Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Výběr set-top boxu

Zdravím všechny znalce.Chtěl bych pořídit dětem do pokoje ke starší,ale funkční plazmě nějaký set-top box s dvb-t2.Za nějakou přiměřenou cenu...Koukal jsem na Optex ORT 8930HD nebo Krüger&Matz Cabletech URZ0329.Přehrávání internetových rádií je fajn bonus,ale hlavně mi jde o citlivost tuneru,aby neměl problém zpracovat i slabší signál.Máte nějaké zkušenosti?Díky za normální odpovědi.

NecanP
Registrace: 6/2010
Odpověď v diskusním vlákně

re: Výběr set-top boxu

Velice citlivý a dobře ovladatelný je TS UNICO TELE System. Dělá se i dvou tunerový. https://www.parabola.cz/clanky/6199/ts6820-twin-a-ts-unico-dvoutunerovy-a-jednotunerovy-set-top-box-s-hevc-od-firmy-telesystem/ Mám ho doma. Předtím jsem měl 1 měsíc EVOLVEO OMEGA T2 o kterém se psalo že má citliví tuner,ale stále mi některé kanály kostičkovali. Vyměnil jsem ho na radu montážníka za Telesystem a vše je v pohodě.Ať se daří. R^

nemo
Registrace: 10/2004

RE: Výběr set-top boxu

Hlavně si kup set top box s CI slotem, jinak Ti bude brzy k ničemu...

Zemak
Registrace: 9/2016

Používám telesystem 6820twin,citlivost je výborná,chybičky v sw se doufám ještě vychytají např.načítání nových stanic,stáčí aby se jen objevil slabý signálek a na Ostravsku jich je hodně,občas to potom spřehází i favority,problém s načtením některých usb-velmi pěkný obraz právě na plazmě! :8)

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

RE:Výběr set-top boxu

Mám Evolveo Omega T2 a supr,výborná citlivost,dobré menu,usb..jen ovladač je trochu horší ale jde to..

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Já jen můžu říci za sebe,že už druhé Evolveo mě zklamalo.První USB DVB-T a teď Evolveo Omega T2. Síla signálu 98% kvalita kolísala mezi 60 až 90%. A teď co mám TS UNICO TELE System síla signálu 98% a kvalita 100% a ani se nehne. Evolveo už je druhé v šuplíku :fuming: :)))

nemo

@nemo

Tak je pravda že signál je u Evolve občas nestabilní ale není to nic co by nějak vadilo a jà to mám spíš jako zálohu k hlavnímu příjmu.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

no myslim ze deti bude zajimat spis internet nez traparna T2.
ale tak dejme tomu DM 525.

kristian1
Registrace: 7/2016

RE:Výběr set-top boxu

Di-way K1!Mám ho dva roky a nemá chybu.

zeze
Registrace: 5/2011

kristian 1 má pravdu když říká- no myslím ze děti bude zajímat spíš internet než T2. Já jsem ten setobox koupil ženě do kuchyně na telenoveli. :laughing: Jinak bych to asi řešil s tím DM 525. Když to vezmu podle kluka ten už se na běžnou TV vůbec nedívá. Nová doba :)))

nemo

@nemo

že ti jeden ukazuje víc,to ti jen ukazuje,není to měřák,ale ukazatel,nic to nevypovídá o citlivosti,může to být právě naopak

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Zemak

Hledám taky STB pro DVB-T2 se čtečkou či CI slotem. DM 525 se mi zdá se spoustou, pro starou invalidní paní, poměrně zbytečných funkcí a drahý. Existuje obyčejný, za pár korun STB se čtečkou (krabička do které babka vloží kartu a dívá se na DVB-T2 - nyní Plustelka, po 3 letech i CZ Muxy) Žádné další funkce ani nahrávání neopotřebuje a má propojení s TV jakékoliv(SCART i HDBTV).
Nebo teď koupit za 350Kč nějaký obyč. šunt DVB-T2. a až to i ČR zakódují, pak koupit se čtečkou, třeba sociálka pak už dá invalidům příspěvek.

ja987
Registrace: 1/2016

Mám i DM525,t2/c-používám ho na kabel,je tam t2 tuner slabší než u telesystém 6820,enigma je ale vychytaná/openatv 5.3/,pro staršího nezkušeného bych nedoporučoval,amiko combo by bylo výhodnější-jenže u nás není,na amazonu něco je, ale bez CI!JE ČAS,NĚCO SE OBJEVÍ. :8)

spyko

@spyko

a jaky ma presny oznaceni to amiko ?

kristian1

Byla to stejná bedna jak amiko a4,jenže s ci+,kruci teď jsem to překopal a už to nemohu najít,a nebylo tam hbbtv! :lookaround:

spyko

ten popis produktu na amazonu je katastrofalni

kristian1

Zemak

Na co teď CI? Teď se nic nekóduje a do dvou let asi nebude! Jestli jednou se bude, tak budou současné mašiny nejspíš v křemíkovém nebi! Takže pokud někdo teď z nějakého důvodu řeší stb/T2 265, tak nějaký obyčejný a CI není to, co je nyní potřebné a aktuální :-/

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Delta1

ano,to je i můj názor-proto telesystem 6820twin!

spyko

@Delta1

No pozor-M7 už koduje DVB-T2 v Belgii,tedy začal,v rakousku už to jede v kodu,němci to taky zkouší

korkoran
Registrace: 10/2006

Plustelka už je v kódu - dvě TV mi kartu berou, ale pro další dvě TV potřebuji dekódovací STB. Plustelkou dodávaný STB a Amiko 8260+ umí prý ale jen 264, takže pak pro kódované CZ DVB-T2 muxy mi tyto budou na nic. A teď babo raď. Díky za náměty.

ja987
Registrace: 1/2016

to amiko 8260+ nema h.265 a amiko neo combo zas nema CI slot takze nebrat.

kristian1

Pokud bude naše T2 platforma kódováná, tak budou na trhu settopboxy s integrovaným čipem pro autorizaci, takže nebude CI+ rozhraní pro modul potřeba. Potřeba bude pouze u televizorů.
Kupovaní settopboxů s CI+ je v této době absolutní nesmysl.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ja pouzivam jako set top box svuj Vu+ Uno 4K, jen jsem vymenil tuner, satelitni jsem si dal do Ultima....Ma to spoustu vyhod, pro me je nejcennejsi moznost streamovani, jsem muzikant, jezdim hodne do zahranici na zajezdy, takze se divam na svou TV uplne kdekoliv na svete, ani VPN nepotrebuju ... A navic spousta uzasnych doplnku pro Enigmu :)

Zemak
Registrace: 9/2016

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra