Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Freesat pár otázok

Končí m im predplatné Skylink a rozmýšlam či ho prdĺžiť alebo prejsť na freesat. Mal by som pár otázok. Zaujímajú ma hlavne HD kanály v balíku medium. Neviem ako je aktuálny zoznam programov na ich stránke, tak sa spýtam tu ľudí čo tento balík majú zapaltený.
Ide na slovensku CT sport v HD alebo je pre slovensko nedostupný?
Spektrum, Prima zoom, TA3, Joj Plus, CT24 sú len v SD?
Auto Motor a Sport nie je v balíku medium ?
Ako je to so spoľahlivosťou signálu, výpadky?
Ako funguje podpora?
Pôjde katra freesat v module smith skylink ready? (teraz tam mám kartu ICE) a v uničítacke AB cryptobox mini?

milan79
Registrace: 1/2016
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Freesat pár otázok

freesat je asi tak 169krat horší, je to nejhorší satelitní služba vůbec Rv Rv

honegero
Registrace: 5/2015

Môžeš to aj nejako rozvieť? V čom je horší? Kvalita obrazu, podpora, signál ?

milan79

nabídka programů a kvalita obrazu

honegero
Registrace: 5/2015

neřekl bych, že má freesat mizernou nabídku programů.. ba naopak. Má ji nejbohatší. Problém s uni čtečkou by být neměl.. ohledně HD programů nemám přehled, ty sleduju z DIGI. A co se týče Auto motor sport, i kdyby nebyl v základní nabídce, tak je v nabídce Plus za 1 Kč.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

Mne to ukazuje balik freesat plus za 4€. A ešte otázka k tej cene. Nakonfigurujem si balík, ukáže mi cenu a pod tým cenu bez DPH a tá je rovnaká. To tam majú uvedené ceny bez DPH, alebo ako to je?

milan79

@milan79

velmi pravděpodobně.. to je nakonec pořádné překvapení, na jakou částku se dostaneš. Možná bysis tam mohl zavolat.. Ta cena 1 Kč za Plusko je akční cena, kterou ti můžou poskytnout. Ta platí neomezeně (já jí mám od samého začátku už x let).

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

@milan79

Skús , Smart , cez sipo za 5,80 € mesačne , ja som spokojný, plus nejaké zahraničné z 19,2,E,13,0,E,4,8,E,04,0,W a 28,2,E , samozrejme iba FTA stanice

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25
Registrace: 11/2015

@milan79

Freesat medium mám takže odpovede:
1. ČT HD ide aj pre SK
2. Spektrum... atď sú len v SD (časom ktovie možno budú niekedy v HD)
3. Auto moto - nieje v balíku medium
4. spolahlivosť - zatial asi na 100% (mám to necelý rok)
5. Podpora - neviem volal som tam len raz, keď došli karty - ani jedna nešla, potreboval som reflesh, nemohol som sa celý deň dovolať, ale v ten deň akurát rušili nejaké SD programy takže asi im tam volalo vela ludí. Inak komunikujú aj cez facebook. Mail som zatial neskúšal, odvtedy som ich nepotreboval.
6. V Smit-e ide v pohode (mám doma tri kusy všetky šlapú v pohode). Taktiež ti pôjde UNI čítačka. Pre zákazníkov čo nechcú od nich prijímač budú naďalej v distribúcii ICE karty (a ja dúfam že veeeelmi dlho). :)

Rasto1978
Registrace: 6/2010

Som tam volal včera a tá pani o tom nevedela ani toľko čo ja. Keď som sa jej spýtal, že v ako systéme kódujú, tak mi povedala , že nekódujú ;) , takže tam sa veľa nedozviem, preto som napísal sem.

milan79

@milan79

Už som ti písal vyššie (asi si si nevšimol).

Rasto1978

Rasťo:, takže aj ČT Šport, lebo pani na infolinke to nevedela. Facebook nepoužívam (stará škola ;) ), ale tá podpora tam človek nevolá každý mesiac. Dôležité je aby to išlo bez výpadkov a aby bola dobrá kvalita obrazu. Ako je na tom freesat obrazovo ak vieš porovnať so skylinkom?. Ja pozerám na Samsungu 4K 55 palcov 7mičková rada takže by som nerád do takej telky púšťal zlý signál.

milan79

Obrazovo asi jednako ako u skylink. HDčka sú v pohode (u sd to je horšie, vidno kompresiu a to mi vadí, ale to je jednaké aj u Skylink - to vidíš aj doma). Snažím sa nesledovať SD programy :))

Rasto1978

Pokiaľ to máš k 1 TV, je to so Skylinkom porovnateľné, pri 2 vychádza Freesat rozhodne lepšie. Ak chceš len karty, prijímače po Skylinku môžeš použiť. Je teraz akcia za 5,- EUR za medium na 1. porok za 1 kartu, za 5,12 na 2 karty, ak by si chcel plus HD, máš to za 9,12 EUR na 1. polrok a 14,25 EUR na 2. polrok na obe karty. Byť Tebou, skúsil by som to s nimi - prerábal som Skylink na Freesat kolegyni a tvrdila, že jej nevypadáva pri horšom počasí tak skoro ako Skylink. Viazanosť je 12 mesiacov, takže sa po roku môžeš prípadne vrátiť ku Skylinku. Pokiaľ si z okolia Trnavy, vedel by som Ti s prechodom pomôcť - Freesat dáva príspevok pri montáži, takže to klienta vyjde minimálne (v Tvojom prípade vlastne len cestovné a potrebný výhľad na 1W), Inak pokiaľ je to možné, maximum ponuky kanálov a HD je Freesat plus HD spolu so Skylink digital (základ)

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Ešte čo sa týka podpory, to snáď ani nebudeš potrebovať a aj reflesh (v prípade potreby) si už vieš po novom spraviť aj sám.

Rasto1978

No ja to chcem na tri TV. Momentálne mám od skylinku kombi, kartu next a tretiu len základ. 2 TV sú so sat,. tunerom a k tej tretej je pripojený Cryptobox mini. Spolu mi to ročne vychádza na 230€ (ak by som pokracoval u skylinku, tak by som zobral HD plus v kombi je veľa SD kanálov, ktoré aj tak nikto doma nepozerá) u freesatu by to bolo 3 medium za 140€ na tri telky (zarátaná polročná zľava).

milan79

Ešte otázka k parabole. Momentálne mám dve jedna je gibertiny 90 s motorom s jednoduchým LNB na j(eden kábel). Druhá je 60ka s dvojitým LNB. Odporúčali by ste radšej kúpiť quad LNB a tú malú parabolu odpojiť, alebo to stíha aj so 60 kou?

milan79

Aj ja to mám na tri TV, platím 14,05 € mesačne (prvé tri mesiace boli samozrejme lacnejšie). Karty som objednal priamo od nich, niečo sa v prvej faktúre za ne platilo ale nebolo to vela. Viazanosť ako bolo spomenuté - rok.

Rasto1978

Ide to aj na 60ke. ALE nechaj si tam 90ku, budeš mať väčšiu rezervu signálu, pri silnejšom daždi ti to vypadne ovela neskôr ako pri 60ke. ;)

Rasto1978

Prihoď si tam aj plus HD za 48EUR/rok a pôjde Ti to na všetkých 3 kartách. Mne osobne by napríklad chýbal Discovery Science a pôjde Ti aj ten AUTO-MOTOR A Šport - inak Freesatové karty sú ICE a zatiaľ idú zdieľať - to len tak mimochodom ...
Takto celé prvý rok za 189,- EUR

Dzordzo

Presne nad tým rozmýšlam aj ja ten poplatok úvodný je 5€ to pani vedela 😀.

milan79

Parabolu dokúp pevnú 90 cm namiesto 60cm a máš Skylink v rezerve

Dzordzo

Ten plus balík to sú len SD programy, alebo je aj niečo v HD ? Ten Auto Motor.. sem tam pozriem, ale je tam aj dosť takých, ktoré by asi nikto u nás nepozeral.

milan79

Dzordzo: Dobrý nápad, len to musím zajtra pozrieť či by tam dve 90 ky vošli.

milan79

http://sk.freesattv.tv/userfiles/sk/Programovy_sprievodca.pdf
tu je označené, čo je v HD. Na 1 z kariet by si mal mať dostupný plus HD na 2 mesiace aj pri objednaní Medium, tak budeš vidieť, či sa Ti to vyplatí. Ak si ale potom plus doobjednáš, predĺži sa viazanosť znovu na 12 mesiacov ...

Dzordzo

@milan79

Prečo dve 90tky ? on to myslí 90ku na freesat a 60 na skylink (tak to mám aj ja :) ).

Rasto1978
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra