Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vodafone pevný LTE internet

Zdravím,

trosku mimo téma. ALe pouziva nekdo Pevny bezdratovy internet od Vodafone? Jede to pres nejaky modem Huawei. Jak prosím funguje? jste spokojeni?

pouzivam VDSL od o2 a porad nejaky problem , kolisavost...

martin09
Registrace: 11/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vodafone pevný LTE internet

Na dovolené apod. používám "Připojení bez kabelu". Rychlost je sice jen 8/4 max, ale již několik let bez problému (což se nedá říct o různých wifi sítích v hotelech, penzionech atd.). Předpokládám tedy, že "Pevný internet" 30/5 bude na tom podobně.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Já na chalupě používal T-mobile LTE, USB Huawei stick. Sice to bylo přes předplacenou kartu drahé, ale spolehlivě chodilo 25/15.

konas
Registrace: 12/2014

ja mam huawai od vf ale ten ktery se nenazyva pevny, ale v podstate je totez. bydlim 20km od mesta, pouzivam na jednom miste v obci, a i pri dvou carkach ze tri pouzivam ho bez problemu, a temer bez vypadku. jen ten fup...ale proto chystam po skonceni smlouvy taky na tu variantu pevny bez fupu. rozdil je jen v tom ze tam davaji externi antenu, a mne funguje i na vnitrni jako maji wifi routery.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

Chtěl bych na tomto místě upozornit, že tyto služby, které jsou bez FUP, ale vázané na jedno místo, nelze porovnávat se službami, které lze používat kdekoliv, ale mají FUP. Jedná se o odlišnou technologii oproti klasickému LTE.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Chodí to Ok, každopádně vezmi modem s Lte. Osobně mám 2 sim T-Mobile, jeden huawei usb pouze 3g wifi, výhoda, že má svou vlastní baterii, můžeš vzít třeba na zahradu, s předplacenkou, druhý huawei Lte, pouze přes napáječ, ale s možnosti připojení i kabelem s neveřejným tarifem 20GB za 243kč. Ještě jsem to nikdy za měsíc v mobilu nespotreboval. Nějakou dobu jsem ji měl v druhém slotu přímo v mobilu, ale to me omezovalo ve funkcí Volte, páč to soudruzi v Korei ještě úplně nedomysleli a Lte funguje dle volby vždy jen v jednom. Předtím mobil huawei, teď Samsung přes kopírák.. Akorát v jednom testu jsem nedávno četl, že by Lte v obou slotech sim zároveň měla umět některá z těch nových Nokii.. Zbytek je ale stále nic moc, proto zatím neměním.
Jestli plánuješ některý z těch modemu přenosných kupovat nový, vzhledem k jejich ceně bych raději vzal jakýkoliv starší mobil s Lte a wifi hotspotem. Je to prašť jako uhoď a máš mobil do rezervy..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Samozřejmě jde o to co napsal kubisek.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

nesouhlasim s tim ze to co je s fupem a bez fup jsou uplne odlisne technologie lte, to by museli mit vice lte siti coz je nesmysl. ano mozna je rozdil mezi lte pro mobily ale ne pro ty modemy huiwai co vf nabizi. mluvim o vodafone jak je i v uvodu vlakna a ne jine operatory kteri mozna to maji jinak.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@sioga_bs

Si klidně nesouhlas, ale je to tak. Už jenom řízení (přerozdělování) datového toku, které má zcela zásadní vliv na kvalitu služby, bude z logiky věci jiné.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Vodafone pevny internet

Ma zkousenost je smutna... Mam vodafone vzduchem dobry signal bez vypadku az na rychlost, vetsinou 7 mb/s a fup 60 gb... Chtel jsem vodafone pevny tj. venkovni antenu a modem vnitrni... Technik byl u mne a bohuzel slaby signal - i kdyz na vf vzduchem mam plny signal. Vysvetlil mi ze je to tym ze je to jiny vysilac jine anteny i kdyz na stejnem miste... Moznost mit vf pevny internet u mne v nedohlednu... Jiny operator t-mobile, O2 beznadeje... Mistni poskytovatele take nic i kdyz Dragon z Mlade Boleslavy ma vysilac primo v miste meho bydliste...! Ale stromy vadi ve smeru ode mne k vsilaci... Pratele co bydli nedaleko maji vf pevny a frci to perfektne... Mam proste smulu ! :(

aslivins
Registrace: 3/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra