Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Srovnání IPTV - O2TV, T-Mobile TV a Kuki TV

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, zda existuje nějaké srovnání kvality obrazu u těchto tří operátorů IPTV. Jde mi čistě jen o kvalitu obrazu, jestli je tam nějaký markantní rozdíl nebo jsou rozdíly minimální.

Který z těchto operátorů je nejlepší. Je to Kuki, který má vlastní platformu?

Moc děkuji

Marek

Melny
Registrace: 8/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Srovnání IPTV - O2TV, T-Mobile TV a Kuki T...

všade je 1080i.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

V prvé řadě rozliš IPTV a OTT .............

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

RE: Srovnání IPTV - O2TV, T-Mobile TV a Kuki TV

UPC ;) :)

William cz
Registrace: 10/2016

Kuki

Tak kuki si muzes vyzkouset sam https://www.kuki.cz/kuki-na-zkousku staci notas a propojit s tv a mas to jak Set-top box.Jinak ho pouzivam jiz cca 1 rok a jsem spokojeny.K ostatnim poskytovatelum nic nevim tak nekomentuji.Jen je to kuki narocnejsi na datovy tok chce to silnou linku set-top-box i notas berou v Hd kolem 13-15 Mbitu tablet jen 4 Mbity.

Tielk
Registrace: 11/2007

@Tielk

Chcel som vyskúšať Kuki na skúšku a neviem kam kliknúť, keď to mám otvorené, aby sa rozohralo. Nič tam nereaguje.
Poradíš?

Karner
Registrace: 3/2010

iptv

IPTV na O2 naprosto nesledovatelné...při sledování sportovních přenosů je obraz při pohybu kamery, což je v podstatě neustále, trhaný a bolí z toho oči. Je možné, že je to nějakým nastavením, ale zatím mi nikdo nedokázal poradit co s tím...

FI711010
Registrace: 6/2008

@FI711010

Si priamo v sieti O2 alebo to skúšaš pretlačiť cez iného ISP ?
Máš box od nich alebo niečo z gearbest ?

mmc
Registrace: 1/2006

IPTV v O2 síti zcela bez problémů.

bretah
Registrace: 9/2012

mmc IPTV

mám lokálního poskytovatele a v práci T-Mobile, rychlost dostatečná doma kolem 20 MB/s v práci 50MB od T-Mobile, sleduji to na notebooku. Při připojení přes HDMI na televizi naprosto nesledovatelné...

FI711010

v tom případě se ale nejedná o IPTV, ale o OTT.

bretah

@FI711010

V jakém prohlížeči to pouštíš?

bretah

bretah O2

zkoušel jsem všechny google, explorer i edge a všude stejný problém...při rychlém pohybu kamery se obraz jeví jakoby lehce trhaný :-/

FI711010

Zkus se pohrat s hw akceleraci.

bretah

@FI711010

dve veci: nie je to IPTV ale OTT :laughing: , už z princípu negarantovaná služba ;P a notebook so softvérovým dekódovaním je slabota :mad: , treba hardvér na dekódovanie (settopbox s HW podporou HEVC) :sly:

mmc
Registrace: 1/2006

bretah, mmc

díky za rady o tom settopboxu uvažuji, bohužel na mé adrese internet od O2 není možné přijímat v dostatečné rychlosti, jen přes drát , ale pomalý, protože jsem daleko od ústředny. Jaký settopbox doporučujete na příjem O2 programů přes TV

FI711010

FI711010

Zdar taky mě to štve ale ty sám si nepomůžeš. Trhaný obraz při O2 sportech je způsobený tím že jejich stream je přenášen(pro mě z nepochopitelného důvodu) ve snímkové frekvenci 25 Fps. Ostatní sportovní stanice jedou krásně plynule protože jejich snímkovací frekvence je 50Fps. Toť vše co se k tomu dá dodat. Změna hardware ti nepomůže. Vztekám se s tím už 2 roky !!! Těch 50 Fps u ostatních sportovních stanic běží od cca 1/2 až rok dozadu těď přesně nevím a byl to před tím stejnej VOPRUZ jako to je na O2 TV Sportech do dnes. :fuming: :fuming: :fuming:

Fik2207

Fik2207

u mě bude problém ještě někde jinde, protože stejný problém s trhaným obrazem mám i u ostatních sportovních programů z nabídky O2TV...

FI711010

@Fik2207

to, ze treba E1 bezi na 50fps je sice fakt (a mozna i proto ti pripada obraz plynulejsi, presto si myslim, ze si to je vsugerovavas, protoze oko stejne nezvladne vic jak nakych 22fps), ale treba na satelitu vysila valna vetsina stanic (vcetne E1) na 25fps a ze tam se ty stanice tedy nesekaji? FPS podle me vubec neni ten problem, ale proste jen kvalita encodu (potazmo transcodu) u programu O2TV Sport na 720p (max kvalita na OTT sluzbe O2TV Air), ktera jednoduse neni z nejakeho duvodu tak kvalitni, jako u jinych programu...

MartinP
Registrace: 8/2016

@FI711010

doporucil bych odzkouset jednu vec, stahni si na windows wireshark, skrz kterej si "odchyt" pri pustenym programu pres web m3u8 playlist s danym programem a pust si ho treba pres VLC. Sam jsem take davno vypozoroval, ze sledovat pres web branu na prohlizeci je prisernost, ale kdyz proste stream pustim pres VLC, je kvalita o mnoho lepsi, respektive rozhodne se nic netrha a nelaguje, jako se to deje u prohlizece...

MartinP

@MartinP

Nechci se přít proč to tak je nebo není ale co vím jiště je, že na O2 Sporty jako jedinný se téměř nedá dívat opravdu mě z toho bolí oči. Je to taky o citlivosti jedince. Já prostě jenom vysledoval že O2 Tv sporty mají 25Fps a ostatní sporty mají 50 fps a je to oproti O2 Sportům lahodné koukání. V každém případě je s podivem že jejich Vlajkové Lodě O2 Sporty jedou v této hrozné kvalitě a co si budem nalhávat O2 TV máme jedině kvůli jech O2 Sportům.

Fik2207

@Fik2207

v tom, ze to jsou jejich "vlajkove lode" a ze by tedy mely byt v top kvalite, s tebou bez vyhrad souhlasim a taky souhlasim, ze rozhodne v top kvalite nejsou... ale fps jako takovym to nebude, jen proste technici nedelaji svou praci na 100% ;)

MartinP

martinP

díky za každou možnou radu, ale až takový odborník nejsem, ale prodiskutuji to s odborníkem

FI711010

@FI711010

Zkoušel jsi tu jejich aplikaci ? Běží to na ní o dost plynuleji než přes Web. To jejich webové vysílání je děsny.

Fik2207

O2TV u mě doma má hodně kvalitní obraz a o nějakém trhání nemůže být řeč.Mám dostatečně rychlý internet od O2,VDSL2,rychlost nad 50 Mb/s.I při téhle rychlosti připojení ale měl O2TV AIR trhaný obraz.Po změně na O2TV maximální spokojenost.Prostě služba O2TV AIR není určena do obýváku na velkou obrazovku.Rozdíl v kvalitě O2TV a O2TV AIR je veliký.

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006

@daddy

a presne v tom spociva obvykly rozdil mezi IPTV a OTT, coz stale nekteri ale povazuji za to same a zamenuji tyhle pojmy...

MartinP
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra