![]() |
|
přechod Z W8 na W10 64BITJe to mimo satelitní téma, ale chci se zeptat, jestli jde ještě (pokud možno bezplatně :) udělat přechod z W8 32bit na W10 64bitDěkuji za info. |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
RE: přechod Z W8 na W10 64BITMyslel jsem MANETO. Doma kouknu jestli mám odkaz na stránky, ze kterých se to automaticky spustí a nainstaluje.1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
RE: přechod Z W8 na W10 64BIThttps://www.microsoft.com/cs-cz/accessibility/windows10upgrade1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
@konasWin sam o sebe pouziva cca 0.9 GB RAM, ked tam pustim Firefox je to 1.5 GB RAM![]() |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
@mjamriskaTo je klidová potřeba systemu. Zkus pustit nějakou jednoduchou hru, a uvidíš. Mě WIN10 používá v klidu 1,1GB.Ale, jen pro příklad, ve video střižně Adobe Premiere Pro, při importu a současném indexování, je 12GB málo. Takže ona se potřeba RAM projeví až při spuštěných programech. Někam zabrouzdáš, pro WIN na podezřelou stránku,system automaticky spustí Antimalware Service Executable (součást OS), a jsi se svými 2G v pytli, a jen čumíš, jak ti tenhle program prohledává HDD+celý počítač. To může, při téhle hw sestavě a dost zaplněném disku trvat i několik hodin, a ani si při této akci neškrtneš. ![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@mjamriskaJeště doplním: Antimalware Service Executable má přednost přede vším a spouští se automaticky na pozadí, takže nic nepoznáš, jen ve Správci úloh když se Ti ho podaří otevřít, trvale svítí LED HDD, a ve slabé hw sestavě je PC totálně zablokované. Dříve jsem se s tím dost pekelil,protože ASE musíš nechat doběhnout. S novým procesorem a dostatkem RAM vůbec nepoznám, že se spustil. Takže s 2G RAM Win10 chodí, ALE!... |
konas
![]() |
|
zvlastnosttakze konecne mi ponuklo stiahnut Win10,ale po prekontrolovani kompability mi ukazalo ze CPU not supported,daky MX problem.A to v masine mam Intel® Atom 330 Duo Core 1.6GHz , a vy opisujete chalani ze sa vam podarilo ho natlacit do 10 rokov starych laptopov![]() |
mercedes77
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 926 |
![]() |
|
@mercedes77Chyba nebude u Tebe. Přečti si:https://www.infopackets.com/news/9619/how-fix-cpu-not-compatible-windows-10-errornebo si zadej do vyhledávače: CPU not supported MX problem. Tam Ti vyskočí hafo odpovědí, mimo jiné i z Microsoftu. |
konas
![]() |
|
@konasdik,idem skusit a uvidim ci teda budem uspesny.Ked sa uz bavime o PC,mozes mi ty alebo niekto poradit co s HDD ktory v HD Tune ukazuje nizke hodnoty pre zapis? Je taky HDD uz pred svojou smrtou a ziadny fix neexistuje? Vadne sektory nema ziadne. |
mercedes77
![]() |
|
@mercedes77Může se přehřívat, nebo spoustu dalších věcí. Já to řeším vždycky výměnou za nový,protože nechci přijít o pár věcí. Takže o tom moc nevím. Zase zadej do G...lu : HDD v HD Tune ukazuje nizke hodnoty pre zapis - a uvidíš. Najdeš pár odkazů na testování a vyhodnocení. |
konas
![]() |
|
@konasano mas pravdu, samozrejme sa pocitac kupuje resp sklada podla pouzitia, viac menej som ten win dal len na studijne ucely ako to bude chodit, radsej pouzivam linux, ale na obycajne pozeranie stranok to chodi uplne v pohode, este sa mi nestalo, zeby som si niekolko hodin neskrtol, este raz - na obycajne prezeranie stranok uplne v pohode![]() |
mjamriska
![]() |
|
@mjamriskaMáš kliku. Mě se to několikrát spustilo, na starém poči na 8.1, šel jsem na pivo, dal jsem si tři, a po návratu po ještě chroustal.![]() ![]() Jak Ti lítá nový Firefox vzor 57? |
konas
![]() |
|
@konasTakze sa v Biose som sa pohral s nastavenim MX a Win10 uz stiahnuta a nainstalovana![]() Dik tebe a ostatnim za pomoc. |
mercedes77
![]() |
|
@mercedes77No to mám radost. Pár odkazů a už to frčí. Já s tím nikdy problém neměl, znám to jen z doslechu a co jsem letmo přečetl. Samozřejmě si to nepamatuju, ale na Živě.cz v poradně, je pořád něco zajímavého o PC. Hlavně bys asi tu lemru nejvíc oživil SSD diskem. To je na živě vždy první rada na zrychlení. |
konas
![]() |
|
@konasjasne,SSD disk urobi strasne vela. A hlavne ta rychlost boot OS je neporovnatelna s klasickym HDD. Na jednom starom HP laptope som vymenil klasicky HDD za SSD a Win 8 mi startuje takou rychlostou,ze "jabkaci" krutia vyzdy hlavou ,ze oni to maju na masinach za 1.000E![]() ![]() |
mercedes77
![]() |
|
@mercedes77Taky se na to chystám u svého NB HP Probook 450 G0. SSD systemový, původní HDD do rámečku místo DVD mechaniky a to to pofrčí.![]() |
konas
![]() |
|
@konasurcite chodi rychlejsie ako 56, ale v porovnani s chrome si netrufam povedat ci je rychlejsi, mozno aj ano, ale je to cisto subjektivny pocit |
mjamriska
![]() |
|
RE: přechod Z W8 na W10 64BITJa som ten novy Firefox skúšal a rýchlosťou ma vôbec neočaril , opat som ostal u Chrome , ten myslím ze nema teraz konkurenciu . |
mercedes77
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
![]() |