Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

pomoc s anténou

Zdravím všetkých tu na fóre.
Mám problém s touto anténou: https://www.mall.sk/i/15776714/450/450/
Ako by som ju mal nastaviť aby som mal dobrý signál aj Towercom a aj Plustelka. Chytám vysielač Nové Mesto nad Váhom (Veľká Javorina) TV mi ukazuje na staniciach vysielaných cez Plustelka
Sila signálu: 90% - 100%
Kvalita signálu: 90% - 100%
a na staniciach vysielaných cez Towercom
Sila signálu: 20% - 30%
Kvalita signálu kolíše od 0% - 30%
Čo môže byť na chybe, alebo ako by som mal nastaviť anténu? Nejde mi do hlavy že na jedno nastavenie antény sú tak veľké rozdiely v sile signálu a kvalite signálu. Díky za odpovede.

jolefoto
Registrace: 9/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

@Karner

za ta léta tady člověk občas něco pochytí,
tobě se to nějak vyhlo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: pomoc s anténou

Tak vám všetkým ďakujem za akúkoľvek radu.
Situáciu som vyriešil tým že som predľžil predlžovačkov napájnie a ešte som pridal asi 3m anténneho káblu. To mi umožnilo väčší pohyb antény po izbe a nájsť lepšie miesto umiestnenia antény. Teraz aj Towercom aj Plustelka sila signálu a aj kvalita signálu +/- rovnako dobre. Všetky programy sú pozerateľné a hlavne bez rušenia. Ale stále mi vŕta v hlave ako je možné že medzi Towercom a Plustelka bol na pôvodné umiestnenie antény taký veľký rozdiel v sile a kvalite signálu. Priznám sa však že nejaké hlbšie znalosti ohľadne prímu DVB-T nemám. Takže aj preto vám všetkým ešte raz ďakujem za rady. Aspoň ste mi rozšírili obzory.
ad. Karner
Nemám zapojenú anténu cez set-top-box ale priamo do TV anténneho vstupu. Skúšal som TV reštarovať ako si popisoval, ale nepomohlo to.

jolefoto

@jolefoto

tady se musím zastat karner,settopbox,nebo tv je jedno,každopádně restart je blábol neználka v recenzích a karner to sem dones,kdyby byla anténa napájena po koaxu,tak by bylo možné,že někteří výrobci,změnu v menu zajistí až restartem,teda možná,možná

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@jolefoto

Dej vědět co to bude dělat až napadne sníh...........rozdíl v síle vždyt ten jeden mux je oproti těm druhým na výrazně lepším kanále pro šíření a příjem než ostatní........

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@jolefoto

https://www.parabola.cz/forum/reply-860556/

VUZero4K,UCLAN4KPRO,Google4KStick,HomaticsBoxQ,motor30W-75E,MagioGO premium

Nalimm
Registrace: 1/2006

@habr

No to som sám zvedavý čo to bude robiť keď nasneží alebo trebárs keď bude nejaký silný dážď. Určite dám vedieť. Zatiaľ to šlape dobre.

jolefoto

ha,ha,ha...

přesně tak, tohle není anténa....to je plastová krabička obsahující jakýsi zesilovač...

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

RE: pomoc s anténou

Za blbost se platí.Většinou jsou anténaři ještě kluci, který obor vesměs baví a nejsou drahý. Zkus to znovu s pánem, který má měřák. Prodá a zapojí. Spokojenost oboustranná. Do budoucna si to zapametáš. Přehlasovaný o ti hledat nebudu....Slušněji a lépe to nešlo, je mi líto.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@meduzka

Slušněji ne, ale lépe ano, pokud bys zkusil nevyhledat přehlasované ,,a"... :)))

rs505
Registrace: 11/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra