Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 nejdou HD

Dobrý den,
po přeladění Kleti z kanálu 32 na 42 minulý týden mi nejdou naladit programy vysílané na tomto kanálu. Před změnou jsem měl sílu signálu přes 80%, nyní na novém kanále 42 prakticky nic. Nevíte, zda nedošlo např. ke snížení výkonu vysílače, případně zda pomůže změna polohy antény? Ostatní programy (SD) z Kleti jdou dobře. Děkuji

lesondrej
Registrace: 12/2017
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...

Ahoj, Dik za info. Dnes jsem měl prostor se tomu věnovat. Na paneláku v ČB rozdíl multiplexů na 25 a 42 je cca 3dB, ale když vezmu v úvahu charakteristiku tam použité anteny(MX46), tak je ten rozdíl mnohem větší. Kolega měřil na dalších místech s LPeckem a rozdíl naměřil cca 5-8dB také v neprospěch K42. U ne doma 16km od TX je rozdíl 3-4dB, měřeno na LP. K32 býval stejně silný jako K25. Mam zjištěno, ze na vysílacím sále je posilano do zdruzovače z obou vysílačů stejný vykon(údaj na meřáku). Takže asi tak...večer uložím screeny.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Kahuda

Takhle to vypadá s oběma sítěmi v ČB.
https://www.parabola.cz/album/foto-1149/
K42 je určitě s nižším vyzářený výkonem než tomu bylo na K32, to je bez pochyb.
Rozdíl je minimálně o 3-4dB dolu.

Tvůj slučovač je ještě z dob analogu. Slučuješ síto na Kleť v plném rozsahu a druhý vstup je laděn na kanál 44, což byli Radimovice(Prima).
sekce Album: K25(multiplex 4) versus K42(regionální síť 7) - anténní systém Kleť rozhledna.
Popis fotografií:
[1] K25(multiplex 4) versus K42(regionální síť 7) - anténní systém Kleť rozhledna.

On Air!

Saxon

@Saxon

Diky za info, mam zjisteno, ze to nejde ani lidem v Pisku. Neco s tim musim udelat az bude cas na lezeni po strese. Hezke Vanoce a jeste jednou dekuji!

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.

kahuda
Registrace: 3/2008

@kahuda

Když je prokazatelně nižší výkon než byl předtím, neměli by s tím dělat něco spíš na Kleti?

ladiss
Registrace: 3/2009

@ladiss

R^ mas pravdu

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.

kahuda
Registrace: 3/2008

Tak pro ty, co jsou zvědaví, jak dopadl souboj antén Evolveo vs. Fagor - lepší je Fagor, není tak citlivý na natočení a celkově mi přijde stabilnější. Ale problém jsem neodstranil, kanál 42 stále nechytnu, ani náznakem. Jak je psáno výše, problém bude spíše na Kleti.

lesondrej
Registrace: 12/2017

Z AS na rozhledně je pokles úrovně na K42 cca 3dB proti K32, to někde má prostě fatální následky. Onen útlum bude pravděpodobně na VF výkonovém kabelu ze združovače do AS(na přenášenou energii a vzdálenost je kabel slabý). Svoji roli jistě má i o 80MHz vyšší kmitočet na šíření éterem.

On Air!

Saxon

u rodičů vše jede i po přeladění až v Blatný z Kleti a nemají s HD programy problém v bytovce i ted o vánocích . Přitom je Blatná v dolíku a o 25 km dále od Písku .

amater3389
Registrace: 7/2012

Já mám signál na novém kanálu 42 naplno 100, předtím na kan 32 byl trochu slabší 90-95. Známí taky jedou bez problémů. Místo je mezi Blatnou a Březnicí. Kanál 25 je slabší 90-95. Jsem spokojený .

hifik
Registrace: 7/2007

RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne

Dasný 42k bez problemu aaale v čoudu 43k / rakousko předtím bez problemu / :((

mila
Registrace: 1/2006

S těma Rakušakáma z Lichtenbergu nejsi zdaleka sám. Ale udelat to jde, potřebuješ ale dalsi antenu(kanálovou) a ostrou zádrž na K42. Blbej je ten hodně malej azimut proti Kleti. V ČB v panelacích budu od středy menit vložky ZG431 a tak uvidím, jestli se T sousední kanály 42 a 43 snesou.

On Air!

Saxon

Kleť a DVB-T2

Dobrý den.
Mohl by mi prosím někdo poradit, zda na anténě UHF 21-69k 12,5dB GA-119 + zesilovači UHF AM-155 budu moci po spoštění DVB-T2 z Kletě chytat tendo příjem? Jedná se mi o to, zda musím provést nějakou změnu nebo úpravu na mém vybavení výše uvedeném.
Děkuji Vám za případnou odpověď, Martin.

mdurdis
Registrace: 1/2018

Určitě ano.

On Air!

Saxon

Kleť a DVB-T2

@Saxon Děkuji Vám za rychlou odpověď.

mdurdis
Registrace: 1/2018
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64