Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Internetove radia cez Receiver

Internetové radia počúvam cez vTuner kde mam svoj učet pre receiver Yamaha.Potreboval by som pridať jedno radio ale mám špatný formát.Je možne tuto adresu preformatovať aby som ju ručne zadal a prehral v prehrávači?
http://radiom2o-lh.akamaihd.net/i/RadioM2o_Live_1@42518/master.m3u8

Vu+duo4K,VuZero,Maximum Toroidal 90,Gibertini 105,motor Opticum 3800,LNB Inverto Black utra (sigle,twin quad)antena DAB Emme Esse 15RB3,av-receiver yamaha rx-v500d dab, Sony XDR-P1DBP,

Stabo
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Internetove radia cez Receiver

Nemám čas aby som to lepšie preskúmal, ale pozrite si stránku m2o.it či tam nebude nejaký mp3-kový odkaz na stream.
Na pár sekúnd som si pustil váš odkaz a práve som počul jingel talianskeho m2o.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio

@Stabo

já používám na net rádia mobil a aplikaci XiiaLive. Přes sluchátkový výstup můžeš propojit s receiverem ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Asi najlacnejšie a dobré zariadenie na rádiá je malé zariadenie gramofon. Je to malá krabička, ktorá sa prepojí s audiosystémom či reproduktorom, rádiá prehráva cez AllPlay Radio z TuneIn a prehráva hudbu aj zo Spotify. O tomto zariadení je tu: https://gramofon.com
No a k problému som dal odpoveď na iných stránkach kde Stabo tiež o probléme písal

LuboTS
Registrace: 5/2006

@ivo2001
Stabo si kúpi za ťažké peniaze Yamahu aby potom počúval hudbu zbastardenú sluchátkovým výstupom z mobilu?!

VU+ Zero, Enigma2 OpenATV 6.2, parabola TS 80Al Media line, Motor DISEqC Illusion MOTSAT4

dusan333
Registrace: 9/2010

Nikdo tady neřeší základní věc - adresu streamu.Je to original stream provozovatele,který na svých stránkách tento stream použil pro svůj internetový přehrávač.Odtud jej někdo "vykradl" cca před dvěma lety,kdy se začal volně šířit po netu.A protože je stream v AAC s celkem slušným bitrate,nikomu nestálo za to,aby streamoval třeba v mp3.Vypadá to na to,že jiný stream prostě není(neplést se streamem m20 TV!)Rádio m20 je totiž primárně určené pro poslech z pozemních vysílačů.Konkrétněji k dotazu - prostě když to nejde přes vTuner,jde to přes nespočet jiných aplikací,programů.Účet neúčet.

jerzy
Registrace: 7/2008

@ Stabo - M2O

Prevetral som talianské fóra a aj na talianských fórach veľa ľudí hľadá stream pre vTuner. Žiaľ bez výsledku.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio

@jerzy
Internetové rádio v receiveroch Yamaha je naviazané na vTuner.com. Iná aplikácia tu konkrétne nepomôže.

VU+ Zero, Enigma2 OpenATV 6.2, parabola TS 80Al Media line, Motor DISEqC Illusion MOTSAT4

dusan333

Už jsem to tady kdysi psal.Určitě pomůže USB zvuková karta do PC a audio kabel.V PC(ntb) zadám adresu streamu do VLC, vložím v PC(notebooku) do USB portu zvukovku(já mám obyčejný Axagon) a propojím kabelem s audio vstupem na receiveru.V mém případě se jedná o stařičkou věž AIWA,pro mě se super zvukem.Proč by to nezvládla moderní Yamaha s mnoha možnostmi.

jerzy

ano problem že to radio si začal počuvať priamo v taliansku z pozemných vysielačov. Doma cez družicu hotbird 13E takže riešenie do obyvaku mám.
V kuchyni mam SilverCrest SIRD 14 C3: DAB a ten ma interntový prehravač wifiradio-frontier.com obdoba vTuner

Vu+duo4K,VuZero,Maximum Toroidal 90,Gibertini 105,motor Opticum 3800,LNB Inverto Black utra (sigle,twin quad)antena DAB Emme Esse 15RB3,av-receiver yamaha rx-v500d dab, Sony XDR-P1DBP,

Stabo

Když už někdo vyžaduje vTuner nebo jeho obdobu(Yamaha,Silver Crest),pak by měl zajišťovat taky podporu.Tady to všechno nasvědčuje tomu,že prostě audio kodek ADTS je nad jejich schopnosti.Já to ,jako i mnoho jiného,řeším přes VLC - program zadarmo.A k nezaplacení :)

jerzy

@jerzy
Brať signál z PC napadne samozrejme každého. To je ale vhodné pre študenta na stôl. Ak ide o "čisté" riešenie niekde v hale, bez ďalšieho HW a kabeláže, obsluhovateľné kýmkoľvek v domácnosti, toto neobstojí.
Tiež mám Yamahu, zo zvedavosti som hneď skúsil ten stream prehrať, nešlo to. Posledný FW z júla 2016. Môžem 2x hádať, či ešte bude niekedy nový! Našťastie "moje" rádia všetky idú a stále je v zálohe príjem cez satelit. To by už ale znižovalo komfort obsluhy a obťažovalo zvyšok domácnosti.
Proste Yamaha sa na to vyflákla.

dusan333

Ano suhlasim že to znižuje komfort,ale v ptvom rade by si malo sledovať marketingové odelenie radia . To že je primarne určene pre terestrial ok len doba sa meni.
Ako som pisal vTuner a Frontier Silicon su takmer identicke akurat Frontier Silicon ma naviac v ponuke okrem formatu mp3,windows media aj realaudio ale samozrejme prehraje aj aac (to mam overene)

Preto som si myslel že by to teoreticky mohlo ist prehrať ked aac kodek to zvladne.a tak ma napadlo že len preformatovat adresu ktorá ma koncovku m3u8 (viem že borci tady bežne formatuju adresu iptv pre svoje linuxe myslim do ts

Stabo

@Stabo

Zápis v jiné formě tady nevyřeší problém - pořád to bude kodek ADTS ! A když už jsme u AAC - drtivá většina rádií používá kodek mp4a!Ne tak rádio m20,i když jsem zjistil,že ty streamy má 3. Liší se však pouze kvalitou,ne kodekem(např.http://radiom2o-lh.akamaihd.net/i/RadioM2o_Live_1@42518/index_48_a-b.m3u8) Jinak konverter pro E2 je tady(ale pro tento účel je na nic) http://iptv-freelinks.blogspot.com/p/converter-m3u-to-enigma2.html

jerzy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra