Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

PS13 Ostrava

V Ostravě už PS13 na K31 s ERP 10kW, kóta Lanová funguje. Obsahuje tyto tv stanice: Nova tv, Nova Cinema, Nova Action, Nova Gold, Nova 2, TV REBEL a TV RELAX! Vypadá to, že skupina Nova po přechodu na T2 bude u Pařízka.

cha-cha
Registrace: 5/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

to kahuda

Pokud jsem zapl starý DVB-T u programů ČT na K 54 z Ostravy, obraz je ve formátu 16:9, rozlišení 720x576.
Stanice Šlágr a mnoho dalších má rozlišení obrazu 544x576 a obraz je roztažený na 16:9.Tedy kvalita bídná.
T2 je lepší, okem i parametry obrazu, které můj Technisat na každé stanici snadno definuje.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

Mému oku se zdá lepší stará norma, T2 je takové zaoblené na hranách jakoby hezčí, ale mě se to líbí méně.

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.

kahuda
Registrace: 3/2008

RE: PS13 Ostrava

Dle mého subjektivního dojmu programy v PS13 nejsou v porovnání s dvbt jen "zaoblenější" a pro oko hezčí, ale také netrpí nekvalitou při rychlém celoobrazovém střihu a v obrazově náročnějších scénách. Zdájí se mi konstantně kvalitní bez krátkodobého zhoršování v problamatických scénách, jak je jinak patrné (a hodně rušivé) v muxu 2, o muxu 4 nemluvě. Také zvuk TV Rebel hodnotím jako věrnější a přirozenější v porovnání s dvbt i satelitem.

brak232
Registrace: 10/2017

Abychom

tedy náhodou to DVB-T2 nepřechvalovali do nebes.Třeba tady chybí poněkud rozebranější porovnání s PS12.Tam tedy nejenom že nejsou programy zaoblenější,ale také jsou obrazově konstatně na zvracení. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

Téma tohoto vlákna nezní vychvalování dvbt2 do nebes ale PS13. Založ téma PS12 a tam se k tobě s kritikou obrazu přidám :)))

lance
Registrace: 10/2008

RE: PS13 Ostrava

Obraz v PS 13 je fakt dobrý, je znát že datovým tokem se nešetří (alespoň zatím), taky vždycku už podvědomě čekám na nějaký rozpad nebo artefakt při rychlé změně scény... a ono furt nic, konst. kvalita, no ono to fakt jde... :)))

lance
Registrace: 10/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra