![]() |
|
Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seAhoj všem, mám už nějkaou dobu tento přijímač (Mascom MC 250 HDIR-USBPVR) a poslední dobou mi začal blbnout. Když se zapne, tak pár minut jede a pak se začne sám od sebe vypínat a zase zapínat, restartuje se, tak se to děje třeba třikrát i šestkrát za sebou a pak, když se snad nějak více zahřeje, tak už skoro vždycky drží. Nevíte někdo, čím by to mohlo být, nemá někdo podobnou zkušenost?Zkoušel jsem i jiný zdroj, ne origo, má to externí zdroj, ale dělalo to taky. Může to být něco uvnitř přístroje? Nahrál jsem i nejnovější firmware z 8.8.2017. Předem děkuji za jakékoli reakce k dané věci. Honza |
honjan
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 22 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seHodně jsme o tom už napsali.Např.:https://www.parabola.cz/forum/topic-91188/ ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seOK, díky, otevřu ho a omrknu to.Co jsem právě kde četl, tak většinou jsou v hajzlu kondíky na zdroji, ale ten je tady externí a zkoušel jsem jiný, který je v poho a taky to dělalo. Tak mrknu ještě přímo do stroje.... Ještě jednou díky.... |
honjan
![]() |
|
honjanU těchto a dalších modelů to z 98% je na základních deskách ne ve zdrojích:https://www.parabola.cz/forum/topic-84625/ https://www.parabola.cz/forum/topic-87551/ https://www.parabola.cz/forum/topic-84661/ ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seje to ten prcek rovnaký ako Linkbox Mini HD. Zatial sa mi to opravit neporadilo a ked som to zasielal do servisu tak dali len novu dosku, neopravovali. Par masochistov si to nechalo vymenit ale stalo ich to tusim do 30€... |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seUž jsem taky před časem zkoušel kontaktovat servis Mascom s přesným popisem závady a sdělili mi, že oprava by stála kolem 1000,- Kč. Tak to si raději přidám a případně koupím něco jiného, nového.Každopádně až bude čas, otevřu to a mrknu na to a když tak to dám známému přeletovat s novými kondíky a uvidíme. |
honjan
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje sehonjan. jsou to filtrace na pristrojove desce. Opravit to jde. Odchazeji většinou 470uF/10V, nektery 47uF/25V nebo 100uF/25V. Dej stejnou kapacitu, ale na vyssi napeti 470uF/16V atd. a na 105°C.Delal jsem tento typ. Jinak je momentalne v prodeji nova rada Mascom MC 280 HDIR s cenou kolem 1800,- Kc. Snad to bude uz s tema kondikama lepsi. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seTak jsem to otevřel a osm kondíků 470uF/10V je vypouklých. Hezká práce teda...HYPER: Myslíš tedy, že mám dát místo 8krát 470uF/10V raději 8krát 470uF/16V ? Nemůže se nic stát, když je to vyšší hodnota V ? Omlouvám se, ale těmto věcem moc neholduji. :-) Díky moc za rady. |
honjan
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seUrcite se nic nestane, bud bezobav, vydrzi dele. Pokud mas známého co dela do elektroniky jak pises, tak to dej jemu preletovat. |
HYPER
![]() |
|
@honjanHYPER jo přeletovat a taky ho může umrtvit kompletně,jen si hrajte |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje sepetre, pokud je ten znamy zkuseny a dela do elekroniky, kde je pajka na denim poradku, tak by to mel zvladnuot vymenit filtrace. Pokud nemá zkusenosti, tak to muze samozrejme pokazit. Neznam jeho znameho, to musí vedet on sam nejlíp. Je to na nem, jak se rozhodne. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERno jen vyletovat starý,konec prokovení a sběrný dvůr |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje sepetre, zatím se mi to u tohoto modelu nestalo, ani u Homecastu. Vse jede. Da se to taky vyresit ucvaknutim nozicek kondenzatoru tesne u vystupu nozicek tela kondenzatoru a na nozicky, které nam zustanou na desce, na ne naletovat novy kondenzator po patricne uprave kontaktu a hlavne dodrzet spravnou polaritu přitom priletovani. Bude to vypadat trochu hupolacky, ale mame také jistotu, ze nedojde k poskozeni prokoveni. Jinak samozrejme souhlas s tebou při tom vyletovavani starych kondenzatoru. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERno ale tohle neználci nevědí a letují a tahají to z tišˇtáku,pak to vypadá,jak to vypadá |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seTakže jsem tu znova, známý je znalý, jen je těžší ho někdy uhnat, tak to chvíli trvalo. Sehnal jsem ty doporučené kondíky, on je vyměnil a přijímač maká jako zamlada, bez závad, bez chyb.Tolik jen k těm černým scénářům o sběrném dvoru a jiným průšvihům. Určitě se najdou ti, kteří to jen zkusí a celé to podělají, ale když se to svěří šikulům, tak je to lepší než hned propadat panice a platit šílené cifry značkovým servisům a nebo kupovat za nemalý peníz nové. Celkové výdaje 68 Kč za kondíky, 100 Kč známému (a to to ještě původně nechtěl, prý mu stačí někdy pivko). Každopádně všem moc moc moc díky za rady...... :-) |
honjan
![]() |
|
@honjanvíš jak to dopadlo,když si pekař sám vymaloval pekařství?,aby ušetřil za malíře??,no ten malíř si k němu rohlíky nepůjde koupit |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje sehonjan, nemas zac, hlavne ze se zadarilo a maka to.![]() |
HYPER
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje sepierrepetr:A víš jak to dopadlo, když se pekař rozhodl vymalovat pekařství a požádal známého, který vymalovat umí? Vše se zadařilo jak mělo a vše je v naprostém pořádku. Tahle verze tě nenapadla z toho, co se tady probíralo??? |
honjan
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje sepierrepetr:Ještě dodatek... Nikdy jsem tady netvrdil, že jsem já ten pekař, který si sám vymaluje. A stejně dobře umí odvést práci i zkušený a znalý člověk, ač zrovna nepracuje přímo v servisu. |
honjan
![]() |
|
@honjanale výsledek je stejný |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seAno, výsledek je stejný v tom smyslu, že přijímač šlape stejně dobře, jako by byl na opravě ve značkovém servisu. Tedy vlastně ne úplně stejný, stálo to podstatně méně peněz. :-) |
honjan
![]() |
|
@honjannic jsi nepochopil |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrAk niekto nepracuje v oblasti služieb ľuďom a sám svoje služby nikomu profesionálne neponúka, tak to nikdy nepochopí.![]() |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
@rolis7co naděláme |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje seTak to chlapci vysvětlete a nevyjadřujte se pořád v hádánkách... |
honjan
![]() |
|
RE: Mascom MC 250 HDIR-USBPVR resetuje se...Nebo jestli to nakonec přece jen chápu, vy dva v tomto oboru máte živnost a poskytujete v tom profi služby a takovéto rady vám kazí kšefty a berou zákazníky? Pokud ano, musíte si uvědomit, že jsou lidé, kteří obracejí každou korunu a opravdu je pro ně problém vydávat za "pouhou opravu" skoro stejně peněz, jako za nový produkt. Tak to řeší tak, že si to buď sami opraví a nebo nechají opravit od někoho, kdo to umí stejně kvalitně, ale za malý peníz. Rozhodně se nesnažím shodit práci profesionálů, profíků ve svém oboru si vážím, ale je potřeba taky pochopit tu druhou stranu. Jinými slovy kdo na to má, ať to dává do servisů, kdo ne, ať si najde levnější cestu. O tom je přece život. |
honjan
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |