![]() |
|
TP 11876 - rozpad obrazu, chyby v datovém tokuZdravím,od včerejší 14. hodiny pozoruji na TP 11876 (Nova HD, Nova Cinema HD, Nova Action HD, Prima HD, Prima Cool HD) dost časté chyby v datovém toku. Poslední včerejší chybu jsem zaznamenal ve 20:58 a pak až do rána nic. Dnes od 10:56 opět co 5-10 minut chyba. Ostatní transpondéry, které sleduji (11934, 12344, 12090, 11797) jsou úplně v pohodě. Stav signálu také stejný jako vždy. Dokonce, i když se ráno přehnaly kroupy a silný déšť a kvalita signálu výrazně klesla, tak bylo také vše bez chyby (v tu chvíli i TP 11876). Pozorujete někdo něco podobného na TP 11876? VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
![]() |
|
@ja987Za ty necelé dva roky co dodávám tato data o časech chyb a výpadků technikům operátora, tuším, že permanentně nic pravděpodobně důkladně kontrolováno není a důkladné kontroly se provádí až na nějaký podnět. Jsou schopni okamžitě zaregistrovat asi jen úplný výpadek služeb, případně výrazné zhoršení stavu distribuce. Chyby na trase můžou vzniknout kdekoliv a to i za odbavovacím dispečinkem. A když se sejdou třeba dva různé zdroje chyb, tak to záleží na každé přesné sekundě, aby se zdroje přesně lokalizovaly, a někdy to trvá i pár týdnů.A proč to uvádím zde? Aby se případě i ostatní, co mají zájem, podělili o své zachycené výpadky a vysledované chyby (dobrovolně samozřejmě). Bohužel, takových diváků je čím dál méně a tak i tlak na operátora a rychlou nápravu je menší. Každý si to nechává pro sebe a doufá, že se to časem "samo" opraví. A také proto, aby si pouhý čtenář, kterému se sekala Nova, řekl: "Aha, tak to není chyba u mne.". V lepším případě divák volá technika, že "satelit kostičkuje", v horším případě se snaží signál vylepšit svépomocí, aniž by na 100% věděl, že je chyba u něj. Přesné časy jsem neuvedl. Dopředu jsem předpokládal podobnou reakci a záměrně jsem vynechal sekundy. A TY jsi také dnes pomohl, protože jsi potvrdil tyto drobné chyby. Děkuji. Ano, mžikové výpadky mohou být způsobeny vícero událostmi, na které ani odbavovací dispečink nestačí. A proto to SEM píšu, aby se vyloučily ty tramvaje, letadla, v létě holubi usazené před LNB apod.. A pokud jde o problém distribuce signálu satelit - parabola, tak je to opět starost techniků operátora, aby to správně vyladili (např. loni na konci léta u TP 11934, docházelo při určitých a přitom běžných situacích v atmosféře ke zhoršení signálu a bylo potřeba vysílání ze satelitu vyladit - a bylo to jen a pouze u této frekvence). A až signál zastíní nějaké vesmírné těleso, tak už asi nebudeme mít žádné starosti. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@ja987A také děkuji, že jsi mne připravil o 20 minut času, abych se ti to pokusil vysvětlit.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
Sirmaxzbytečně promrhaných 20minut...:)Nenech se otrávit. ![]() On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@ja987A těžko může být mimozemský zdroj chyb např. z října minulého roku (opět na TP 11876), kdy se chyby objevovaly na 95% pravidelně v intervalu 189 sekund, případě násobky 189 sekund (2x,3x,4x,5x).VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SaxonOtrávit se nenechám. Jen doufám, že to za měsíc nebudu muset psát znova.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxDěkuji za vysvětlení.Ohledně vesmírného tělesa jsem ale nepsal nic, ale kosmický prach (mikroskopické částice) dokáže divy, třeba jen po dobu 3 vteřin. Mám pod křižovatkou 2 letových cest mžikové výpadky skoro stále, už jsem si zvykl. Někdy více, někdy méně častěji - podle toho, v jaké hladině a kudy řídící letadla vodí. Buď bez obav, že by satelitní centrála (ne jakýsi poskytovatel) nesledovala kontinuálně všechny TP v mnoha hodnotách i s nepřetržitým záznamem hodnot a to jak na odchodu na satelit, tak na návratu ze satelitu. Je jenom otázka, na jakých mezních hodnotách kontrolovaných veličin mají nastaven alarmu a jaká je doba zpoždění zapnutí signalizace alarmu od překročení limitu. Druhou otázkou je technik dispečinku, jak rychle na signalizovanou anomálii reaguje a na kterou signalizaci titěrné chybičky nereaguje. *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: TP 11876 - rozpad obrazu, chyby v datovém...Tak od pondělí se opět čas od času objevují chyby v datovém toku na TP 11876. V pondělí to bylo asi nejvíc časté a většina chyb se vyskytovala v intervalu 3 minuty + 4-8 sekund nebo násobky tohoto intervalu např. 2 násobek (6:16, 6:17), 3 násobek (9:21).VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
![]() |
|
![]() |