Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Quatro LNB

Ahoj
Umřely mě bohužel obě LNB zrovna na vánoce. Tak jsem to dočasně vyřešil instalací quatro lnb které jsem doma měl. Nyní bych to ale rád dořešil a potřebuji s tím trochu pomoct.

Aktuální stav - 1x LNB na 23,5 na 2 přijmačích

Plán:
1. varianta
2x LNB quatro red na 23,5 a 19,2 pro 2 příjmače (do budoucna možná 3) s využitím multipřepínače. Nejsem si jistý zdali mám vše, někdo mi psal že je k tomu ještě potřeba zesilovač který nemám.

2. varianta
2x Twin LNB black, DiSEqC, multifocus (zde narážím na problém že mám už dost starou parabolu a nevejde se mi držák lnb a multifocus upevnit na lnb protože nemá prodloužený krk jako má to quatro)

Mám:
2x INVERTO RED EXTEND - QUATTRO LONG NECK 40MM LNB, 0,3DB
1x Multipřepínač Spaun SMK 55162 F
2x Twin Inverto Black Premium 0.2 DBi, 2x konektor F
1x Multifocus pro 2 LNB
1x DiSEqC P.166TW (2LNB na 2 přijmače + DVB-T)

Tak, může mi prosím někdo znalejší pomoci sestavit dohromady nejlepší řešení?

TulamorMAN
Registrace: 1/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Quatro LNB

Já mám el 0,9Kč/kw a mám NT 20 hodin, takže el. mě fakt netrápí.
Proti monoblockum nic nemám, jen každý kdo se tím zabývá mi řekl že pro lepší kvalitu jsou lepší dvě lnb

TulamorMAN

naviac monoblok ma tu vyhodu, ze ked vypadne:
zistit kde je chyba sa neda, musis mat dalsie LNB aby si vylucil postupne zdroj problemu
ked vypadne nemas nic. samozrejme najcastejsie sa to stava 24.12. vecer alebo pred finale sportoveho podujatia. je pravda svet sa nezruti ale nase.re to jednoho.
naopak 2LNB a diseq je 10min zistenie problemu a dalsich 5min prehodenie suciastok aby si pozeral aspon v obmedzenom rezime

Dagy2
Registrace: 11/2010

kluci

tu elektriku si dostudujte,celková cena se skládá z několika složek,jako km na naftě stojí 2kč,km na taxi stojí 30kč

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr: neřešme el. od záčátku jsem se ptal zdali k tomu multipřepínači ještě něco musí být, nebo jestli to stačí zapojit a bude to fungovat a dozvěděl jsem se všechno ostatní počínaje cenou el. a konče výhodami a nevýhodami mobobloku :)

TulamorMAN

@TulamorMAN

nevím,kerej v.ůl ti nakukal zesilovač

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

No vida že to jde :) V tom případě si udělám 8 kabelů a zkusím to zapojit s tím přepínačem.

TulamorMAN
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra