![]() |
|
Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 nejdou HDDobrý den,po přeladění Kleti z kanálu 32 na 42 minulý týden mi nejdou naladit programy vysílané na tomto kanálu. Před změnou jsem měl sílu signálu přes 80%, nyní na novém kanále 42 prakticky nic. Nevíte, zda nedošlo např. ke snížení výkonu vysílače, případně zda pomůže změna polohy antény? Ostatní programy (SD) z Kleti jdou dobře. Děkuji |
lesondrej
Registrace: 12/2017 Příspěvků: 6 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Teď mi došlo, že je to blbost, jeden vstup je UHF a druhý VHF, musí to jít přes ten slučovač do zesíku.Kdo to umí, ten to dělá.
Kdo to neumí dělat, ten to učí.
Kdo to neumí učit, ten to řídí.
|
kahuda
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...vyfot to a nekam ulož.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonZkusím, ale přijdu o DVBT2.![]() Kdo to umí, ten to dělá.
|
kahuda
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Já nemyslím odpojit trvale. Hledáme příčinu...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonOK, díky vyfotím to.Kdo to umí, ten to dělá.
|
kahuda
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Chtělo by to oměřit na místě.Jak jsem psal výše od ČRa tam může vysílat lecos, ale se soukromými mux4 a rs7 je problém. Pokusil bych se pořádně o tu Kleť, nejdřív. Kdybys chtěl zálohu ČRa, můžeš použít i jiných vysílačů, aby se to lépe slučovalo. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Bral bych z Kletě 22,25,39,42 ( vhodná selektivita, UHF,CDMA,LTE)a na anténu na Votice bych pověsil dvoukanálovou propust K28+K53 On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Kdyžtak tel. 775777572, zkusíme to na LP45 a uvidíme co se dá na daném místě chytit :-) Dělali jsme Probulov, Nevězice, Orlík atd. většinou nebyl s Kletí problém, pokud to není na Orlíku pod zámkem, tam bylo stěží 18 programů. Bytovku v Královce jsem ladil na Sušici. Dokud se to nezměří na daném místě, těžko soudit co se nechá chytit. |
Squere
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Saxon, je mozny, ze se tam dostava signal z Nemeckeho vysilace? Třeba z vysilace Hoher Bogen na 42 kanalu i když je vertikalni polarizace? Ted v zime bych se vůbec nedivil. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 669 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...To je témeř vyloučené. Bogen v těchto lokalitách vůbec není, navíc opačná polarizace.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Mám stejný problém, dříve jsem chytal HD bez problémů, teď vůbec nebo nekoukatelně. Antena je logaritmická (600 mm), Sezimovo Ústí (Tábor). Kanály a signál: 22-100%, 25-80%, 39-93%, 49-100%, 50-40%. Mám ještě satelit, tak mě to zas tak netrápí, ale nechápu to. |
ladiss
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...I tohle má svoje vysvětlení.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...ladis, asi bude lepsi vyzkouset vykonejsi logaro s 28 prvky LP 2845 delka 105 mm zisk kolem 10 dB. Je ještě kratsi typ LP 28 FZ delka 770 mm se ziskem kolem 7 dB. To logaro co uvadis s delkou 600 mm je myslim s 20 prvky. |
HYPER
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Bogen tam je, ale jen na vyvýšených místech.Krom opačné polarizace to jde na zadní postranní lalok, pokud by to byla yagi. Úplně ze směru. V Táboře z boku. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...mirasat, to me prave napadlo, ze by se mohl na určitých mistech s dobrym vyhledem, zejména na vyvysenych mistech nebo v terenu bez prekazek dostavat signal z Hoher Bogenu na stejnem kanale. Ono staci, ze se tam dostane hranicni signal, ktery je uz schopen prijimac spracovavat a muze byt o problém postarano. |
HYPER
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...U me je toho prikladem kolize signalu z vysilacu Krasov a Jested na 52 kanalu. Směr anteny na Usti - Bukovka, kdy se na antenu z boku dostava i signal z Krasova. Jsou to dva ruzne multiplexi, ale naladit to jde pouze az když je na danych vysilacich udrzbova přestávka. |
HYPER
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Neblbnete s Bogenem, víte kolik by tam toho muselo být, aby to způsobovaly problémy??? Navíc opačná polarizace.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Chlapi, diky zkusim, vyfotim a ozvu se. Ale jedu tam az v sobotu.Kdo to umí, ten to dělá.
|
kahuda
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Čimelice. Napíšu to přesně. I když tam Bogen místy jede, nevidím to na něj. Spíše něco z ČR, co je na K42, ale taky tomu moc nevěřím.Co se týká Sezimáku, tak Votice tam půjdou asi nejlépe, Kleť a Javořice slušně. K50 z Kletě spíše ne. Rozdíl v útlumu mezi K32 a K42 na vzdálenost 65km by měl být jenom 1,156 dB. Třeba jede vysílač menším výkonem, protože koordinováno bylo pro K42 10kW. Ovšem v seznamu ČTÚ figuruje pro K42 výkon 63kW. Tak si vyberte. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...9 z 10 anténářů doporučují tuto:https://www.youtube.com/watch?v=cxjT9GRnNMw ![]() |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...mirasat, tak co je z CR je MUX4 42.k Praha Olsanska, Ladvi, Novohradska s vykony 10 a 20 kW, ale nechce se mi tomu verit, ze by signal zasahoval az tam, ale kdo vi, cesty signalu jsou nevyspitatelny. |
HYPER
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Jedině snad Jeníkov, ale taky bubláček.Komzice, tam K42 není, jak jsem si myslel původně. Prostě si myslím, že ten vyzářený výkon je nižší, než byl. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Udělám zítra měření na Hosíně a budem vidět.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonK25 i K42 mají mít papírově 63,095 kW. Na těch 24 km by měl být rozdíl minimální.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Tak jak jsem slíbil, odpojil jsem anténu na Votice - žádný rozdíl, K42 nejede. Přikládám odkaz na foto aktivních prvků, ale myslím, že na tu chvíli asi nemá cenu to řešit - počkám až ČT rozjede DVBT2 Multiplex. Snad to pak půjde...https://uloz.to/!5kZTnQIkQaKx/zesilovac-jpg Kdo to umí, ten to dělá.
|
kahuda
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
![]() |