| 12.10.2007, 02:11.24 | |
Záhada(pro laíka?)Ve snaze zapojit druhou televizi(dceři v poschodí) na stávající sat. parabolu jsem(po odborné poradě v servisu)vyměnil jednoduchý konvertorSe za twin dokoupil 30m koaxu,přijímač, vše pečlivě propojil a s udivením zjistil že dokud nezapnu(třeba jen na vteřinu)ten nový přijímač v patře, nefachčí ten starý dole(hlásí že nemá žádný signál z astry)!!Takže pokaždé po schodech nahoru zapnout-vypnout ten nový přijímač a pak funguje i ten spodní,dokad ho nevypnu!Servisák jen kroutil hlavou,to ještě nezažil a proto prosím o radu.Starý dig.přijímač je "Silver Crest"( z Lídlu)a ten nový" Opticum 3000L"zakoupený u servisáka.s tím starým,jednoduchým konvertorem to funguje(je okamžitě signál)-jsem z toho jelen a budu vděčný za radu! |
![]() vladek1 |
| 12.10.2007, 06:05.02 | |
RE: Záhada(pro laíka?)az to mas dobre zapojene, priamo koax z LNB do jedneho prijimaca a druhy koax priamo z LNB do druheho prijimaca, tak by som vymenil LNB |
![]() kukino |
| 12.10.2007, 07:24.46 | |
RE: Záhada(pro laíka?)Mám podobný problém. Jeden typ řijímače to dělá a jiný ne.Vina bude částečně v přijímači a částečně v konvertoru.Vyměnil bych konvertor za jiný model. |
![]() jbtr |
| 12.10.2007, 07:27.46 | |
RE: Záhada(pro laíka?)Nebo bych zkusil prohodit výstupy na konvertoru. U mě se nechovají stejně. |
![]() jbtr |
| 12.10.2007, 08:14.01 | |
RE: Záhada(pro laíka?)Buď jsou to vadné součástky (twin), nebo to máte chybně zapojené, vakla v F-kových konektorech, které nemají propojenou zem a pod. Pak se musí zem zapojit jiným přijímačem a ono to pak zázračně funguje. Zázraky nejsou. Twin jsou dva zcela (skoro) nezávislé konvertory. Mají jenom společnou zem. Případně by to mohly být zemní smyčky?Vadu přijímače, aby to dělalo zrovna tohle si nedovedu představit víceméně žádnou. Rada: 1. Udělejte to pořádně. 2. Zkuste výměnu LNB, kdyby byl vadný, abyste se netrápili. 3. Natáhněte oba ty koaxy na jedno místo, tam si dejte oba přijímače do jedné zásuvky a radši je i spojte přes země (třeba na LNB out) tlustým drátem a vyzkoušejte, jestli se chovají normálně. |
![]() Antonín |
| 12.10.2007, 08:54.25 | |
to vladek1vypni oba přístroje z elektriky,přehoď si na twinovém LNB koaxiální kabely s Fkonektorem přesně obráceně a dej vědět... |
![]() Babui |
| 12.10.2007, 09:06.04 | |
RE: Záhada(pro laíka?)Přijímače mám u sebe na jedné el.zásuvce, AZBOX a OPENBOX F100. Jsou prosmyčkované přes TV vstupy-výstupy. Mám je zapojené jako další dva kanály do TV rozvodu.Takže jsou propojené i země. F100 nechce naskočit, stačí vytáhnout a zastrčit kabel jeho F konektoru a obraz naskočí/jinak píše není signál/. Pouhou výměnou F100 za TECHNISAT MF4CC vše bez problémů. Výměnou za jiný F100 stejný problém. Ta samá F100 jinde na dvojitém konvertoru bez problémů. Proto si myslím, že to může dělat určitý typ konvertoru a jiný ne. To samé platí o přijímačích. Logiku to nemá, ale je to realita. |
![]() jbtr |
| 12.10.2007, 09:29.10 | |
RE: Záhada(pro laíka?)takto chlapci mate aj prepinace ci ide to priamo? Mal som problem ze mi nechcel Openbox X810 v obyvacke prepinat medzi LNB (2x quatro) a vizbe na prerobenom Redione na open X800 islo vsetko krasne...nic nepomohlo prekablovanie vymena disecq ine vystupy na LNB jedine co pomohlo bolo ze som vymenil prijimace do obyvky prerobeny Redion a do izby orio Open a cuduj sa svete vsetko ficalo hned :O takze je to satelitnym prijimacom podla mna treba ich skusit vymenit :) |
![]() hopkok |
| 12.10.2007, 11:32.37 | |
RE: Záhada(pro laíka?)Ja som mal zaujímavý prípad, že nefungovala mmds anténa, ale keď sa pripojil do tv notebook cez s-video konektor, tak anténa fungovala.Zistil som, že konektor na anténe bol zle napojený- vnútorná žila ok , ale opletenie koaxiála nebolo žiadne.Anténa bola na zábradlí balkónu.V tomto prípade ohladne sat.prijímačov tam bude určite zle namontovaný konektor alebo zlý konvertor. |
![]() romannitra |
| 12.10.2007, 22:40.35 | |
RE: Záhada(pro laíka?)Děkuji za mohutnou reakci na můj(náš) problém který už zřejmě potrápil i jiné!Zítra začnu postupně aplikovat rady z fora a dám samozřejmě vědět.Výstupy na twinu jsem už prohodil (bezúspěšně), samotný twin už taky vyměnil(za stejný typ),ted prohodím přijímače mezi sebou pak zapůjčím jiný (stejný jako ten co funguje)typ přijímače a jiný typ twinu no a pak se ozvu.Nejblíž té nelogické realitě bude asi autor "jbtr" - uvidíme |
![]() vladek1 |
| 13.10.2007, 14:50.44 | |
RE: Záhada(pro laíka?)Všechy věci každopádně mají logiku. Toto je elektronika, kde není žádných strašidel. Okultismus o dvoje dveře jinde. |
![]() Antonín |