Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

VU+SOLO2 FTP připojení

Dobrý den. Mám takoví problém. Chci si vytvorit FTP propojení mezi VU+SOLO2 a notebookom. Stáhnul jsem si Dreambox Control Center. Vyplnil jsem v nem všecky potrebné položky podle více návodu. Po pripojení k stb mi po jisté chvíli vypsalo ,,Síť je OK,,. Ale FTP Browser ve VU-čku mi hlásí: Remote (Not conected). Takže ted bych rád vedel jak jsem na tom, jsem pripojený nebo nejsem. Za každou radu předem díky!

vankari5
Registrace: 1/2016
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+SOLO2 FTP připojení

no to ako mame vediat? :) Skus odinstalovat a nainstalovat ftp server, alebo znova img do boxu, skus bez prevzatia settingu a vyskusaj ftp ...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

No dobře ,tak potom jinak:
Síť editor připojení :
aktivní povolit
název pro sdílení rootvusolo2
typ připojení CIFS nebo NFS sdílení?
IP serveru IP boxu
sdíleno serverem jako root
použít jako náhradu HDD ne
možnosti připojení rw?
uživatel root
heslo ........

mám takto dobře tyto údaje?

vankari5

podla mna si pleties ftp a sambu , ale aky mas img ? V niektorych asi treba mat zadefinovane heslo, bez neho to nemusi ist.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

@vankari5

Mýliš si to ako hovorí liquere. To čo robíš je mountnutie a snažíš sa mountnúť box sám sebe. Neviem aký máš image ale určite je nastavenie - sieť - ftp setup. A tam to pozri, či Ti to beží.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Satdreamgr- openpli-gst1 4
Python verze 2.7.3
GStreamer 1.6.3

vankari5

@vankari5

Pozrel si už v boxe, že či Ti beží FTP? V Openpli sa mi zdá že je to ako v OpenATV v Menu/Nastavenia/Systém/Sieť/Devices. Ale na 100% teraz neviem. Hľadaj to tam niekde.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

petersk: ano, máš pravdu, je to Menu/Nastavení/Systém/Devices táto položka je u mě prázdná. Položka Síť je tady v menu vedená samoostatně.

vankari5

TO: vakari5

....nenapísal si čí cez web rozhranie sa dostaneš do VUSOLO-2,alebo nie?

dano01
Registrace: 11/2008

Dano01: do webového rohraní (WebInterface) se po zadání IPadresy dostat vím

vankari5

@vankari5

Popros niekoho cez Teamviewer aby Ti to nastavil v OpenPli, lebo očividne sa s tým nevieš pohnúť. Ja nepoužívam OpenPli vôbec.

petersk

Uz si mohol za cely xen vyskusat x img ..... on ma ten grecky nie pokial pisal dobre ..????

liquere

petersk : ty co používáš za img, já mám toto jen experimentálně. Ale asi ho budu muset co nevidět změnit.

vankari5

@vankari5

OpenATV používam.

petersk

to nie je o image :))) satdreamgr je super image

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

potom mě teda vyved z tmy

vankari5

TO: vakari5

... to je fajn keď sa ti dá konektnúť do boxu cez web-rozhranie v podstate môžeš meniť nadstavenia v boxe atď...., ja mám firmware BlackHole vo VU Solo2 a mal som podobný problém, cez web rozhranie sa dalo do boxu konektnúť a cez DCC, RCC a TC nie a nie, až som najedovaný odinštaloval antivír ( tuším Avast....) a cez RCC DCC aj TC to zrazu začalo fachčiť, Teraz tam mám antivir AVG a fachá to cez RCC a TC ok, cez DCC to nejde,hi....držím palce R^ určite na to prídeš ( skúsil by som iné PC, prípadne pozrieť fireval, vypnúť antivír....) R^ R^ R^

dano01

jak se připojit na Telnet v TC?

vankari5

re: VU+SOLO2 FTP připojení

... možno pomôže toto:
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/item/pripojenie-linuxoveho-prijimaca-cez-ftp-k-pc
R^ R^ R^

dano01

@vankari5

Nič v zlom, ale odskúšal si už niečo z toho, čo Ti tu poradili? Lebo z Tvojich pripomienok rozumiež, že nie, furt sa točíš dookola. Cez TC na telnet sa nepripojíš. Treba nato program putty alebo RCC napr.

petersk

no, tak aspon jedna konkrétní odpoved. program Putty v notebooku mám stáhnutý, jenže jaký je postup při jeho nastavení. Nevíš mě nasměrovat nějaký link? Dík.

vankari5

@vankari5

Tak zložité to nie je. Pustíš putty do riadku kde je hostname zapíšeš IP boxu a odklikneš buď Telnet alebo SHH /doporučujem SHH/ dáš OK a do prvého riadku čo sa Ti objaví dáš root. Ale najprv si preštuduj o telnet príkazoch niečo, lebo o pol hodinu tu budeš, že Ti to už neide :)))

petersk

P.S. V DCC mě do Telnetu nechce pustit, vypíše mi not found,teda, když ten příkazový řádek vyplnuji dobře.

vankari5

@vankari5

Bez urážky, ale působí to na mě, že nevíš vůbec která bije: Telnet,ftp,putty,ssh..všechno dokupy.
Zde pár návodů na prostudování: DCC - https://goo.gl/q5BWSy FTP - https://goo.gl/hLb6TE PuTTY (SSH) - https://goo.gl/XmkXzz
Třeba Tě to posune o kousek blíž k cíli, můj skromný tip je, že bude něco špatně nastaveno v routeru.. Howgh

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

stále se k tomu nemohu dopracovat, co je tedy základom FTP pripojení, nemá nebo neví nekdo link na návod?

vankari5

@vankari5

Čo myslíš, aký základ? Základom pripojenia ftp je ftp protokol. Môžeš hľadať návod, ale tu to máš už podrobne popísané. Ale tak sa mi zdá, že Ty to vôbec nečítaš a ani to neskúšaš. Najprv o tom si prečítaj niečo, že čo je ftp,samba,shh,telnet, čo je mount a pod. Lebo zjavne Ti to nič nehovorí. Myslím to všetko v dobrom ;)

petersk
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra