![]() |
|
Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 nejdou HDDobrý den,po přeladění Kleti z kanálu 32 na 42 minulý týden mi nejdou naladit programy vysílané na tomto kanálu. Před změnou jsem měl sílu signálu přes 80%, nyní na novém kanále 42 prakticky nic. Nevíte, zda nedošlo např. ke snížení výkonu vysílače, případně zda pomůže změna polohy antény? Ostatní programy (SD) z Kleti jdou dobře. Děkuji |
lesondrej
Registrace: 12/2017 Příspěvků: 6 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Ahoj, Dik za info. Dnes jsem měl prostor se tomu věnovat. Na paneláku v ČB rozdíl multiplexů na 25 a 42 je cca 3dB, ale když vezmu v úvahu charakteristiku tam použité anteny(MX46), tak je ten rozdíl mnohem větší. Kolega měřil na dalších místech s LPeckem a rozdíl naměřil cca 5-8dB také v neprospěch K42. U ne doma 16km od TX je rozdíl 3-4dB, měřeno na LP. K32 býval stejně silný jako K25. Mam zjištěno, ze na vysílacím sále je posilano do zdruzovače z obou vysílačů stejný vykon(údaj na meřáku). Takže asi tak...večer uložím screeny.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
KahudaTakhle to vypadá s oběma sítěmi v ČB.https://www.parabola.cz/album/foto-1149/ K42 je určitě s nižším vyzářený výkonem než tomu bylo na K32, to je bez pochyb. Rozdíl je minimálně o 3-4dB dolu. Tvůj slučovač je ještě z dob analogu. Slučuješ síto na Kleť v plném rozsahu a druhý vstup je laděn na kanál 44, což byli Radimovice(Prima). ![]() Popis fotografií: [1] K25(multiplex 4) versus K42(regionální síť 7) - anténní systém Kleť rozhledna. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonDiky za info, mam zjisteno, ze to nejde ani lidem v Pisku. Neco s tim musim udelat az bude cas na lezeni po strese. Hezke Vanoce a jeste jednou dekuji!Kdo to umí, ten to dělá.
Kdo to neumí dělat, ten to učí.
Kdo to neumí učit, ten to řídí.
|
kahuda
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
@kahudaKdyž je prokazatelně nižší výkon než byl předtím, neměli by s tím dělat něco spíš na Kleti? |
ladiss
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
@ladiss![]() Kdo to umí, ten to dělá.
Kdo to neumí dělat, ten to učí.
Kdo to neumí učit, ten to řídí.
|
kahuda
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Tak pro ty, co jsou zvědaví, jak dopadl souboj antén Evolveo vs. Fagor - lepší je Fagor, není tak citlivý na natočení a celkově mi přijde stabilnější. Ale problém jsem neodstranil, kanál 42 stále nechytnu, ani náznakem. Jak je psáno výše, problém bude spíše na Kleti. |
lesondrej
Registrace: 12/2017 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Z AS na rozhledně je pokles úrovně na K42 cca 3dB proti K32, to někde má prostě fatální následky. Onen útlum bude pravděpodobně na VF výkonovém kabelu ze združovače do AS(na přenášenou energii a vzdálenost je kabel slabý). Svoji roli jistě má i o 80MHz vyšší kmitočet na šíření éterem.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...u rodičů vše jede i po přeladění až v Blatný z Kleti a nemají s HD programy problém v bytovce i ted o vánocích . Přitom je Blatná v dolíku a o 25 km dále od Písku . |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 486 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Já mám signál na novém kanálu 42 naplno 100, předtím na kan 32 byl trochu slabší 90-95. Známí taky jedou bez problémů. Místo je mezi Blatnou a Březnicí. Kanál 25 je slabší 90-95. Jsem spokojený . |
hifik
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 436 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 neDasný 42k bez problemu aaale v čoudu 43k / rakousko předtím bez problemu /![]() |
mila
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 98 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...S těma Rakušakáma z Lichtenbergu nejsi zdaleka sám. Ale udelat to jde, potřebuješ ale dalsi antenu(kanálovou) a ostrou zádrž na K42. Blbej je ten hodně malej azimut proti Kleti. V ČB v panelacích budu od středy menit vložky ZG431 a tak uvidím, jestli se T sousední kanály 42 a 43 snesou.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Kleť a DVB-T2Dobrý den.Mohl by mi prosím někdo poradit, zda na anténě UHF 21-69k 12,5dB GA-119 + zesilovači UHF AM-155 budu moci po spoštění DVB-T2 z Kletě chytat tendo příjem? Jedná se mi o to, zda musím provést nějakou změnu nebo úpravu na mém vybavení výše uvedeném. Děkuji Vám za případnou odpověď, Martin. |
mdurdis
Registrace: 1/2018 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Určitě ano.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Kleť a DVB-T2@Saxon Děkuji Vám za rychlou odpověď. |
mdurdis
Registrace: 1/2018 Příspěvků: 2 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
![]() |