Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Android TV Stick K809IV PRO Rockchip RK3229

Vážení pořídil jdem si v Číně Android TV Stick K809IV, abych z "blbého TV" udělal "chytrý TV" :))) Mám s ním následující problém - mám ho připojený k síti přes WIFI, při odpojení od napájení či uspání se mi znovu přihlašuje do sítě pokaždé s jinou MAC adresou WIFI. Jelikož připojená zařízení v mé domácí WIFI routuju pomocí povolených MAC a IP adres tak ho musím pokaždé znovu v Microticu povolit. Nevíte jak je možné, že se tomu Android sticku mění MAC adresa máte s tím někdo nějakou zkušenost ? Pro úplnost doplňuji , že ve sticku je Android 5.1.1. Předem děkuji za tipy.

shiraz
Registrace: 8/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Android TV Stick K809IV PRO Rockchip RK322...

O takom niecom som este nepocul a to tych stickov som uz mal kopu. Skus nejaky alternativny firmver. Nemozes vypnut v routri kontrolu MAC adresy ?

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@shiraz

Ahoj !
Mněl jsem ten problém a vyřešil se vypnutím DHCP.....
Přeji úspěch !!! R^ P.
A ještě : připoj se LAN ,ne Wifi !

ralp5
Registrace: 9/2007

@ralp5

Díky za tip s tím DHCP něco se s tím pokusím udělat , ten dongle MK809IV PRO nemá možnost připojení LAN

shiraz

zda sa,ze den dongl je tak chytry az prechytracil aj teba.
normalne vsetkym multimediam doma pridelujem staticku IP aby mi ju DHCP po kazdom zapnuti nemenil.
ale MAC?

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

Make Static taky dělám, ale u tohoto donglu je to prd platné když to mění MAC adress. Ale zase jsem vyguglil, že to není zas až taková zvláštnost , že se to stává i některým chytrým telefonům Zatím jsem nad tím nevyzrál, budu se asi snažit najít nějakej jinej firmware ( ROM ) a ten tam flashnout :-/

shiraz

@shiraz

To máš nějaký hackerský soft. Měnění MAC adresy se hodí, když se někomu načerno připojíš na wifi. Za chvíli bude mít černou listinu zakázaných MAC adres plnou. :laughing:

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Já se nepotřebuju k nikomu připojovat na wifi já se potřebuju připojit ke své wifině bez toho, abych musel vždy novou MAC adresu povolovat . jediné řešení je to nechat to furt puštěný a nebo tedy vždy absolvovat ten vopruz a povolovat to. Zatím pátrám po jiným firmware a jak a čím ho tam naloudovat :-/

shiraz

@shiraz

Ještě prozkoumej routr,jak radí Luca ! P. R^

ralp5
Registrace: 9/2007

Zabezpecenie routra pomocou MAC sa dnes uz v podstate nepouziva, je to davno prekonane a v podstate nema zmysel. Aj ked dnes uz je prekonane aj WPA2...

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra