r 1985 kódovány!!!! Byl to kód Satbox a nebo Enigma?Rád bych to věděl - mooc mne to zajímá, včem to fičelo :-) Díky za odpovědˇ!!! _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96já ti to neřeknu,nijak jsem se tehdy nezajímal,jestli a jaký kod,postavil jsem dekoder a jelo,ale co vím,nějak se tam měnila inverse,přepínalo to negativ a pozitiv,analog jasně,už nevím |
pierrepetr
![]() |
|
@jamess96FilmNet: SatBox (zvuk Nicam), TeleClub: Payview 3 (později Nagravision-Syster, zvuk bez kódu). |
thomsoniv1
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 39 |
![]() |
|
@thomsoniv1já měl tuším filmnet bez kodu zvuku |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTo je dost dobře možné. Zvuk začali kódovat až později. Někdy kolem roku 1991? Na rok už si přesně nevzpomenu. |
thomsoniv1
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 39 |
![]() |
|
@thomsoniv1no to už jsem na to neměl náladu |
pierrepetr
![]() |
|
@thomsoniv1díky moc! Ten kódovací systém Satbox u FilmNet jsem jen tušil(pamatuji si z časopisu Satelit),ale ten TeleClub-to jsem už ůplně zapomněl...Děkuju moc ještě jednou za osvěžení paměti!!!! _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
![]() |