Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Extrémy s Technisatem, 15 LNB

Technisaty mají u fajnšmekrů zpravidla tvrdé odpůrce, řada "obyčejných" satelitních fandů naopak oceňuje jejich spolehlivost, dobrý obraz a střihové funkce záznamů přímo v přijímači.
Technisaty nemají Diseqc 1.1 a to je jejich trvalá nevýhoda bez sebemenší perspektivy zlepšení. Motor se s nimi dá ovládat spolehlivě,ale v SW mají tvrdě zadanou 6 sekund trvající blokádu obrazu a zvuku v době přetáčení motoru. Pokud se použijí Technisaty v kombinaci s toroidními parabolami a relé Diseqc 8/1 nebo 16/1 EMP Centauri, je 6 sekundová pauza velmi nepříjemná. V režimu Diseqc 1.0 pro čtyři družice přepínají rychle, pod 2 sekundy. Řešil jsem způsob, jak 6 sekundový nesmysl vyloučit při 15 LNB:
První Diseqc přepínač 4/1 jsem dal na spodní pásmo relé 22 kHz, druhý přepínač na horní pásmo relé 22 kHz. Výstup relé 22 kHz šel původně do přijímače.Ze čtyř družic tak vzniklo 8 půldružic. Pro 15 družic jsem musel zopakovat další stejný systém. Výstupy z relé 22 kHz jsem pak napojil na relé 0/12V. Při nula Voltech mám 8 půldružic, při 12 Voltech mám jiných 8 půldružic. Relé 0/12V ovládám pomocí malého setboxu napětím pro anténu 5V.No není život krásný?

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Extrémy s Technisatem, 15 LNB

Musíš být velký Technisatí guru. Můj SIR je trvale ve vyhnanství na chalupě. Docela Tě obdivuju, je to krásný příklad lidské zarputilosti. Ovládání relé dalším setopboxem asi vejde do dějin. :))

konas
Registrace: 12/2014

RE: Extrémy s Technisatem, 15 LNB

Taky už rok zápasím se SIRem a jen co mi padne něco šikovného do oka tak pude z baráku. Je to asi můj pátej satelit ale zatím nejhorší. Rv :fuming:

kehaj
Registrace: 2/2009

@kehaj

Já s ním dlouho nezápasil. Jakmile jsme tady zjistili, že neumí při modulaci QPSK 15Mbps AVR bitrate(HD feedy do kin) , což umějí všechny nejlevněší boxy, šel do gulagu na chalupu a momentálně je zapůjčen sousedovi za odešlý Mascom 2600IRCI.

konas
Registrace: 12/2014

TechniSat kontra SIR

to je ako hovorit o BMW kategorie 7 kontra Mini...

krikri
Registrace: 3/2010

@krikri

TechniSat SIR jedno a totéž jest. Tak jaké "kontra"?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

TechniSat SIR

no SIR je TechniSat ako Mini je BMW, ak niekto hovori o TechniSat-e hovori o ISIO atd. a SIR to je taky maly bratricek od nich pre low cost

krikri
Registrace: 3/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra