![]() |
|
lineární zdroj místo spínaného u sat. rec. Vu+SoloNa netu jsem narazil na téma viz nadpis. Autor tvrdí, že zaznamenal velké rozdíly v kvalitě obrazu. Pro zájemce doporučuji počíst. Sám jsem výměnu zdroje nezkoušel. Zajímal by mě váš názor. |
mesab
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 300 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....Musím súhlasiť so SAXON-om, mudrlantov je tu milion ale nik z Vás páni nesledoval na spektrálnom analyzátore ako to v skutočnosti je, spínané zdroje vždy majú nejakú rušivú zložku - a záleží na výrobcovi , či ju trošku odruší![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
@dano01téma je o něčem jiném,žádný rozpad |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....Milej zlatej, asi jsi me nepochopil, bavil jsem se v rovině teorie, nezkoumal tvé konkrétní hdmi kabely (např.) Zlacene konektory třeba na xavianech jsou taky jen lak?Ale to je jedno, me už náladu nezkazi ani případný Zemanův comeback. Právě jsem se totiž dozvěděl, že je lepší se ženit později, neb tchyně a uzený, nejlépe studený ![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....Když je tu řeč o tom rušení. Ve svém VU+ Duo2 mám jak duální tuner satelitní, tak i duální terestriální. Jakmile naladím něco na satelitním tuneru, tak u slabších DVB-T kanálů klesne kvalita signálu a když naladím i ten druhý satelitní, tak klesne ještě více.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@dano01ještě dodatek a otázka,jak se v digitálním přenosu obrazu,projeví rušení spínaného zdroje? |
pierrepetr
![]() |
|
TO:pierrepetra to mýslíš vo VF ceste nf alebo máš na mysli niečo iné???? |
dano01
![]() |
|
@dano01to je jedno,rušení vs. kvalita obrazu,o tom tady píšeme |
pierrepetr
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....To už prišla jar a hneď aj 1.apríl (duben)?![]() Pre znalých absolútna blbosť, pre neznalých buďme slušní a povedzme, že "placebo efekt". Analóg by to mohlo ovplyvniť, digitál jedine razantne, on/off = jednoznačné výpadky. Žiadne jemné a viditeľné zlepšenie neprichádza do úvahy. Jedine, ak by LNB bol súčasťou prijímača. Ten je ale aj s anténou hodne ďaleko. VU+ Zero, Enigma2 OpenATV 6.2, parabola TS 80Al Media line, Motor DISEqC Illusion MOTSAT4
|
dusan333
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
TO:pierrepetr,, no to nieje jedno, lebo inak sa to prejavuje v príjme digi tv ak je rušenie cez vf a inak sa to prejavuje keď to ide cez 230V rozvod, mám to namerané a odfotené a aj filtráciu som k tomu dal a dosť kvalitnú , dokonca pri príjme DRM rozhlasu od DV až po KV vlny - keď rušia hlavne striedače nových výťahov, sa to tiež podarilo zmáknuť, ale to Tu nebudem písať čo a ako, nech si profíci čo sa tým živia pekne za to zaplatia, HOVGH...![]() |
dano01
![]() |
|
TO:dusan333..... plne súhlasím s tebou, až na vedecké špeci odchylky![]() ![]() ![]() |
dano01
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....Rušenie u spínaného zdroja jednoznačne nameráš, je evidentné. A často vyzerá natoľko hrozne, že to môže pri pohľade na osciloskop zvádzať k pocitu, že lineárny zdroj zrazu vyriešil všetky problémy a už pôjde aj skylink zadarmo bez karty a na 30cm parabolu. Sorry, pokus o vtip. Pošahaný spínaný zdroj sa môže prejaviť výpadkami, mrznutím, zasekávaním a podobne. To ale aj lineárny. Určite pekne vyhladený zdroj (už tu bol spomínaný ako dobrý príklad akumulátor) kvalitu obrazu nezmení.VU+ Zero, Enigma2 OpenATV 6.2, parabola TS 80Al Media line, Motor DISEqC Illusion MOTSAT4
|
dusan333
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....Musím sa ešte opraviť. Vlastne aj rušenie LNB vyššími harmonickými z impulzného zdroja by sa nemohlo prejaviť v jemných zmenách kvality obrazu. Ale rovnako razantne menšími či väščími výpadkami a štvorčekovaním, zmenou kvality signálu.VU+ Zero, Enigma2 OpenATV 6.2, parabola TS 80Al Media line, Motor DISEqC Illusion MOTSAT4
|
dusan333
![]() |
|
@dusan333jasně mesab píše "velké rozdíly v kvalitě obrazu" o štverečkování nic,tady se držíme tématurušení hnusný obrázek nerušení krásný vyhlazený kontrastní barvy atd... větší blábol jsem dlouho nečetl |
pierrepetr
![]() |
|
Koukám,že až na několik málo výjimek, je to tu samý inženýr přes elektriku! :-) Samá teorie ale zmínit se o fyzikální podstatě neumí skoro nikdo!1 a 0 mají rozhodovací úrovně někde kolem 40 a 60%. Rušení napájení v rozsahu 1% je na výsledku nemožné jakkoliv zjistit! 1% nebylo možné zjistit ani u analogu natož u digitálu! Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@dano01"spínané zdroje vždy majú nejakú rušivú zložku - a záleží na výrobcovi , či ju trošku odruší" áno a je ich určite viac ako u lineárneho zdroja, lenže sú na tak nízkych úrovniach že to nemôže ovplyvniť nič, stačí sa na to pozrieť osciloskopom. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....MESAB piše:Na netu jsem narazil na téma viz nadpis. Autor tvrdí, že zaznamenal velké rozdíly v kvalitě obrazu. Pro zájemce doporučuji počíst. Sám jsem výměnu zdroje nezkoušel. Zajímal by mě váš názor. ---------------------- Do diskuze jsem tady nepsal dlouhe roky. Musel jsem po prečteni tohoto přispěvku neco napsat.Lineaerni zdroj použivam uz ke vsemu.Multimedialni centrum,napajeni hardiscu,satelit.Kvalita obrazu bez diskuze lepší-nevim proč ale je to tak. Prave se chystam ke koupi Prave jmenovaneho VU solo anebo uno 4k,nevim opravdu ktery zvolim. nikomu nic nevnucuji,! Jenom nechapu kecy těch ,kteri to nemohli porovnat ale maji plnou hubu . |
berka
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
@berkamáš pravdu,ať si to každý porovná,já jsem si to taky porovnal a výsledek je stejný,tzn.ke.cáš |
pierrepetr
![]() |
|
@berkaJe to jednaký nezmysel ako keby napíšeš že napálené CD hrá horšie ako originál. |
Rasto1978
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....Tak to tedy klidně napíšu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Saxonzajímavé........... |
pierrepetr
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....@EnikSorry ale nemáš pocit, že si si to nejako príliš zjednodušil? Skúsim len tak po ľudsky. Odkiaľ si nabral to 1%? A od čoho závisí, čo ovplyvní že sa tá tvoja 0 preklopí na 1 o čosi skôr alebo neskôr? Alebo zakmitá? Každý takýto bod môžeš zjednodušene poňať napr. ako napäťový resp. prúdový zdroj s nejakým vnútorným odporom (nie fyzická súčiastka). A okrem iného aj od tohto odporu bude záležať, nakoľko ho naindukované napätie ovplyvní. Ak by bol celý prijímač robený klasickou tranzistorovou technikou, impulzný zdroj by mohol byť najskôr dosť veľký problém. Impulný zdroj väčšieho výkonu s pekným obdĺžnikom (často dokonca ešte horšie) má vyššie harmonické pri vysokých frekvenciách často ešte s takým výkonom, že môžeš na nich kľudne vysielať. Dnešné obvodové riešenia sú už ale niekde inde. Nedá sa teda na 100% zadefinovať, že impulzný zdroj áno alebo nie. Nie je jedno, aký ten zdroj je, aké je riešenie zariadenia, ktoré napájame. V každom prípade je dnes impulzný zdroj štandard a návrhy zariadení s nejakými harmonickými na napájaní počítajú. Preto výmena za lineárny zdroj nemá zmysel. Spomenutá autobatéria sa v prípade cca 1A odberu môže považovať za ideálny zdroj napätia s nulovým vnútorným odporom. Kto chce, nech si to vyskúša. Keď sa mu nezlepší obraz aspoň si zašportuje. VU+ Zero, Enigma2 OpenATV 6.2, parabola TS 80Al Media line, Motor DISEqC Illusion MOTSAT4
|
dusan333
![]() |
|
@dusan333"Spomenutá autobatéria... Kto chce, nech si to vyskúša. Keď sa mu nezlepší obraz aspoň si zašportuje."Len bacha na polaritu, inak bude ozaj sranda ![]() |
Rasto1978
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....To cd az na trvanlivost "zaznamu".Jednicky a nuly su rovnake aj tam. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
RE: lineární zdroj místo spínaného u sat. rec....Rad se poucim ale kdyz kupuji satelitni prijimac tak tolik vyhodny combo nikdy ale mozna jsem nepochopil o co vam jde😀 |
satsat
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 89 |
![]() |
|
kasrPoslechni si vypálené CD-R 20x více rychlostí zápisu a potom originál CD a pak napiš co slyšíš. CD-R vypálené v reálném čase hraje super, dokonce po dvaceti let od výroby, mám jich několik doma, ale vysokorychlostní zápis je zvukově na poblití. Překvapuje mě, že tohle neznáte...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
![]() |