, sekce: Technika |
|
Extrémy s Technisatem, 15 LNBTechnisaty mají u fajnšmekrů zpravidla tvrdé odpůrce, řada "obyčejných" satelitních fandů naopak oceňuje jejich spolehlivost, dobrý obraz a střihové funkce záznamů přímo v přijímači.Technisaty nemají Diseqc 1.1 a to je jejich trvalá nevýhoda bez sebemenší perspektivy zlepšení. Motor se s nimi dá ovládat spolehlivě,ale v SW mají tvrdě zadanou 6 sekund trvající blokádu obrazu a zvuku v době přetáčení motoru. Pokud se použijí Technisaty v kombinaci s toroidními parabolami a relé Diseqc 8/1 nebo 16/1 EMP Centauri, je 6 sekundová pauza velmi nepříjemná. V režimu Diseqc 1.0 pro čtyři družice přepínají rychle, pod 2 sekundy. Řešil jsem způsob, jak 6 sekundový nesmysl vyloučit při 15 LNB: První Diseqc přepínač 4/1 jsem dal na spodní pásmo relé 22 kHz, druhý přepínač na horní pásmo relé 22 kHz. Výstup relé 22 kHz šel původně do přijímače.Ze čtyř družic tak vzniklo 8 půldružic. Pro 15 družic jsem musel zopakovat další stejný systém. Výstupy z relé 22 kHz jsem pak napojil na relé 0/12V. Při nula Voltech mám 8 půldružic, při 12 Voltech mám jiných 8 půldružic. Relé 0/12V ovládám pomocí malého setboxu napětím pro anténu 5V.No není život krásný? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
RE: Extrémy s Technisatem, 15 LNBMusíš být velký Technisatí guru. Můj SIR je trvale ve vyhnanství na chalupě. Docela Tě obdivuju, je to krásný příklad lidské zarputilosti. Ovládání relé dalším setopboxem asi vejde do dějin. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 974 |
|
|
RE: Extrémy s Technisatem, 15 LNBTaky už rok zápasím se SIRem a jen co mi padne něco šikovného do oka tak pude z baráku. Je to asi můj pátej satelit ale zatím nejhorší. |
kehaj
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 70 |
|
|
@kehajJá s ním dlouho nezápasil. Jakmile jsme tady zjistili, že neumí při modulaci QPSK 15Mbps AVR bitrate(HD feedy do kin) , což umějí všechny nejlevněší boxy, šel do gulagu na chalupu a momentálně je zapůjčen sousedovi za odešlý Mascom 2600IRCI. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 974 |
|
|
TechniSat kontra SIRto je ako hovorit o BMW kategorie 7 kontra Mini... |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
|
|
@krikriTechniSat SIR jedno a totéž jest. Tak jaké "kontra"?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 725 |
|
|
TechniSat SIRno SIR je TechniSat ako Mini je BMW, ak niekto hovori o TechniSat-e hovori o ISIO atd. a SIR to je taky maly bratricek od nich pre low cost |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|