![]() |
|
Spojení přijímače s anténouProblém, který řeším již nekonečně dlouho. Občas nechce točit motor, signál prochází. Nyní jsem se konečně dopracoval k závadě. Stačí pootočit F-konektorem na přijímači a motor chodí. Jako kdyby to v tom přijímači neměl dostatečný spoj. Jak je to tam vlastně dělané, ta dírka pro F-konektor? Spojení F-konektoru s kabelem je OK, tím to není. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: Spojení přijímače s anténouKup si spojku a podívej se jak je to tam udělané![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Spojení přijímače s anténouNěco jak dva listová péra proti sobě. Možná rez nebo už nízký tlak, tudíž vyšší přechodový odpor relativně vysokému proudu ss napětí pro Motor a Lnb.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Spojení přijímače s anténouZkus spojit novou spojkou (jsou různé kvality) s kouskem koaxu s tlustším středním vodičem, nevím co tam máš teď, cca od 0.6-1.2mm. Nebo ještě hezky pocínovat![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
@Tomik535Tomíku děkuji. Ty dvě listová pera, tak to asi bude. Že jsou spojky s různě silným tím středovým kolíkem jsem nevěděl. O tom pocínování jsem také přemýšlel, ale bojím se, že tam udělám místo hezkého pocínování bobek. Už jsem zkoušel ten středový kolík zdrsnit, to ale moc dobře nelze.Tomu s tím kouskem koaxu nerozumím, co tím myslíš. |
sateliťák
![]() |
|
RE: Spojení přijímače s anténouPokud netočí motor ale signál prochází, může být závada na desce přijímače v připojení napájecí větve k vstupu F-konektoru - např. studený spoj.. Zkus zahýbat s připojeným kabelem do přijímače, zda dochází k výpadku a zda je to tímto pohybem ovlivněno. Samozřejmě že musí být přípojný kabel s dostatečným průměrem středového vodiče a dostatečnou délkou z F - konektoru. Bohužel do tuneru přijímače neni jen tak vidět, musel by se odvíčkovat. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Spojení přijímače s anténouChce to měřit v uzavřeném obvodu. Úbytky napětí atd. Všechno bude o větším odběru proudu při otáčení antény. Ohmův zákon, nic víc, nic míň...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Spojení přijímače s anténouNo možná tam nějaký studeňák asi bude, teď jde o to kde. Jedině ještě zkusím navolit nějakou vzdálenou družici, aby to jelo co nejdéle a přitom zavrklat kabelem, jestli to bude vynechávat, nebo ne. Když ono to také povel na motor dává jen určitou dobu, do té doby to musím stihnout. |
sateliťák
![]() |
|
@pepa12taky tuner nemusí vůbec najít |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
@pierrepetrDobrá rada. |
sateliťák
![]() |
|
@sateliťákto nebyla rada,to byla reakce na radu,aby nečetl všechny kraviny odkohokoliv |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
![]() |