![]() |
|
Jaké rozvody pro DVB-T + DVB-SRád bych požádal o radu se zapojením TV rozvodů. Stavím dům s developerem, a v základu jsou "TV rozvody", od nichž bude na venkovní zeď vyveden kabel pro anténu, a uvnitř bude rozvedeno do standardních TV+radio zásuvek.Já však budu chtít kromě toho i satelit - ten jsem na předchozí nemovitosti měl zavedený samostatně, kdy jsem si ze střechy svedl kabel až k TV, a zapojil do DVB-S vstupu TV. V novém domě bych ale rád měl vše "pořádně" a rozšiřitelně, takže potřebuju poradit, co mám chcít zapojit, aby výsledek byl cca jako na následujícím schématu: Schéma zapojení https://screenshot.net/47ovrur Stručné požadavky: 1. na stožáru vedle sebe DVB-T anténa a parabola s dual-konvertorem pro Astru 23+19 (Skylink) 2. ve všech místnostech v zásuvkách DVB-T i DVB-S signál z obou Aster 23+19 (případně viz nákres jen do 2 místností). Neřeším otázku dekódovacích karet - počítám, že zatím budu mít receiver jen v obýváku a ložnici, takže 1-2 karty. Jde mi o elektrické zapojení, aby když se v budoucnu rozhodnu dát do další místnosti TV s receiverem, abych nemusel kopat kabely, ale pouze zapojil kabel do existující zásuvky a přikoupil kartu. Vím, že existují různé slučovače, zesilovače, ale rád bych si nechal doporučit, zda je nutné např. od satelitu vést do každé mistnosti samostatná kabel, nebo stačí do nějakého centrálního uzlu (něco jako LAN switch :), nebo zda se to má sloučit s DVB-T ještě na střeše a pak nechat rozvést jedním kabelem.. Děkuji za doporučení nebo nasměrování - bohužel jsem nenašel vlákno diskuze, které by bylo podobné mé situaci, pokud je, tak se omlouvám za duplicitní dotaz. |
lumik
Registrace: 1/2018 Příspěvků: 7 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
@mmiriboynikdo ti to nebere,signál se pouští do rozvodu z takovou úrovní,aby to fungovalo,že nechceš zesilovač,tak máš 2 koaxy,jenom to rozbočení na 6 míst ti sežere,pokud seš 10km od vysílače tak ti jistě svítěj i zářivky doma zadarmo |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
@mmiriboynic v zlom tiez som mal podobny nazor ked som zacinal v 2008 s DVBT :) Zosilovac ti rozhodne signal nedegraduje ale vylepsuje aspon moj Rover HD to tvrdi :)Ja som zacal z "programovatelnym" zosilnovacom to bol uplny kram, potom som presiel na ZG-431 to bol tiez krok vedla (ladia sa vo vyrobe ak sa nieco zmeni smola) potom som presiel na TPC-010 subezne s TELEVES 564901 no a momentalne je vsetko menovane v regali na odpocinku a nasadil som TELEVES 565101 Na take to domace zuvanie by som byt tebou skusil niektory z profilerov trebars od Johansson-u |
Shrek7
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 73 |
![]() |
|
@pierrepetrMUXy Towercomu prijímam z vysielača vzdialeného cca 15km, mám priamy výhľad na tento vysielač, ale lokálny MUX - tento vysielač je umiestnený za miernym kopcom bez priameho výhľadu! Čo v praxi znamená, Towercom MUXy - signál "jak hovädo", normál ciferníky ukazujú 99 -100%,keby išlo o to, tak na príjem stačí kus drôtu. No ale ten lokálny MUX bez smerovej Yagi antény - no nemáš šancu!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
RE: Jaké rozvody pro DVB-T + DVB-SÚtlum u sloučení a rozbočení SAT a TV je marginální, protože se jedná o frekvenční slučovač/rozbočovač, ne o nějakej hybrid nebo odporovej rozbočovač, kde to klidně udělá i 6dB.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Jaké rozvody pro DVB-T + DVB-SParáda, přesně takové názory jsem tady potřeboval slyšet - pro/proti slučování a rozbočování signálu, a nějaké zkušenosti, jak to je s útlumem.Pravděpodobně se rozhodnu k vedení jednoho koaxu ke každé zásuvce, a následnému rozbočení na místě "odběru". Nyní už hlavně vím, že budu muset nechat pod střechou (jak jsem psal - není půda), vysekat díru, do které se zapustí ten switch + napájení. Moc všem děkuji! |
lumik
Registrace: 1/2018 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
@lumikrozumné........... |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |