Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Selfsat H50D4 plochá satelitní anténa

Zdravím pánové. Nemáte někdo zkušenost s anténou:Selfsat H50D4 plochá satelitní anténa Quad LNB/náhrada za 80 parabolu.

edge
Registrace: 2/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Selfsat H50D4 plochá satelitní anténa

Před nedávnem tady byla diskuse, najdi jsi ji, ale pochybuji, že ji někdo vlastní, tady u znalců moc důvěry nevzbuzuje. Já jsem její zastánce, bohužel jenom teoretický. Základní pravidlo je, že by měla být kryta před vodou /samozřejmě kápnout na ní může/ t.j. umístění někde pod podbitím střechy, na zdi nebo v zákrytu balkonu. Nedávno někdo psal o menší H30, že na skylink postačuje, ale občas ji někdo prodává, dokonce ji někdo i dával za odvoz na testy. Logicky z toho vyplývá, že to až takové "terno" nebude, na svářečky typu astra19 bude stačit. Tahle je ale věčší, takže...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

edge

Asi rovnou napiš, na jakou družici ji chceš, at se může rozvinout konkrétní diskuse, jinak to nebude mít smysl...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

RE: Selfsat H50D4 plochá satelitní anténa

To je jedno na jakou družici, jenom ze zájmu pro všechny.

edge
Registrace: 2/2015

H30 jsem odzkoušel

a konstatuji, že je lepší, než je všeobcné očekávání.
H 50 s cca 2x větším rozměrem bude určitě hrát na Skylink a hlavní družice, tedy 28E, 23,5E, 19E, 13E, spolehlivě.
Je poměrně drahá. Krupobití, které u nás takovou vzácností v posledních letech není, ji může poničit mnohem více, než plech obyčejné paraboly, když LNB dnes stojí pár korun.
Nákup H50 je proto oprávněn, když jsou zde vážné, například estetické důvody, ale její umístění musí být chytré, jinak se jedná o plýtvání peněz a to překvapivě nikoliv daňových poplatníků...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra