![]() |
|
Rádia na satelitu- kvalitaDobrý den,asi znám odpověd, ale zeptám se na Vaše zkušenosti. Na FM příjem musím zapomenout, bydlím v ďolíku, kde se toho moc chytnout nedá (teda s vyjímkou Impulsu, F1 atd., což není můj šálek čaje), internetová rádia také kvalitou zvuku moc neoplývají), tak si rádio pouštím přes satelit. A tady mě zaráží " kvalita" stanic, poslouchám rádia z Astry. Mám Dreambox DM 525, zvuk je vedený optikou do AV zesilovače. Když to vezmu podle kvality zvuku, tak na špičce jsou: SkyRock, SkyRadio a Virgin Radio (bohužel Francouzi, občas neposlouchatelné...), potom Němci- RockAntene, mutace Bayern atd. , no bohužel na konci je mé oblíbené Radio Beat- to je audio kvalitou na řídkou stolici... Jaké máte zkušenosti, popřípadě jestli může někdo zjistit jaký datový tok jednotlivé stanice používají (například hlasitost- u těch kvalitnějších stanic ji mám nastavenou na - 32 dB a hraje to dost nahlas, Beat musím vytočit na -20 dB- jenom pro příklad, při této hlasitosti, když koukám na nějaký TV program na Skylinku, tak manželka může luxovat a zároveň pindat, že jsem neuklidil- mě je to jedno, protože jí neslyším.. ![]() Díky Brrouk |
brrouk
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 26 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73 | |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaDa sa s tym suhlasit, ale zalezi na muzike. Nie vsade to plati, je spustu albumov, ktore si treba vypocut od zaciatku do konca :-) Pink Floyd, Yes, Vangelis..... |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
@HornetF18to je klasika a příběh,hudební divadlo,tam to je nutné celé |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@HornetF18taky to nebejvá kam strčit,nejsou pauzy |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaNo tak na tie naše rádia či už satelitné alebo pozemné stačí hoci aký tranďák a na kvalitný album FLAC 24/192 napríklad Pink Floyd už treba mať kvalitný hifi reťazec. Len tak sa to dá počúvať a mať s toho výborný pocit trebárs pri skleničke dobrého vínka![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
@pierrepetrMôj najobľúbenejší album Uriah Heep Salisbury má najlepšiu vec ako poslednú... A pre mňa pri ich prvých ôsmych albumoch (Byron éra)neviem nájsť ani jednu vec, ktorú by som tam nechcel... ani kebyže ma zabiješ![]() |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaChlapi jak já vám závidím,se svým hudebním hluchem nepoznám žádný rozdíl.![]() |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
@medecal64to už je posedlost,těžkého fandy,já neznám žádnou špatnou skladbu od mike mareena,nebo michel jarreho |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaNo to preto že to počúvate na haraburdach, nič v zlom ale na AV receivery to nebude počuť ten rozdiel![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
@THXKOto nebude,tam můžeš nacpat ,co chceš a výsledný zvuk je stejný |
pierrepetr
![]() |
|
něco na poslech,co jsme poslouchali z Laxamberkuhttps://www.youtube.com/watch?v=Ih2_lRqvGSQ&feature=youtu.beJo,to byly časy ![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@korkoranjá spíš tohlejsem mladej kluk https://www.youtube.com/watch?v=g5S2cPeErkc |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTo jsem stavěl barák a měl jsem magneťák,který jednu 18 špulku hrál v monu 24 hodin a měl jsem ho na lešení a byl slyšet až do KlánovicByl to dobrý Philips |
korkoran
![]() |
|
@THXKOTHX je norma známa práve z AV receiverov :) Či? Ale uznávam, že pri reťazci zloženom zo zosilňovačov triedy A na každý kanál, gramofónov GyroDec a reproduktorov Bowers&Wilkins Nautilus to určite znie inak. Keď budem veľký, tak potom... Ja som vôbec rád, že mám zosák s biampom :) |
medecal64
![]() |
|
@korkorantos měl nahraný na dvojku |
pierrepetr
![]() |
|
@medecal64Certifikácia THX ultra 2 bol môj posledný výkrik z domaceho kina to som sa tu na parabole registroval![]() Ďalší level kde som zakotvil je stereo a to mi zostalo dodnes. Skončil som pri poloaktivnych plnokrvnych trojpasmach z dvoma koncami ![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
@THXKOve třídě A........... |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrto som nepovedal, ale myslím že to bude v triede ABT90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
@THXKOTo moje Onkyo je AV receiver triedy AB (ako asi všetky tieto komerčné výrobky), no mám ho zapojené len na dva stĺpy Wharfedale cez biamp v stereo móde. No a pri 24bit/192 kHz a toku povedzme nad 4000 kb/s ten rozdiel oproti CD počuť je (teda počujem ho ja ako delostrelecký prieskumník - normálny človek to počuje určite aj pri nižších parametroch :-) ). Ale to je hlavne spôsobené kódovaním, kompresiou a orezaním zvuku na CD. A keďže nie som ktovieaký purista, stačí mi to. Je však pravda, že púšťať si Yes - Close to the edge z CD a z LP (alebo z prevedenej LP) je nebo a dudy![]() |
medecal64
![]() |
|
@medecal64prepáč ale u mňa AV receiver nevie zahrať stereo ako delený stereo zosilňovač. Mal som tiež AV receiver Onkyo 805ku myslím a dal som zaň 40 tis . ešte slovenských vtedy, všetko bolo super 7.1 kanál, THX Ultra 2,reprosustavy komplet 7.1 dynaudio so subwooferom sub 20A. Za dynaudia som dal vtedy 115 tis. Fakt paráda počúvať domáce kino, ale stereo to nebolo nikdy ono. To proste nebolo vstavané na stereo. Hrať to zahralo to áno, ale žiadna hifi kvalita sa nekonala. Teraz komplet delenec od BV audia dva konce a reprosustavy BV audia F3A. Poviem že nenašiel som za tie peniaze lepšie hrajúcu zostavu. Nehovorím že to je najlepšia zostava na svete ale je to zaplatitelne hifi u nás na SK a to som počul už kde čo high-end![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
@THXKOTak áno, BV audio je dobrá značka a robí kvalitné veci... |
medecal64
![]() |
|
@medecal64Áno, zostal som našinec a viem že sa kvalitov vyrovná mnohonásobne drahšim značkám. Našinec myslím ako konštruktérov aj Českých ako pán Stránka od Customworks vyrobil vynikajúci DAC 1 USB s ktorým hrám, ako aj Pavel Rehberger (Noble Audio) filtráciu má fakt dokonalú. Fandím Československym výrobcom klobúk dole a palec hore![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
@pierrepetroboustranej 2-stopý pásek,4 mono stopy |
korkoran
![]() |
|
@korkorantak to vychází na čtyřku záznam asi |
pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73 | |
![]() |
|
![]() |