Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

EPG CT Skylink

Máte načtené EPG u kanálů ČT? Já to mám u všech přijímačů jen do úterka :(

aafroman
Registrace: 6/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: EPG CT Skylink

Přesně tak. Je to stejné i u DVB-T. Dnes dopoledne jsem to hlásil na CRA a řekli mi, že se o to postarají, tj. že dají vědět do ČT aby si to tam opravili.
Nejen, že je EPG pouze do úterka, ale není ani aktualizováno ... a zvláště na ČT1 byly velké rozdíly oproti skutečnosti. Důvodem změn v programu byla mj. úmrtí pana Jana Třísky a paní Květy Fialové, původní programy byly nahrazeny a jejich reprízy taktéž, a v EPG se to vůbec neprojevilo.
Asi si v ČT vzal někdo od úterý volno a nechal to být. Na co že platíme ty poplatky?

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Fajn, poslal jsem stížnost do ČT.

aafroman

kde je problém?

Problém je iba v DVB-T? Alebo aj DVB-S? IPTV?

Panasonic TX-P42G30E, HD Box FS-9105 Plus, motorček, Skylink SK, DVB-T SK, DVB-T CZ.

uri
Registrace: 12/2006

Teď už nikde. Spustili to včera kolem 23.hodiny.

To tam nemají žádnou zpětnou kontrolu, že jim to funguje nebo nefunguje? Lidí tam mají určitě dost.

SirMax

@SirMax

...víkend. Pustili to hned, jakmile se vrátili z chalup... :)))

rs505
Registrace: 11/2009

@rs505

Víkend? Vždyť se to neaktualizovalo už od úterý.

SirMax

@SirMax

Byl státní svátek, tak byl zřejmě prodloužený... :)))

rs505

Pustili to krátce poté, co jsem odeslal stížnost na jejich email. Náhoda ?

aafroman

@rs505

Jak říkal A. Cerutti: "Časy jsou zlé Kamile"

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Antonio Giuseppe Cerutti, komu čest, tomu čest... Taky byla dobrá ta bába, co nasávala červené víno (Marie Laforet). A jako již tradičně, před Kamilem Ti chybí čárka... :)))

rs505

@rs505

Hele, naše historie zná jednoho takového šťouru, který tenkrát pořád otravoval s češtinou, konkretně s interpunkcí. Jak dopadl určitě víš, tak bacha! :)))

konas

@konas

Myslíš toho, co trpĕl tou ve středověku rozšířenou nemocí ,,crematorio praecox"? :)))

rs505

Jo! Znám to z křížovek - topivo na tři. Stanovu odpověď Kamilovi jsme v práci pouívali na odlehčení stížností, třeba i oprávněných. :))

konas

Ještě k EPG. Nevím jak pro ČT, ale EPG pro jiné televize, podle dodaného vysílacího plánu, vyrábí externí firma, posílá zpět a v TV se automaticky vkládá do vysílání. To ovšem ČT neomlouvá, že si to nezkontrolovala. Proto také jsou rychlé změny ve vysílání docela problém pro korektní EPG.

konas

Byl to naopak na světě první pokus letu do vesmíru. Bohužel tedy neúspěšný, raketa shořela hned při startu.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@konas

Jako laik se možná ptám hloupĕ, ale nebylo by jednodušší a možná i levnĕjší pořizovat si EPG ve vlastní režii?

rs505

To jen cituji svého kamaráda..na tohle by normální člověk nepřišel. Třeba že Jánošík byl prvním komunistou, nebo že všechny ženské chodily do stejné školy.. :))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Zajímavé je, že na DIGI bylo u ČT1 (jiné jsem nezkoumal) EPG aktualizováno. Sice na DIGI to EPG nestojí za nic (jen základní zkrácený popis (cca 2 řádky) oproti rozsáhlému textu na Skylinku. Ale aktualizované to během týdne bylo.

jirka67
Registrace: 2/2006

@rs505

Taky jsem kdysi moc nechápal, proč posíláme podklady nějaké firmě do Ostravy. Asi je to finančně výhodnější ale operativní to moc není. Fakt je, že i velké zahraniční stanice mají s EPG problém při velkém prodloužení přenosu nebo náhlé změně programu. System bude asi stejný, pouze český přístup bude poněkud lemplovatější.

konas

Na CRA mi řekli, že si EPG spravuje ČT sama. To by odpovídalo i tomu, že na Digi to šlo (i když velice stručně - tam si to asi spravují sami).
Jinak někdy EPG vypadá (ne zrovna u ČT, ale některých ostatních) docela hrozně - správné "Y/I" je asi veliký problém.

SirMax

@rs505

Podobně to funguje i u titulků. Externí firma má, ve strojovně vysílacích zařízení svůj vkladač, spojený se serverem, na kterém jsou titulky uloženy. Tam zase vzniká problém, že některé titulky tam někdy nejsou, a kluci z odbavovacího pracoviště je musejí na server dohrát z CD, keré každé vysílací medium obsahuje. Když přichází akvizice po síti, titulky jsou také v souboru přidané.

konas

@konas

Já to tušil, že to nebude tak jednoduché... Divák ovšem vidí až finální produkt. Jinak vcelku hodnotím EPG kladnĕ, naše i zahraniční, s výjimkou O2Tv. Tam se kolikrát dozvím vĕci, že se musím štípat, jestli se mi to nezdá! Co se týká pravopisu, mám dojem, že Sir Max mĕl na mysli právě tuhle televizi. Píšou jako Cimrman - hemží se to tam slovakismy a čechismy... :-/

rs505

@rs505

No ona i ČT umí pěkné kousky. Vysílají teď, jako text na obrazovce, něco ohledně 1. světové války a to doslova: před a po světové válce. Před kým-čím, po kom-po čem, nepovolené spřažení vazby nebo se pletu?

konas

@konas

Právě jsem se vrátil z krčmy a spĕchám Tĕ uklidnit - nepleteš se.

rs505

@rs505

Už jsem byl nervózní že neznáš odpověď. :))) Je zajímavé, že regionální vysílání ČRo Hradec Králové má jazykovou poradnu (doc Konvička), a to se člověk dozví věci. Třeba:bysme - špatně, ale byste správně. Na tohle mě už nenachytáš. ;)

konas

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra