Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Kojál K28 versus K59

Od úterý, kdy spustil Kojál vysílání v DVB-T2 na K28 jsem zaznamenal podstatné zhoršení signálu na K59 a stejně i soused. Mně je to jedno, mám STB DVB-T2 a kromě ČT D/Art mi to nevadí. Co ale Ti, co nemají nové TV nebo STB?

ja987
Registrace: 1/2016
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

@radek1

Psal, že tam měl odbornou firmu hned druhý den po objevení se problému a předpokládám, že ta určitě byla vybavena kvalitní měřící technikou a perfektními znalostmi místních příjmových podmínek

cha-cha
Registrace: 5/2007

@cha-cha

Ano, je to tak. První doporučení od montérů znělo: Změnit lokalitu! Když jsem řekl, že kvůli podělanému DVB-T2 se stěhovat nebudu, tak se pustili do měření a práce. Jak už jsem tady několikrát psal, byla to už 4. odborná firma a velice dobře vybavena měřící technikou, která řekla, že tady u nás je to jama, kde příjem po zemi je prakticky vyloučen a to ode dne kyd nějaký chytrolín vymyslel vypnout Stražovják bez náhrady. Ať žijí ČRa!!!

ja987

to ja987

a co ti tam tedy 4x namerili?, kdyz byli tak velice dobre vybaveni, nebyl by k nahlednuti i nejaky ten merny protokol?

kaos
Registrace: 2/2009

@kaos

Naměřili pokaždé téměř nic a sebrali si 500 Kč za cestu s tím, že nemohou zaručit, že budu mít dobrý příjem. Protokol nepotřebuju, ty čísla jsou mi k ničemu, když potřebuju dostat signál do TV.
Signál je vždy a všude, je jen problém ho zachytit a dostat do zřízení. Tak jsem si s tím pohrál, na rozdíl od odborníků, a tak jsem měl všechny programy, co jsem chtěl. Některé na hraně, ale měl. Bohužel jen do doby, než přišlo vylepšení k horšímu = spuštění DVB-T2 z Kojálu. To zmizela ČT D. A vnučka na tento víkend k nám nepřijela, protože nám už nejde ČT D.
Spuštění K28 z Kojálu jsem toužebně očekával, že se to zlepší, ano zlepšilo, ale k horšímu, protože hlavně jsem bez ČT D, TAKŽE CELKOVĚ ZHORŠILO.
Jakási Óčka a Šlágry nikoho v rodině nezajímají, ale mám je, ale Déčko teď nemám. Rv

ja987

RE: Kojál K28 versus K59

Jestli k tobě vnučka jezdí jen kvůli tomu, že čumí na Déčko, tak je asi něco špatně. Mnohem horší, než se nechat odrbat od jakýchsi amatérů, kteří nevystavují ani měřící protokol.

bretah
Registrace: 9/2012

@bretah

A nechceš teda přijet mi to profesionálně změřit s protokolem? Nevím ale, k čemu mi bude pak ta kupa čísel, byť od profesionála, na papíře na stolku.

ja987

@ja987

Ne, nechci.

bretah
Registrace: 9/2012

Někdo zjevně nechápe, že když někde něco není, teda signál, tak se může klidně rozkrájet na kousíčky, ale stejně s tím nic nenadělá. Leda postavit 100m vysokej stožár nebo si zakopat optiku z nějakýho vysokýho kopce poblíž, kde signál možná bude. Všechno samozřejmě za takový prachy, že za to mám serpo u Skylinku předplacený na 1000 let :)))
A je celkem naivní si myslet, že Radiokomunikace budou spouštět a provozovat vysílač u Kyjova jenom proto, že pár strejců zarytě trvá na pozemáku. Kterej stejně za pár let bude placenej taky :)))

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Máš naprostou pravdu. Akorát s tím rozdílem, že signál byl, je a bude všude. Někde dobrý, někde mizerný. U nás je ta druhá varianta. Jde jen si s tím pohrát a z "prdu udělat kuličku". Zkrátka kdo chce, hledá řešení, kdo nechce, hledá důvody a výmluvy. O placení tady vůbec nejde, ale o sledování TV stanic (třeba BTV).

Zdraví strýc od Kyjova.

ja987

@bretah

Nechceš, nechceš. Kritizuješ tady "anténní amatéry", aniž bys věděl co čím a jak měřili a sám mi mou zakázku udělat odmítáš. Škoda, mohl sis vydělat.
A vnučka k nám nejezdí kvůli ČT D. Špatně jsi to pochopil, ale večer před spaním chce pustit pohádku na ČT D.

ja987

nekteri profi technici s merakama za 100 tisic a reknouti ze tady nejde multiplex 4 a slovaci a s protokolem toje akorat dobre na wc vytahl sem na vysocine colorku vlozil v hodny predzesilovac a ejhle smer brno jelo kojaljavorina barvicka....

Dexerwave
Registrace: 10/2017

Jak je to s DVB-T2 K28 z Děvína?

Na interaktivní mapě vysílačů se u popisu Mikulova-Děvín objevil Mux12 i s mapou pokrytí. Je to jen předběžné zveřejnění informací v mapě, nebo Děvín skutečně začal vysílat Mux12 na K28?
Když začal vysílat Kojál na K28, tyto informace se v interaktivní mapě objevily až týden po začátku vysílání.

ja987
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra