Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Není HD jako HD, není formát jako formát

Vzhledem k tomu, že běžela poměrně nedávno Star Wars jak na HBO HD tak na Prima Cool HD bylo možno porovnat technickou kvalitu filmů, naprosto mě zarazilo, že na Prima Cool HD běžely filmy v nějaké vyzoomované kopii nebo to Prima nějak upravuje, konec konců si lze u Primy všimnout, že nevisílají filmy ve formátu 2,35, na rozdíl od jiných tv, kde je běžně vysílají, už zmíněné Star Na HBO HD v 2,35 a mnohé další. Pokud tento formát někdo nějak upravuje, zoomuje atd.tak podle mě už to nemůže být ani HD. Když nad tím přemýšlím, spousta lidí si pořídili velké tv (HD teď už 4k) a očekávájí, že dostanou ten obraz z prodejny, ale ono ejhle, v kolika asi případech ty tv využijeme, abychom využili jejich potenciál a to se bavíme jen o HD a vůbec né o SD. S příchodem 4k nastane naprostý chaos - rozlišení, dopočty, přepočty, atd...Jen jsem chtěl na příkladu ukázat, že by z daného formátu mělo vytěžit maximum( rozlišení, dát tok,atd..) a né za cenu zvýšení počtu kanálu (vždyť jich je spousta úplně zbytečných) hledat jak vše ošidit a ušetřit. Pak je všechno jenom jako, ale máme HD!!!

Dave C
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Není HD jako HD, není formát jako formát

upremiových 2 kanálů déle trvá než naběhne obraz.

kolenáč
Registrace: 4/2010

ty dva prémiové déle trvá než naběhne obraz.

kolenáč

Chápu, že některé stanice nechtějí vysílat formát 2,35, myslí si, že diváky odradí černý pruh nahoře a dole a neberou v potaz, že film byl takhle původně natočen a proto si koupí kopii ve 16:9, to je jejich politika a tyto kopie můžou být ve skvělé kvalitě. Vadí mi, že se množí honosí logem HD a přitom jenom dopočítávání a ať mi někdo neříká, že sehnat kvalitní kopii v native HD u nových filmů je nějaký problém. U SD 5.1 zvuku už je to přímo klam, jediná HBO HD to vysílá skoro pokaždé a to i mnohých seriálů, u Novy se to nedá poslouchat u Primy jenom nějaký přepočet a u ČT je to jen zřídka kdy, třeba dnes na ČT 2 film Gran Torino, ČT 2 má ac-3 (Skylink) a film existuje určitě v dd 5.1, ale jestli jo tak budou vysílat, uvidíme?

Dave C

Kdybych měl víc času hodil bych sem i ukázku z německé kabelovky opět sdílený německý tuner z dvb c. Bitrate velmi stabilní u všech kanálů ať už DE, IT, CH,F atd . Min 8,3 mega max 9,2 mega.

kolenáč

@kolenáč

Ty to se me nezda, ty bitraty jsou nejak malo u IT. Klidne Ti muzu do PM poslat oficilani techn.parametry ze kterych jsem cerpal info. Ja mel dlouho Premium a obraz byl moc dobrej. Ted uz mam Sky tak nevim.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

@kolenac

Co znamena sdileny nemecky tuner?
Ty zdielas vzdialeny tuner? Ako to funguje v praxi?Myslim ze cely TS ti netecie od dotycneho,vsak ak by pouzivali QAM 256,tak 50Mb by mal TS a cez upload by to bol trosku problem myslim :))

mercedes77
Registrace: 1/2006

@Franck

V Italii je tiez podobna platforma ako Fransat vo Francuzsku?Nieco na sposob prepaid myslim....

mercedes77

@mercedes77

No tak sem asi moc nechodis ;) V Italli existuje uz skoro 10 let TivuSat. Coz je obdoba FranSat. TivuSat se vysila z 13E a aktualne je tam cca 90 tv kanalu ktere jsou i v dvbt a asi 30 HD a jeden UHD. Neni to prepaid. Sluzba je zdarma.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@mercedes77

Maximum pro kompresi H.264 je u DVB systémů datový tok 24Mbps... :)))

Martin79
Registrace: 7/2008

@martin79

To mi je uplne jasne , nikde som nespomínal ze je to viac .

mercedes77

@Martin79

S AVR 15Mbps je obraz jako fík. :))

konas
Registrace: 12/2014

Jinak neco pro pametniky z jineho soudku; na kanalu Mediaset Extra opakuji originalni dily erotickeho poradu Colpo Grosso, nebo-li Tutti Frutti z 80.let. Originalni rikam zamerne, nebot v Cesku znamy porad z RTL Tutti Frutti je ve skutecnosti prave Colpo Grosso. Nemci si od Mediasetu koupili licenci.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Tak přesně jak jsem si myslel, před lety běžel film Gran Torino na HBO HD v 16:9 v DD 5.1 a včera na ČT 2 byl film v 2,35 (obrazově skvělá kopie) a pouze ve stereu (2.0). Nerozumím proč ČT film neodvysílá v DD 5.1, když existuje česká verze v tomto formátu, tomuhle opravdu nerozumím!!!

Dave C

@Dave C

CT vysílá zvuk 5.1 velice zřídka,ale velice zřídka.Jinak dnes možná LM bude v jakoby 5.1.Komentář je slyšet ve všech třech předních repro a zadní efekty silně potlačené. :-/ Asi si berou příklad z Novy a Primy a jejich nonstop taktéž jakoby 5.1.

hobo
Registrace: 1/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra